Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 433
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Много благодаря,  дали правилно разбирам за адрес по лична карта в младост 3 т и за настоящ адрес в Люлин 2 т за ясла в Люлин-така ли се смята?  Благодаря предварително

# 601
  • Sofia
Да, така ще се смята по новата наредба, общо 5 точки за адрес. Стига да имате лична карта със софийска регистрация и удостоверение за настоящ адрес в района на яслата.

# 602
Много благодаря,  това удостоверение кога трябва да е издадено за да е валидно -към момента на класиране ли или преди самото записване няколко дни?  Ако се регистрирам в община люлин като настоящ адрес трябва ли след това да си сменям личната карта?  Благодаря предварително

# 603
Много благодаря,  това удостоверение кога трябва да е издадено за да е валидно -към момента на класиране ли или преди самото записване няколко дни?  Ако се регистрирам в община люлин като настоящ адрес трябва ли след това да си сменям личната карта?  Благодаря предварително
ако си смените адреса трябва да си смените и личната карта

# 604
ако си смените адреса трябва да си смените и личната карта
Ако се регистрирате по настоящ адрес не е нужно да сменяте лична карта.
По принцип от общината ми казаха, че подобен тип административни документи имат давност 6 месеца, доколко действително е така не знам, но ако идете сега да си смените настоящия адрес, ще ви дадат веднага удостоверение, което ще важи до септември. Тоест когато и да го поискат ще е валидно.

# 605
Здравейте,
Дали може да ми помогнете каква е процедурата за подаване на жалба към учител при директорката на дадена градина? Има ли образец при нея или е свободен текст от мен?

Смяната на градина доколкото знам е само мрез системата. Някой сменял ли е групата на детето след втора градинска група? Мислите ли че ще е голям стрес за детето такава промяна?

# 606
Здравейте, бихте ли ми казали дали ако детето е прието в ясла, но не бъде записано, при кандидастване следващата година, се отнема една точка и изобщо незаписването води ли до някакви последици? Благодаря!

# 607
  • Sofia
Това е от сегашната наредба, новата едва ли ще е по-различна в това отношение:
"2.2.9. В случай, че родителят/настойникът на дете, класирано в детска ясла не запише детето си в определения срок, губи право за кандидатстване в съответната детска ясла до началото на класиранията за следващата учебна година. Детето може да участва за следващо класиране според заявените в ИСОДЗ от родителя/настойника желания. Допълнителните точки за поредността на детските ясли според желанията на родителя/настойника по низходящ ред се намаляват с 1 точка.

2.2.10.   При две последователни класирания по първо желание, за които родителят/настойникът не е записал детето или не е подал заявление до директора на детската ясла, че не желае да запише детето, губи правото да кандидатства до началото на класиранията за следващата година."

И за детските градини новата наредба: https://web2.apis.bg/sofiacouncil/p.php?i=3385354&b=0
"13) В случай, че родителят/настойникът на дете, класирано в детска градина/училище не запише детето си в определения срок, губи право за кандидатстване в съответната детска градина/училище до началото на класиранията за следващата учебна година.

Детето може да участва за следващо класиране според заявените в ИСОДЗ и ПГУ от родителя/настойника желания. Допълнителните точки за поредността на детските градини/училищата според желанията на родителя/настойника по низходящ ред се намаляват с 1 точка.

(14) (Изм. - Решение № 510 по Протокол № 58 от 26.07.2018 г.) При две последователни класирания по първо желание, за които родителят/настойникът не е записал детето или не е подал заявление до директора на детската градина, че не желае да го запише, губи правото да кандидатства до началото на класиранията за следващата учебна година, с изключение на децата, подлежащи на задължително предучилищно образование."

Последна редакция: пн, 04 мар 2019, 16:54 от brin de muguet

# 608
  • София
Т.е ако кандидастваме сега за ясла, приемат детето, не го запишем за тази учебна година, какво се случва със следващото голямо класиране - май 2020. Допълнителните точки за първите желания все още ли ще са намалени с 1 или пак ще са си 3,2,1?

# 609
  • Sofia
Точките се възстановяват чак за кампанията 2020/2021г.

# 610
  • София
Точките се възстановяват чак за кампанията 2020/2021г.
Благодаря!

# 611
Здравейте, дами Flowers Hibiscus
Благодаря на всички даващи отговори (букет). Някога и аз можех да отговарям, а сега чета, за да се запозная с промените...
Отговор обаче на питането си не намирам...
1. При почасова организация какво се дължи?
В секция новини прочетох следното:

Родителите на деца, приети за почасова организация, няма да дължат месечна такса, а само 1,30 лв./час, което ще бъде регламентирано в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община.

Т.е. ако запиша детето си в такава форма ще плащам повече от таксата???

И друг въпрос имам в сферата на хипотезите:sweat_smile:
Ако Англия излезе от ЕС със сделка... то ще важи ли точка за работещ родител там?
Това може би е редно да се обсъди в Работна група:flushed:

Благодаря предварително на знаещите (букет)

# 612
По-добре попитайте обратна връзка за заплащането. А за Англия, ми се струва, че скоро няма да излезат от ЕС, но да видим.

# 613
Здравейте, дами Flowers Hibiscus
Благодаря на всички даващи отговори (букет). Някога и аз можех да отговарям, а сега чета, за да се запозная с промените...
Отговор обаче на питането си не намирам...
1. При почасова организация какво се дължи?
В секция новини прочетох следното:

Родителите на деца, приети за почасова организация, няма да дължат месечна такса, а само 1,30 лв./час, което ще бъде регламентирано в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги, предоставяни от Столична община.

Т.е. ако запиша детето си в такава форма ще плащам повече от таксата???

И друг въпрос имам в сферата на хипотезите:sweat_smile:
Ако Англия излезе от ЕС със сделка... то ще важи ли точка за работещ родител там?
Това може би е редно да се обсъди в Работна група:flushed:

Благодаря предварително на знаещите (букет)
Да. Почасовата излиза повече. 20 дена по 3 часа по 1, 30лв. Ако искате и обяд- още набъбва сметката Simple Smile

# 614
Благодаря за инфото Flowers Hibiscus

Чия "умна" глава го е измислила това?
Пълно безумие!

Общи условия

Активация на акаунт