Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 499
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря ви! За септември искам да кандидатствам, апа пуст страх да не изтърва от сега исках да с подготвя Joy
Поне мога да разгледам кои други градини в близки райони ще обявят свободни места за ясла набор 2018 и да включа и тях в подредбата.

# 316
  • София
т.е за първво желание максимума би бил 9. Как тогава в списъците с чакащи има хора с 11 т.? Явно нещо ми убягва, ще съм благодарна да ми обясни някой Simple Smile
Посочените точки са от общите критерии. Освен тях има и социални критерии, които също носят точки и се сумират с тези от общите.

# 317
В календара на ИСОДЗ пише, че обявяването на свободните места за набори 2016, 2017 и 2018 за прием през м. септември 2019 г. е в понеделник, 18 март 2019. Аз съм си направила напомняне в календара на телефона, защото искам да пробвам сина ми за ясла от септември (той е набор 2017).

# 318
т.е за първво желание максимума би бил 9. Как тогава в списъците с чакащи има хора с 11 т.? Явно нещо ми убягва, ще съм благодарна да ми обясни някой Simple Smile
Посочените точки са от общите критерии. Освен тях има и социални критерии, които също носят точки и се сумират с тези от общите.

Ясно.. мисля, че шансовете ми рязко намаляха Confused

# 319
  • Sofia
Аз съм си направила напомняне в календара на телефона, защото искам да пробвам сина ми за ясла от септември (той е набор 2017).
Обявяването на свободните места е на 18-ти, но класирането е чак май месец. Имате предостатъчно време да си направите и променяте кандидатурите.

# 320
https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/rated/304/2710 . Аплодисменти за системата, приемаща набор 2017 в първа градинска група. Мама Сання, къде мога да сигнализирам за този абсурд?

# 321
  • София
Скрит текст:
Ясно.. мисля, че шансовете ми рязко намаляха Confused
На първото класиране през май децата с точки от социални критерии са в отделна опашка и ще се състезавате само с деца с точки по общи критерии. След това вече се обединяват и децата с повече точки имат предимство. Това което гледате сега са текущи класирания, в които всички са с общия брой точки и в една опашка.

# 322
  • Sofia
Да не забравяме обаче, че по новата наредба близнаците, породените и братчета/сестричета в градината/яслата ще са в общата опашка със съответния брой точки.

# 323
  • СОФИЯ
https://kg.sofia.bg/isodz/stat-rating/rated/304/2710 . Аплодисменти за системата, приемаща набор 2017 в първа градинска група. Мама Сання, къде мога да сигнализирам за този абсурд?
Работната група, която е към дирекция "Образование". Може и през виртуалното деловодство на СО, скоро не съм опитвала да го ползвам, преди няколко години беше трагично.
Ако изпратиш на нашия мейл, този на СНБМ bg_maiki@abv.bg ,на следващото заседание ще поставим въпроса.

Да не забравяме обаче, че по новата наредба близнаците, породените и братчета/сестричета в градината/яслата ще са в общата опашка със съответния брой точки.

СНБМ ще обжалваме промените в наредбата точно в тази част. Написано е и в становището ни. Считаме, че е налице дискриминация по признак възраст и лично положение. Ще поискаме от съда и спиране на предварителното изпълнение. Съдът е задължен да се произнесе по това искане незабавно. Обикновено го правят в рамките на 1-2 работни дни след депозирането. Това разбира се ще се случи преди класирането, но какви точно критерии ще се прилагат ще зависи и от това определение на съда.

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 20:13 от мама САННЯ

# 324
Вие ще обжалвате и ако съдът приеме жалбата ви, кой ще плати на данъкоплатците тези часове, които са изгубени в промяна на юридическа неиздържана наредба?

# 325
А вие откъде знаете, че детето е родено през 2017-та година?

# 326
  • София
А вие откъде знаете, че детето е родено през 2017-та година?

Направиха така че номерата да излизат с набора, този започва със 17

# 327
Значи и с тези промени нищо не са направили. За смяната на набор става въпрос. Изобщо не трябва да се позволява кандидатстване с два набора разлика.

мама САННЯ какво предлагате вие от СНМБ за приема на братя/сестри, породени и близнаци?

# 328
  • СОФИЯ
https://www.sofia.bg/documents/20182/3986515/2019-01-09-%D0%A1%D … 9b69-a6b155b00fd5

Това е становището ни при общественото обсъждане, от стр. 4. По-подробни аргументи ще развием в жалбата до АССГ.

# 329
Като говорите за дискриминация, защо не засягате хората с настоящ и постоянен адрес? Отново виждам дискриминация по положение (притежаване или не на лично жилище в даден район).Но това не ви засяга, а многодетните семейства и семействата с близки по възраст деца, за които е логично, че трябва да посещават една и съща градина поради логистични причини.Също не разбирам защо СО не трябва да стимулира раждаемостта?

Последна редакция: нд, 03 фев 2019, 14:49 от malinkap

Общи условия

Активация на акаунт