Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 419
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
Искам да попитам 18.03. ли чакаме, за да се актуализират данните в системата/ профилите, т.е да се вижда точки за тазгодишната кампания по новата наредба, да се изберат кандидатури ... Както и какви документи да се набавят, особено, ако има такива, които да са преди класирането. Питането ми е конкретно за документите от общината - Удостоверение за пост / наст. адрес и нужни ли са те?

# 616
Аз пък миналата година се чудех има ли отстъпка за второто дете от семейството в същата градина при почасова организация..

# 617
Здравейте, чудех се при дежурна група лятото само в района, в който попада детската градина ли се пренасочват децата? Ние сме в граничен район и останалите градини в района са мноооого далече (район Витоша). Има ли вариант при незапълване на групи в район Овча Купел, например, да се пренасочи там или не? Търся частни детски градини от сега, защото нашата няма да работи 2 месеца.

# 618
Здравейте, сигурно този въпрос вече е обсъждан, но бих искала да попитам следното:

Детето ми е набор 2017 и ще е навършил 2г м Септември. Може ли да кандидатства с предходния набор 2016 на "голямото" класиране Май месец? И, изобщо как стои въпросът с кандидатстване с предходен набор и къде бих могла да го проверя.

Благодаря!

# 619
Здравейте, сигурно този въпрос вече е обсъждан, но бих искала да попитам следното:

Детето ми е набор 2017 и ще е навършил 2г м Септември. Може ли да кандидатства с предходния набор 2016 на "голямото" класиране Май месец? И, изобщо как стои въпросът с кандидатстване с предходен набор и къде бих могла да го проверя.

Благодаря!

Не, само на текущи класирания, т.е. след септември. В сайта на ИСОДЗ има информация по въпроса.

# 620
  • Sofia
Здравейте, чудех се при дежурна група лятото само в района, в който попада детската градина ли се пренасочват децата? Ние сме в граничен район и останалите градини в района са мноооого далече (район Витоша). Има ли вариант при незапълване на групи в район Овча Купел, например, да се пренасочи там или не?
Нас винаги са ни пренасочвали към дежурни ясла/градина от административния район на ДЗ.

# 621
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Качен ли е вече файла с дежурствата тази година през лятото? Нещо не го намирам ... А и май имам спомен, че по-късно излизаше ... Може ли някой да го качи, ако вече е излязал? Благодаря!

# 622
Момичета, протоколите от ЛКК важат ли още?

До колкото разбирам важат тази седмица и край, нали?
Новата наредба вече важи ли, ще се променя ли пак?
Какво да очакваме на 18-ти?
Благодаря Heart

# 623
Как така дали важат?
Ние също имаме и сега ще го заявим за кандидатстването ни

# 624
Четох, че са отпаднали и вече болест се доказва само с решение от ТЕЛК. Питам тук, защото момичетата с в крак с инфото от СО и с измененията на Наредбата. Останах с впечатление, че всички промени влизат в сила сега от 18.03., с изключение
на уседналостта. Тя влиза в сила за кампанията догодина. Затова питам има ли развитие някакво?
Благодаря отнаво Flowers Hibiscus

# 625
  • София
Четох, че са отпаднали и вече болест се доказва само с решение от ТЕЛК. Питам тук, защото момичетата с в крак с инфото от СО и с измененията на Наредбата. Останах с впечатление, че всички промени влизат в сила сега от 18.03., с изключение
на уседналостта. Тя влиза в сила за кампанията догодина. Затова питам има ли развитие някакво?
Благодаря отнаво Flowers Hibiscus
Май никой не знае със сигурност. Има някаква гласувана наредба, която трябва да почне да действа, но има и обжалване. Докато не я публикуват в сайта, можем само да гадаем.

# 626
Здравейте,
Въпреки, че най-вероятно въпроса, който ме тормози е дискутиран хиляди пъти, бих искала да се допитам и до Вас -
Понастоящем съм регистрирана и живея в кв. Младост (който съвпада с административният район на училището, в който ще кандидатстваме; имам и удостоверение за настоящ адрес), а по лична карта се водя в Лозенец (т.е. разполагам с постоянен адрес, който е на територията на СО). Как правилно това трябва да се отрази в системата на ДГ, и какъв брой точки ще получим, ако кандитатстваме в училище в Младост  Rolling Eyes
Предварително благодаря на отзовалите се Flowers Hibiscus

# 627
  • София
Здравейте,
Въпреки, че най-вероятно въпроса, който ме тормози е дискутиран хиляди пъти, бих искала да се допитам и до Вас -
Понастоящем съм регистрирана и живея в кв. Младост (който съвпада с административният район на училището, в който ще кандидатстваме; имам и удостоверение за настоящ адрес), а по лична карта се водя в Лозенец (т.е. разполагам с постоянен адрес, който е на територията на СО). Как правилно това трябва да се отрази в системата на ДГ, и какъв брой точки ще получим, ако кандитатстваме в училище в Младост  Rolling Eyes
Предварително благодаря на отзовалите се Flowers Hibiscus
Като адрес на семейството си попълвате този в Младост.

# 628
до тук е ОК. По-скоро ми възниква въпроса, какво трябва да бъде отбелязано в следващото поле в системата, което гласи "Адресна регистрация на територията на Столична община: Постоянен/Настоящ/Няма адресна регистрация"  
Все си мисля, че тук трябва да сложа настоящ.. и това ме обърква малко.. от друга страна, по л.карта съм постоянен жител на София...

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 16:42 от neeli

# 629
  • София
до тук е ОК. По-скоро ми възниква въпроса, какво трябва да бъде отбелязано в следващото поле в системата, което гласи "Адресна регистрация на територията на Столична община: Постоянен/Настоящ/Няма адресна регистрация"  
Все си мисля, че тук трябва да сложа настоящ.. и това ме обърква малко.. от друга страна, по л.карта съм постоянен жител на София...
Не, трябва да изберете постоянен адрес. Той не е задължително да съвпада с настоящия ви, който сте вписали по-горе.

Общи условия

Активация на акаунт