Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 4

• 45 026
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Много благодаря!

# 631
Май никой не знае със сигурност. Има някаква гласувана наредба, която трябва да почне да действа, но има и обжалване. Докато не я публикуват в сайта, можем само да гадаем.

Публикувана е на сайта на ИСОДЗ още преди 3 седмици
https://kg.sofia.bg/isodz/normdocs

# 632
Здравейте! Бих искала да помоля за помощ по следния въпрос - възможно ли е да се променя адреса по местоживеене след 18.03? Предстои ни евентуално преместване и не съм сигурна дали мога да променя адреса/ желанията за детско заведение в последствие.
Предварително ви благодаря!

# 633
  • Sofia
Можете да променяте адреса до 9-ти май, стига да можете да го докажете по време на записването с документ (лична карта или удостоверение от общината).

# 634
А за СДЯ кога ще я публикуват?Някой дали знае?

# 635
  • Sofia
Утре ще приемат решението за изменение и допълнение на наредбата за прием в сдя (точка 1):
https://council.sofia.bg/upcoming-meeting-smc
Най-вероятно ще го публикуват на техния сайт до седмица след това.

# 636
Можете да променяте адреса до 9-ти май, стига да можете да го докажете по време на записването с документ (лична карта или удостоверение от общината).
Много благодаря!

# 637
Здравейте, извинявам се предварително за въпроса, но ще кандидатствам за пръв път и цялата кампания ми е доста неясна. Ще помоля, ако може някоя по-веща майка да ми помогне. Доколкото знам, сега на 18-ти излизат свободните места. Ако искам да кандидатствам за място от есента, как се процедира - провервям градина по градина дали в района, който искам, има места и съответно подреждам по желание? Благодаря предварително!

# 638
  • София
Здравейте, извинявам се предварително за въпроса, но ще кандидатствам за пръв път и цялата кампания ми е доста неясна. Ще помоля, ако може някоя по-веща майка да ми помогне. Доколкото знам, сега на 18-ти излизат свободните места. Ако искам да кандидатствам за място от есента, как се процедира - провервям градина по градина дали в района, който искам, има места и съответно подреждам по желание? Благодаря предварително!

Направихте ли профил в исодз?Ако сте направили, останалите неща са така, избирате градина, гледате да има за вашия набор места, смятате какъв ви е шанса за прием и чакате резултати май месец.

# 639
Мацето, какво имаш предвид под смятате шанс за прием?
Дайте съвет как да си подредя желанията Hug

# 640

Удостоверението от Общината има ли някаква давност. Моето е с дата март 2019,  да не се окаже, че м.Май трябва да представя друго.. 🤨

# 641
а дали знаете как може да се удостоверява служебно?

# 642
  • Sofia

Удостоверението от Общината има ли някаква давност. Моето е с дата март 2019,  да не се окаже, че м.Май трябва да представя друго.. 🤨
Доколкото си спомням, беше 6 месеца, но все пак аз не бих рискувала. Досега винаги съм си вадила удостоверенията след класирането.
- колко са свободните места за набора
- колко са децата с повече точки от вас (по първо желание, защото ако са с повече точки от вас по второ желание, най-вероятно ще бъдат приети другаде с първото си желание)
- децата пред вас имат ли шанс да бъдат приети:
  *по първо желание в друга градина (издирвате им инициалите в другите градини в района)
  *в социалната опашка или в опашката с ХЗ
-  колко деца отиват на жребий (разбира се, след като сте преценили горе-долу кои деца ще бъдат приети в други ДЗ или в горните опашки).
И така ... прочети за стъпките на класирането и неговия алгоритъм. Ще ти се поизяснят нещата.
https://kg.sofia.bg/isodz/faq#10

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 20:16 от brin de muguet

# 643
  • София

Ами гледате колко са местата, колко са кандидатствали с вашия брой точки и си претегляте % шанс да влезнете, сега няма как сега да се види и каже, към края на кандидатстването, непосредствено преди  заключването на системата можете да имате представа.

# 644
  • София

Aбсолютно си е валидно. Пък и изрично си пиише, че удостоверението трябва да е издадено преди класирането. Сега и служебно ще се удостоверява.

Общи условия

Активация на акаунт