Боледуване на децата ни - тема 64

• 55 797
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Аш, аз нали все със закъснение чета... Как сте? Оправя ли се душичката?

# 691
  • shumen
Силве,как сте Вие?
Аш,как е момата?
Моя за сега да не казвам голяма дума е добре и му се появи и гласа пак след инхалациите,но втора седмица отново е у дома.

# 692
  • София
Ехаа, Силве, а вие как сте? Дано сте здравички Hug. На мен сега ми беше първият евър престой в болница заради болно дете и още на първата вечер ми се стъжни от тясно и неудобно. Няколко пъти се сещах за тебе как пишеше от болницата, когато стоеше по цяла седмица с детето с 40 гр. Т и се засрамвах Simple Smile!

Дани, гледкай си го вкъщи и го пази. И аз не зная как ще го пазя това хлапе от тук нататък. Оказа се, че се е заразила с някаква бактерия, с която и други хора може да се заразят сравнително лесно, но различните организми реагират и боледуват различно - демек някои въобще не се разболяват, други отиват направо на пневмония, … трети кретат по средата и пак не се разболяват. 

Нашата девойка още е с отслабено дишане и хрипове, макар на повърхността да е вече стерилна откъм бактерии (т.е. позволяват ѝ да контактува). Вливат антибиотик, наблюдават я в болница и по някое време (не зная кога) ще я изпишат и ще мине на антибиотик през устата. Друго не мога да кажа засега; поне вече няма температура и не кашля както преди.

# 693
Аш дано по-бързо ви изпишат. Каква е тази бактерия?
Аз също съм болна отново или неоздравяла от януари, то не бяха уши, цистит, нос...детето и то аз като се оправя тъкмо започва да подсмърча и аз айде пак. Досега чак толкоз не ми е било.

# 694
  • София
Аш дано по-бързо ви изпишат. Каква е тази бактерия?
Аз също съм болна отново или неоздравяла от януари, то не бяха уши, цистит, нос...детето и то аз като се оправя тъкмо започва да подсмърча и аз айде пак. Досега чак толкоз не ми е било.

Лино, mycoplasma pneumonia … Sad. Където си мислех, че всичко знам за пневмониите от моите боледувания, таз не я бях чувала, пък то се оказа, че много често децата точно от нея боледували Head Band

# 695
Аш, тази и аз не съм я чувала, а не е като да не сме лекували бактериални инфекции. Откъде го е пипнала това? Anguished Как понася престоя?
 Дано ви изпишат скоро. Ако сте в ДКК поне обстановката не е гадна.
Ние сме добре. Дъщеря ми кара обичайните сопол-отит-сопол-отит, но хващам навреме, та крепим положението. АСТ още не е в норма след стрептокока, уж пада, ама баааавно, та се чудя да не би нещо да тлее там. В училището имат много случаи на мононуклеоза, дано не хване, че само такова не съм лекувала. То е нещо грипоподобно май Thinking

# 696
Аз съм ю чьвала,педи ми спомянаваше като не спираше да кашля цяла зима.
Силве това е Епщайн Бар вирус. Повечето възрастни са я изкарали.

# 697
  • shumen
Аш,тази и аз не съм я чувала.
Силве,радвам се,че сте добре.
Лино,оправяй се скоро и ти.
Аз и да искам другата седмица няма кой вече да го гледа и ще трябва да го пусна отново в джунглата.Дано е здрав и да ходи,че у нас вече почна да издивява с мен.

# 698
  • София
Аз съм ю чьвала,педи ми спомянаваше като не спираше да кашля цяла зима.
Да, точно - има една неспирна кашлица (леко влажна), която в началото не се чува на слушалка, а после започва да се чува - в комбинация с тази бактерия се казва атипична walking pneumonia. Като чукнеш в Гугъл atypical pneumonia, излиза описание, симптоми и т.н. Много лесно бактериалната инфекция може да се обърка с настинка и да се лекува симптоматично заради температурата. Рано или късно хриповете започват да се чуват.

Силве, хваща се много лесно (особено в ДГ и училище, където децата не могат да се пазят сами), но в много от случаите заразеният човек просто не се разболява.

# 699
Да точно така Аш. Вас кога ще ви изписват?
Моето си е вкъщи втори ден, гърлото го боли и не яде, съответно не е много фит. Дано днес започне да хапва повечко.
Ама в училище ще имат празнинство в петък, ще ни съборат 450 човека в това грипно време и не освобождават без причини. В това грипно време. Макар, че казаха по новините, че нямало толкова грип както мшналата година,имало доста ваксинирани. Обаче и времето е едно, над 15°, децата в двора по тениски, луда работа.

# 700
  • София
Лино, до четвъртък сме май. Пазете се, че сега е много кофти с това нетипично затопляне. И в София е топло. Аз от тази нощ съм с вирус, но поне детето се подобрява Simple Smile

# 701
  • shumen
Аш,за пневмония държат от 7 до 10 дни.Оправяй се и ти скоро.
Лино,пазете се!И тук е топло и по цял ден сме навънка.

# 702
  • София
Хайде и моето с отит, пфууу, Силве, не знам докога ще са така значи с тези уши, а уж като пораснат се оправяли евстахиевите тръби. То при моето е все на едното ухо де, само на лявото ѝ е така, на дясното даже нямам спомен дали изобщо е имала отит някога. И сега е само отит на едното ушенце и нищо друго, без сополи, без гърло, без нищо. Е, сефте, не е като да не съм свикнала, капем си там капките, давам нурофена. Всъщност само вчера я боля, през нощта си беше ок вече и повече не я е боляло, обикновено за 2-3 дни ѝ минава изцяло и зачервяването в ей такива по-леки случаи, ама днес и утре ще си е вкъщи, т.е. друснала съм я на баба ѝ, че да капем по-активно капките и да пие нурофен 2-3 дни. Догодина вече в училище едва ли ще пропуска дни за такива неща.

# 703
  • София
Светле, дано не я боли много и не го мисли това училище за догодина. Мен ако питаш, по-добре да си седи вкъщи, когато е болна и не ѝ е добре. Ако има кой да помага с уроците и домашните - най-добре. Ако е добре обаче, нищо не я боли и е хубаво медикирана, може и да ходи, що не.

# 704
  • shumen
Светлв,да се оправя скоро Таня.Офф,и аз го мисля,ако е все така болен в училище как ще я караме.

Общи условия

Активация на акаунт