С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 892
  • 735
  •   1
Отговори
# 120
Два уикенда месечно и цял месец лятото най-често.

Да не би и твоите родители да участват в роднинските истории, щом все ги споменаваш?

# 121
Долча, кураж... Аз съм с разведени родители и мисля, че бе всяка втора и четвърта събота и неделя от месеца... Не знам дали има и други варианти и устни договорки. Имам познат, който виждаше детето за по две седмици лятото и толкова за зимните празници, явно има вариации...

# 122
Много благодаря за отговорите!

# 123
Какъв ще е режима на свиждане с детето,постановява съд. Обичайно е всяка втора събота и неделя и един месец през лятото,но е добре преди да сте стигнали до там,да опитате да си оправите отношенията.В темата се е изписало много има и добри варианти.

# 124
Аз много пъти съм писала, че моята свекърва е същия изрод, някакво гнило, неориентирано поколение. Още с първото дете се почна с лъжите за болести, спешното, цирковете, как ще умре и т.н., които нямаха особен успех, защото тя е нагла, но аз - два пъти.

И знае, че не се получава, въпреки това със сегашното раждане абсолютно същите номера започнаха - то не бе лъгане за рак, за счупени ръце, които излекувала с упражнения и т.н. малоумни, селяндурски изпълнения.

Това са някакви скапани, жалки женици, без никакви качества, спрели някъде по пътя на еволюцията. Правили са си сметката, след като са видяли, колко са некадърни, сина им да ги "гледа" и да компенсира пълния провал на личния им живот и когато виждат, че той си гради собствен живот, откачат.

Отвращавам се от всяко действие на свекърва ми, от сърце и не пропускам да и го кажа и покажа. На сина и също - за да не си помисли дори, че съм склонна на някакъв компромис.

# 125
Мисля, че това е по-правилния подход, отколкото да сме толерантни и любезни при реални проблеми от другата страна. Аз също не бих търпяла някой да ми скача по главата - няма начин.

# 126

Това са някакви скапани, жалки женици, без никакви качества, спрели някъде по пътя на еволюцията. Правили са си сметката, след като са видяли, колко са некадърни, сина им да ги "гледа" и да компенсира пълния провал на личния им живот и когато виждат, че той си гради собствен живот, откачат.

Колко броя са тази твоята ужасна свекърва.

# 127
Два уикенда месечно и цял месец лятото най-често.

Да не би и твоите родители да участват в роднинските истории, щом все ги споменаваш?
 И на мен това ми направи впечатление - и те явно участват активно в панаира и събират съчки да подклаждат огъня. Свекървата - манипулаторка, а мама и тате най- добрите - класика.Ще отгледат детето като се разведат, да си поиграят и те на родители на стари години. Че и сметки се смятат колко дни в месеца ще трябва да изтърпят бащата да го взема. Не само мъжът е инфантилния в този случай.
   Да се отделят и двамата от влиянието на родителите си , да си гледат собствения дом , дете и отношения. Защото е голяма глупост да се разведеш, че не си могъл да пуснеш фустата на мама. Намесата в семейството на всеки от родителите е отровна - дори и  да е с добри намерения. Знаем я приказката за непоисканото добро. А пък и няма как да изискваш другият да игнорира майка си, а твоята да не излиза от къщи и да е в течение с всичко от семейния ви живот.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 05:35 от Анонимен

# 128

Колко броя са тази твоята ужасна свекърва.

В момента тече преброяването, теб да те включвам ли?

# 129
Ако съдех по теб за младото поколение...

# 130
Ако съдеше по мен за младото поколение, би било странно, защото не съм от младото поколение точно.

# 131
Тя и мъжът й не са ни дали една стотинка и с нищо не помагат, а изискват от нас и от сина си да им помага финансово, а от моя страна е давано давано и то с пълни шепи. Не е луд този който яде баницата, а този който му я давв. Писна ми все ние да сме даващите ( къща , автомобили и тн) , а те нищо от нищо. Много е зла тази жена, дребна душица с ниска енергийна честота.

# 132
Какво значи ние да сме даващите? Твоите родители дават на вас, освен ако не се мислиш за едно цяло с родителите си. Не можеш да съдиш мъжа си, задето неговите не дават. А това че се месят - той трябва да ги постави на място. Ти можеш обаче да им удариш пълен игнор и това хич не е лошо.

# 133
Може би си очаквала да са ти вечно благодарни, защото вие сте даващите.

# 134
Да точно. Вече ги игнорирам. Егати си и глупаците. Селяндури безподобни

Общи условия

Активация на акаунт