С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 925
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Тя и мъжът й не са ни дали една стотинка и с нищо не помагат, а изискват от нас и от сина си да им помага финансово, а от моя страна е давано давано и то с пълни шепи. Не е луд този който яде баницата, а този който му я давв. Писна ми все ние да сме даващите ( къща , автомобили и тн) , а те нищо от нищо. Много е зла тази жена, дребна душица с ниска енергийна честота.
Ако ще даваш, даваш и забравяш. На тебе да напълни душата. Другото е сметки, сметки и изисквания. Пък ако ти не можеш да поставяш граници или съпругът ти, или и двамата заедно... не ви е виновна свекървата, ни свекърът.

# 136
  • София
Може би си очаквала да са ти вечно благодарни, защото вие сте даващите.
А не е ли нормално ако сина и снаха ти ти дават ей така безплатно /то даже приказката е "за мерси"/ имущество и кеш, поне да благодариш, вместо да създаваш интриги, понеже ти бил скучен живота, пък между турските и индийски сериали има бая време от единия до другия ден?
Аз не мога да проумея такива жалки манипулаторки, как могат съзнателно да съсипват живота на собственото си дете? Айде на снахата майната й, тя е чужда и не е никой за свека ... нали, ама за собственото им дете как не им е жал. Това да провалиш живота на детето си за да ти е на теб добре и да възпиташ сина си как вечно трябва да ти е залепен за полата не е нормално и за мен такива свекърви са утрепки.

# 137
Аз я разбирам Долча. Лятото почти стигнахме до развод и ние с новородено бебче, заради огромно вмешателство и голяма чувствителност от мен... Но, просто след всички дразги със съпруга ми осъзнах, че не искам да го губя и детето да е с провалено семейство, както съм била аз. Та, ние се обичаме, не позволих заради майка му да изгубя най-добрия си приятел, любовник, подкрепа и тн. Обаче, пътят е много труден, винаги ще има нещо дразнещо в родителите и на двамата, просто се научих да не обръщам внимание, да изслушвам, а аз си знам кое как ще си правя за моето семейство. Няма смисъл от скандали, обидени и съсипан семейства, заради някакви битовизми.
Долча, казваш, че той все е при нея. Може да е, защото приема раждането и кризите с бебето трудно. Обсъдете защо се е променил така, според мен е някаква защитна реакция да се махне за малко от ежедневието. Това не е начин, той е вече родител, трябва да понася и кофти моментите, не да е до теб само в хубавите... В крайна сметка няма само цветя и рози. Аз минавам през много здравословни проблеми месеци наред, но мъжът ми не е тръгнал да се крие при майка си от безсилие, с детето също... Пътувахме до друг град за детски лекари и какво ли не... Говорете и, ако не видиш дори малко започване на промяна от негова страна, разведете се. Детето няма право да живее в отровна среда. То не е виновно с нищо за грешките на родителите.

# 138
  • София
Не разбрах кога темата от "с какво ви дразнят свекървите" се превърна в "да набием канчето на снахата". Но не се ѝ учудвам де. Повечето теми търпят такива промени напоследък.

# 139
Не набиваме канчето на снахата. Опитваме се да й кажем, че ако тя още се вижда като семейство с родителите си, това също не допринася за нейното реално семейство с мъжа й.

А свекървата ако не можеш да се разбираш с нея, я отсвирваш и край. Няма скандали, няма разправии, няма нищо. Мир и спокойствие. Ако тя пак супер много напира да си общува с теб, спретваш един единствен як скандал, след който става ясно, че не щеш да я виждаш и готово.

# 140
  • при късмета
Аз съм една от най-изявените защитнички на снахите. Но винаги ми е било интересно защо се фръцват обидено, като кажеш, че мъжа е виновен, а не свекървата. Тя каквато и да е, ако синчето си подреди правилно приоритетите и сложи граници на майка си (това е абсолютно лично негово задължение), проблем просто няма да има. Ей това не разбират, или поне фръцналите се. Разбралите го, винаги са имали полза

# 141
  • Варна
Жена, която упорито си държи очите затворени и не желае да види, че проблемът е в мъжа й, заслужава набиване на канчето.

# 142
  • France
Аз ще бъда малко по-блага. Не е лесно да видиш дефектите и слабите страни в човека, който обичаш. За това е нужен доста здрав разум, Simple Smile понякога несъвместим с любовта.
По същият начин свекървата винаги ще застава на страната на сина си, а не на снахата.
За съжаление, наистина има токсични хора, които действат като паразити спрямо близките си. Баща ми винаги дава за пример един негов приятел, чиято майка буквално му е съсипала живота.
Когато решиш да създаваш ново семейство, трябва първо да срежеш пъпната връв с родителите ти.

# 143
  • Варна
Не е лесно, но е постижимо. А и заслепяващата любов е първата година обикновено. После нещата влизат в коловози и чувствата някак улягат. А като се появи и дете, тогава жената обикновено става ужасно практична и реалистка. И хич не е склонна да седи умишлено сляпа за недостатъците на мъжа си. То, мен ако питаш, и тези тук дето се оплакват много добре знаят къде е проблемът и че той не е в свека. Ама не им стиска да си признаят.

# 144
Проблемът е , че той е безхарактерен и лесно манипулативен от нейна страна. Отраснал в патриархат, в който когато бащата отсъства се превръща в другата крайност - матриархат. Тая откачалка се вихри и омагьосва не само него, а и други хора омайва и после говори зад гърбовете им. Толкова е подмолна, усещам как в един момент не само, че няма да се карам с нея, а ако дойде в моя собствен дом дет е само на мое име и ми се прави на интересна директно ще я оскубя и ошамаря.

# 145
Жената /събирателно/ дори и млада, не е сляпа. И акъл да  няма,   дори и да не може правилно да идентифицира извора на проблемите и да ги формулира, инстинктът сработва и ги улавя. Според мен се насочва основно и приоритетно към свекървата, защото и тя е жена. Младият човек не може да разбере защо по-възрастният, уж улегнал, уж създал каквото създал, ще пречи, ще изисква според себе си и ще нанася вреди и пробойни в тепърва създаващите се семейни отношения, в които следва да вирее и расте дете... Интстинктивно е. И свекървата схваща, и снахата също. Мъжът, лишен от тази инстинктивна и надушваща опасностите женска хитрост, седи като пате в кълчища всред две жени, които са важни в живота му, пък те си правят кални номерца. не знам кой по-глупав, ама така като гледам е повсеместно. Изключенията са рядкост.

# 146
Е ти си доста хард с методите Simple Smile Аз лично се чувствам като най-милата и добра снахичка, като те чета Simple Smile

# 147
Проблемът е че навремето майка ми ми повтаряше, че той не е читав и че един ден ще се карам с него, защото е мамим муньо, ама аз заслепена не я послушах и мина време и думите й се оправдаха. Далеч не е винова само свекърва ми. Той е виновен, защото не е мъж, а мухльо, не може да й се опълчи и да застане зад жена си, да бъде закрилник на семейството си и да тропне с крак. Пълна мижитурка е и сега го виждам, че е лош човек и той. Маска с две лице. Неблагодарник...

# 148
Много бързо си го намразила. Защо е неблагодарник? Това, че имаш жилище на свое име, явно е заслуга на родителите ти, а не твоя. И ти, и той явно чакате на родители и това, повярвай ми, също не е ОК. Ти сравняваш постоянно какво са дали вашите, какво - неговите. Вие двамата заедно какво сте постигнали сами?

# 149
Нищо не сме постигнали заедно , абсолютно нищо и там е проблемът. Мое си е жилището, на кредит е за 10 години и си го плащам. От наще имам още 2 къщи и 3 апартамента. Подариха ни БМВ Х6 и ни даваха пари за почивки до Малдивите, Бора Бора, Маями и Бали и той се държи неблагодарно към тях и мен, а техните му харчат неговите пари и го дърпат към тях си.
Много бързо си го намразила. Защо е неблагодарник? Това, че имаш жилище на свое име, явно е заслуга на родителите ти, а не твоя. И ти, и той явно чакате на родители и това, повярвай ми, също не е ОК. Ти сравняваш постоянно какво са дали вашите, какво - неговите. Вие двамата заедно какво сте постигнали сами?

Общи условия

Активация на акаунт