С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 908
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Миии, и мен да ме нахендрят на такъв диван и аз ще се разведа моменталически. Картинката ми напомни как едно лято баща ми успя да събори точно върху гърба си един от кактусите на майка ми. Беше от онези с миниатюрните тънки бодлички, които се чупят при докосване. Клетият лежеше по корем, майка ми вадеше бодличките от гърба му с пинсета, а той поставяше ултиматуми за не-за-бав-но-то изхвърляне на всичко кактусоподобно.

# 271
  • France
Хм, Популе сигурно е избрала подобен диван за снахата.  Или тя май се страхуваше, че снахата е насадила синчето на такъв диван. Mr. Green
Мне. Проблема беше, първо, че не се бяха консултирали с нея за дивана (а тя давала половината пари), второ, че с този диван нямало да има място за маса. Заради второто щяли да се разведат, като видят колко е непрактичен, ще се скарат и от там директно развод Joy  Голяма забава беше тази тема

А стига, бе!? Сериозно? Тц, тц, тц, хората не престават да ме изумяват.
Пишейки в една друга тема, се сетих, как преди години каних бившата belle famille в първото ни общо жилище с бившата либоФ. Готвя от събота за неделя на обед, гладя покривки... Много се бях постарала. А те милите, като видяли такава официална софра, чакали някакви по-официални съобщения. Най-малкото годеж, а по-добре и бебе. Бяха много разочаровани, милите. Та от тогава не се старая много, много. Joy
П.П. Французите, като един възпитан и куртоазен народ, наричат свекървата "belle mère", а зълвата - "belle sœur".
Тоест красива майка и красива сестра. Културна работа. Joy

# 272
  • Canada
Много го обичам, но той не е за мен просто и нямаме никакви допирни точки, пълни противоположности. Не гледаме в една посока, нямаме общи планове, цели. Аз съм витална, амбициозна и гореща, а той студен, лутащ се, безхарактерен. Всички ми казваха, че не в за мен,  но бях заслепена от неговия ***. Това ще да е било, няма какво друго и сега си патя.

Laughing

Сигурно му е златен. Няма какво друго да е.

Такива като тебе с лопата да ги ринеш из градчетата по черноморието. Всички са съдружници или собственици на бизнес... с парите на мама и тате. Смешна история на самозабравило се парвеню.

# 273
  • София
Eийй видяхте една с пари "паднали й от небето" и вече ще се задавите в жлъч и злоба Laughing

# 274
Много го обичам, но той не е за мен просто и нямаме никакви допирни точки, пълни противоположности. Не гледаме в една посока, нямаме общи планове, цели. Аз съм витална, амбициозна и гореща, а той студен, лутащ се, безхарактерен. Всички ми казваха, че не в за мен,  но бях заслепена от неговия ***. Това ще да е било, няма какво друго и сега си патя.

Laughing

Сигурно му е златен. Няма какво друго да е.

Такива като тебе с лопата да ги ринеш из градчетата по черноморието. Всички са съдружници или собственици на бизнес... с парите на мама и тате. Смешна история на самозабравило се парвеню.

Поне е искрена пред себе си,и не си крие главата в пясъка,което ѝ прави чест..
Щото много жени се срамуват да си признаят,че заради единия салам,са взели цялото прасе..

# 275
  • при късмета
А може и да не е прасе нито един от двамата. Просто да имат много различна ценностна система. Като гледам за нея колко маловажни за брак критерии излизат на преден план, току виж мъжа й се оказал нормален и всичко е противодействие на нейните действия

# 276
  • Canada
Eийй видяхте една с пари "паднали й от небето" и вече ще се задавите в жлъч и злоба Laughing

Ох, да, така съм се задавила, че не мога дъх да си поема Simple Smile
Няма лошо да ти паднат едни пари, откъдето и да е. Да считаш съпругът си за нещо по-долно от теб, понеже не ти е равен материално обаче, е върха на снобарията и простотията.

# 277
  • София
То момичето дойде да се оплаче главно от свекърите си, които с охота им взимат парите пък даже и едно благодаря не казват, освен това плюят по нея и родителите й. А мъжът й не е много стока щом си дава всичките пари на мама и тати, пък жена му да го издържа. Сгрешила е навремето като се е събрала с него, ама чак сега го осъзнава. Тя не го смята за нещо по долно понеже не й е равен, а понеже няма амбиция да изкарва повече пари, а тези които и сега изкарва ги дава на майка си. Никоя жена не би се израдвала на подобен тип. Явно свекървата добре си е изиграла картите за нея си - демек възпитала го е да слуша само нея и то цял живот. Ама че с това ще му разбие семейството не й пука явно.

# 278
  • Canada
И тя почна да плюе по мъжа си и забрави за свекървата, щом и подадоха тази сюжетна линия. За мен това момиче е лишено от здрав разум, освен всичко друго.

# 279
Както го описваш ти, точно така е!
То момичето дойде да се оплаче главно от свекърите си, които с охота им взимат парите пък даже и едно благодаря не казват, освен това плюят по нея и родителите й. А мъжът й не е много стока щом си дава всичките пари на мама и тати, пък жена му да го издържа. Сгрешила е навремето като се е събрала с него, ама чак сега го осъзнава. Тя не го смята за нещо по долно понеже не й е равен, а понеже няма амбиция да изкарва повече пари, а тези които и сега изкарва ги дава на майка си. Никоя жена не би се израдвала на подобен тип. Явно свекървата добре си е изиграла картите за нея си - демек възпитала го е да слуша само нея и то цял живот. Ама че с това ще му разбие семейството не й пука явно.

# 280
  • София
Ох, аман от силно преуспели девойки със заможни родители зад гърба си.
В началото риташе срещу това, че мъжтъ ѝ помага на родителите си, сега с помощта на форума, се оказа че той си дава всичките пари на тях, пък тя видиш ли, го издържа, щото е съдружник в бизнес.
И толкова ѝ върви тоя бизнес, че сама изплаща 10 годишна ипотека, ама пък родителите ѝ ръсят пари за Малдивите и останалия екзотичен свят.........

Накратко- мацето се жени заради големия боздуган в гащите, като в замяна на кефа, родителите осигуряват кола и круизи.
И защо не е доволна сега?  newsm78

# 281
absurT, пропусна 3-те апартамента и 2-те къщи.  hahaha hahaha hahaha

# 282
  • София
Ми, то акъла ми се взе- толкова къщи и хапартаменти, коли, Малдиви, бизнеси и за пършивите пари, с които помага на родителите си, страда момата.
Ама, прави са хората- богаташите затова са станали такива, заради стисналъка......

Мен една мисла ме споходи- да не се е появил на хоризонта някой по- голям боздуган, та сегашния така рязко е бил разлюбен? newsm78

# 283
  • Fort Worth, TX
Долча, имаш вид на оправна мадама.Хвани си го твоя под ръка и се преместете далеч от нея.

# 284
absurT, пропусна 3-те апартамента и 2-те къщи.  hahaha hahaha hahaha

И още един на изплащане.

Общи условия

Активация на акаунт