С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 827
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
  • София
А защо не се премести свекъра ти в по-малкото жилище..

И аз съм на прага на нервите си.. Защото с мъжа ми сме женени от година и малко.. Не бяхме в България, когато бяхме гаджета.. И в началото.. Но от няколко месеца сме тук и живеем със свекъра и свекървата, защото купуваме апартамент.. И ще трябва да живеем още някой др месец с  тях докато направим ремонт.. Супер ме напрягат с всичко.. Особено като стане въпрос за детето.. Иначе и те все подслушват, да не изпуснат, влизат си без да почукат в стаята ни и т.н...свекървата чака всичко аз да свърша.. Обсъжда с дъщеря си какво правим, къде ходим и т.н...направо живееш лш така нямаш личен живот.. Аз за няколко месеца едвам ти издържам.. Пък за години ни знам.. Не мога да си го представя и не знам някой как издържат с години да живеят при тях..

А, защо не си се представиш на квартира, вместо да си се посадила при хората и да им пречиш, и да ги одумваш? newsm78
Ти какво си представяше- нанасяш се и свекърва ти тича да свърши всичко, като първо посещава доктор, че да ѝ отреже езика? Mr. Green

# 331
Съпругът ми си прави оглушки по въпроса. После се чуди защо не мога да търпя вече баща му!
Ако съпругът ми си правеше оглушки, аз бих спряла да търпя него. Ти защо още го търпиш и си го изкарваш на баща му?

# 332
Горкият баща, не стига, че ги е приел, ами и не могат да го търпят. Ма ... пак като в онази тема.

# 333
Приел е силна дума (и при майка ми има място, но за разлика от него аз знам, че трудно ще съжителстват, разбират се, но за живеене няма да стане) на двамата така им е добре, свикнали са си и това е, а аз съм търпяла, защото принципно съм склонна на отстъпки в името на семейството(във всяко друго отношение съпругът ми е перфектен, а и съм дете на разпаднало се семейство с доста издънил се баща и тъй като оценявам своя съпруг като прекрасен такъв просто търся начин да се съобразявам и аз, ама хей на трудна работа). Пак казвам дразненето ми идва от там, че имаме и други варианти, но той не се решава. Може би всички сте прави, че трябва да бъда по - категорична по въпроса.

# 334
Ами като не се решава и си склона да търпиш, чакай си там, някой ден ще станете самостоятелни, а пък тогава на децата семействата ще гледате. Няма проблеми, направо вашето ми звучи като една СЕМЕЙНА ИДИЛИЯ

# 335
Ами като не се решава и си склона да търпиш, чакай си там, някой ден ще станете самостоятелни, а пък тогава на децата семействата ще гледате. Няма проблеми, направо вашето ми звучи като една СЕМЕЙНА ИДИЛИЯ

Семейна идилия ама в стил Гераците.

# 336
Белла Дона , недей така сега ще има постове как не я разбираме и нападаме Simple Smile Да си чупи глават и после леле какво стана?!?

# 337
  • София
Боксониера е достатъчна за сама жена с две деца. Много по-добър вариант от палат с дядо-свекър.
Пък Мунчо, ако иска да стои при тати да си жулят вечер ракийката пред мача; ако иска да се взима в ръце.

# 338
Човек, който е търпял 10 години, ще изтърпи още 10.

# 339

Магарето носи, дорде го товарят...

# 340
А защо не се премести свекъра ти в по-малкото жилище..

И аз съм на прага на нервите си.. Защото с мъжа ми сме женени от година и малко.. Не бяхме в България, когато бяхме гаджета.. И в началото.. Но от няколко месеца сме тук и живеем със свекъра и свекървата, защото купуваме апартамент.. И ще трябва да живеем още някой др месец с  тях докато направим ремонт.. Супер ме напрягат с всичко.. Особено като стане въпрос за детето.. Иначе и те все подслушват, да не изпуснат, влизат си без да почукат в стаята ни и т.н...свекървата чака всичко аз да свърша.. Обсъжда с дъщеря си какво правим, къде ходим и т.н...направо живееш лш така нямаш личен живот.. Аз за няколко месеца едвам ти издържам.. Пък за години ни знам.. Не мога да си го представя и не знам някой как издържат с години да живеят при тях..

А, защо не си се представиш на квартира, вместо да си се посадила при хората и да им пречиш, и да ги одумваш? newsm78
Ти какво си представяше- нанасяш се и свекърва ти тича да свърши всичко, като първо посещава доктор, че да ѝ отреже езика? Mr. Green
Имаме купен апартамент, който обзавеждаме.. Както съм написала.. Не мога да разбера на теб какъв ти е проблема.. Не може да чакат всичко да свършим ние с мъжа ми.. И тя само да си пуши цигарите и пие кафе, докато аз гледам детето си и върша цялата домакинска работа.. В крайна сметка и те живеят тук и трябва да вършат нещо.. Та няколко месеца не се издържа.. Пък тези, които са така от години не ги знам.. Всяко семейство трябва да си живее отделно..

# 341
  • София

Имаме купен апартамент, който обзавеждаме.. Както съм написала.. Не мога да разбера на теб какъв ти е проблема.. Не може да чакат всичко да свършим ние с мъжа ми.. И тя само да си пуши цигарите и пие кафе, докато аз гледам детето си и върша цялата домакинска работа.. В крайна сметка и те живеят тук и трябва да вършат нещо.. Та няколко месеца не се издържа.. Пък тези, които са така от години не ги знам.. Всяко семейство трябва да си живее отделно..

Аз проблем нямам, ти имаш, защото искаш да промениш живота на хората, в чиито дом сте се нанесли трима души.
Наем не плащаш, режийни- предполагам, също, та едно готвене и миене на чинии, няма да те повреди.
Пък, ако не си свикнала- карай мъжа ти да го прави.

# 342

Аз проблем нямам, ти имаш, защото искаш да промениш живота на хората, в чиито дом сте се нанесли трима души.
Наем не плащаш, режийни- предполагам, също, та едно готвене и миене на чинии, няма да те повреди.
Пък, ако не си свикнала- карай мъжа ти да го прави.
Да наем не плащаме, но плащаме абсолютно всичко и живеят на наш гръб.. Та не стига, че нищо не правят, ами не се съобразяват и нямат елементарна обща култура.. Преди да се запознаем мъжът ми е живял с тях.. Така че натресли не е точно определение... Не е само готвенето и миенето на чиниите, но както и да е.. Няма да споря с теб.. Радвам се, че е за няколко месеца и после всеки да си знае мястото.. Твоят съпруг, ако ти готви и чисти ок.. Но за мен не е ок мъжа да върши тази работа 😉

# 343
  • при късмета
И защо реши, че временно пребиваване, докато си направят ремонта е нанасяне, сякаш е завинаги?
Аз ако приема семейството на сина ми при временни или екстремни причини, не бих скръстила ръце и да чакам гостите да ми въртят домакинството. Някак не ми идва гостоприемно. И то за по-далечни отношения, а не мога и да си го помисля да го правя със сина ми, внуци, както и с жена му. Детето най-вероятно ще оставя на майка му основното, а аз само ще помагам, но домакинството няма причина да ѝ го стоварвам изцяло. Ще рече някой, че докато ги е нямало сме стояли гладни и на мръсно

# 344

Магарето носи, дорде го товарят...

Вярна е приказката, че каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи.. 😟

Общи условия

Активация на акаунт