С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 863
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
А защо не се премести свекъра ти в по-малкото жилище..

И аз съм на прага на нервите си.. Защото с мъжа ми сме женени от година и малко.. Не бяхме в България, когато бяхме гаджета.. И в началото.. Но от няколко месеца сме тук и живеем със свекъра и свекървата, защото купуваме апартамент.. И ще трябва да живеем още някой др месец с  тях докато направим ремонт.. Супер ме напрягат с всичко.. Особено като стане въпрос за детето.. Иначе и те все подслушват, да не изпуснат, влизат си без да почукат в стаята ни и т.н...свекървата чака всичко аз да свърша.. Обсъжда с дъщеря си какво правим, къде ходим и т.н...направо живееш лш така нямаш личен живот.. Аз за няколко месеца едвам ти издържам.. Пък за години ни знам.. Не мога да си го представя и не знам някой как издържат с години да живеят при тях..

Отвратително е 😖

# 316
Разбирам че няма къде, ама няма къде е месец-два, половин година. Не знам отколко време живеете със свекъра ти , ама малко жилище е  боксониера, а не за 4-ма. Някак си не ти е виновен свекъра,а мъжът ти и включително и ти.Аз съм била в същото положение общо 4 месеца като 2 при сестра ми. Ремонтите се правят бързо, а за спокойствието всички усилия си струват. Аз не бих се съгласила да живея с 2 деца със свекърва ми с године, че то даже и без деца не бих се съгласила.

# 317
Разбирам че няма къде, ама няма къде е месец-два, половин година. Не знам отколко време живеете със свекъра ти , ама малко жилище е  боксониера, а не за 4-ма. Някак си не ти е виновен свекъра,а мъжът ти и включително и ти.Аз съм била в същото положение общо 4 месеца като 2 при сестра ми. Ремонтите се правят бързо, а за спокойствието всички усилия си струват. Аз не бих се съгласила да живея с 2 деца със свекърва ми с године, че то даже и без деца не бих се съгласила.

Съпругът ми си прави оглушки по въпроса. После се чуди защо не мога да търпя вече баща му!

# 318
  • Варна
Взимай децата, обясни му, че повече така не ти е възможно да съжителстваш и отивайте в другото жилище. Ако иска да бъде с вас, да ви последва.

# 319
Добре де, вие отколко време сте заедно ?

# 320
Това е гнусно. Боксониера и старец мъж при семейството. ОТВРАТ.

# 321
Егати счупения телефон.  Laughing

# 322
Салсиша, дамата обясни, че малко жилище е за 4ма човека и аз и обясних, че не е така. Като цяло някакви оправдания върти и накрая не мъжът и е виновен, а свекъра.. И накрая се оказва тя виновна, че изобщо се е съгласила да ражда 2 ДЕЦА в такива условия..

# 323
Може би не се изразих правилно. Живеем в апартамент. Боксониерата е вариант, в които да се преместим, но ММ не иска щото му било тясно, а не разбира че на мен ми е още по - тясно в апартамента с баща му. Заедно сме над 10 г и все не е подходящ момента за местене, за заем. Но май сега ми е момента иначе ще полудея. Може пък аз да съм си виновна, че наивно вярвам, че скоро ще се навие да се махнем.

# 324
Знаете ли може би аз лично изживявам драмата много , защото баща ми обича безусловно много тъща си и майка ми свекърва си. Имам две прекрасни баби, които са най-добритр жени на света. Майка ми казва, че обича баба като своя втора майка и аз освен твх двете не познавам друга такава любов между снаха и свекърва, толкова истинска и чиста. Даже вчера баба ми каза, че обича мама най-много от всички. Толкова мило ми стана и се разплаках. Защо не може да има хармония, любов, взаимност и подкрепа, а лицемерие, злословие и само негативни емоции. Много е сбъркано всичко. Така ме е яд Sad Съчувствам Ви момичета. Зная какво преживявате.

# 325

Съпругът ми си прави оглушки по въпроса. После се чуди защо не мога да търпя вече баща му!

Изнасяй се с децата в малкото жилище, или му кажи да ходите при твоите родителите. Второто само да се постави на твое място. Може при идеята за съжителство с тъстовете да спре да си прави оглушки. Или си харесай апартамент и отидете заедно на оглед. Варианти за действие имаш, но трябва ти да поемеш инициативата. Ясно е че той не иска, а ти чакаш на него. Ако трябва и с караници, пък техните каквото искат да слушат и чиято страна искат да заемат. Живота е твърде кратък да се съобразяваме със всеки друг, но не и с нас самите. Техните, ако са умни, няма да се месят.

# 326
  • при късмета
Знаете ли може би аз лично изживявам драмата много , защото баща ми обича безусловно много тъща си и майка ми свекърва си. Имам две прекрасни баби, които са най-добритр жени на света. Майка ми казва, че обича баба като своя втора майка и аз освен твх двете не познавам друга такава любов между снаха и свекърва, толкова истинска и чиста. Даже вчера баба ми каза, че обича мама най-много от всички. Толкова мило ми стана и се разплаках. Защо не може да има хармония, любов, взаимност и подкрепа, а лицемерие, злословие и само негативни емоции. Много е сбъркано всичко. Така ме е яд Sad Съчувствам Ви момичета. Зная какво преживявате.
Сега вече съвсем оплете съчинението

# 327
10 години си живяла със свекъра ти ?!? Това е несериозно! За 10 години не можа да се вдигнеш и да се изнесеш, а мъжа ти да си живее с баща си като иска. Причинявала си си 10 години съобразяване с човек, който не понасяш?!? Смисъл или си висша форма на мазохизъм или не знам. Сега сериозно, вдигай си гълъбите, мъжът ти ако си знае семейството и в боксониера ще живее и цигански колела ще прави. Това не означава да оставите свекъра ти на произвола на съдбата и да не комуникирате, но не е реално да правиш семейство с някой, а да не живееш самостоятелно. Не те осъждам, майка ми се беше натресла на такива пачи крака 18 години , еми след поредния бой се е изнесла без да чака никой. Така че според мен е ясно какво трябва да се направи, остава само ти да решиш, спокойствието ли ти е по-важно или не .

# 328
А свекърът разбран човек ли е? Ако му предложите да се изнесе в малкото жилище, защото това е тясно за всички вас, дали ще е драма за него? Децата растат, имат нужда от повече пространство...
То е ясно, че на него така му е по-удобно, да живеете всички заедно, ама пък тези апартаменти не са разтегателни все пак.
Естествено, редно е вие да поемете или поне да помогнете с ремонта и пренасянето, както и да го навестявате често, за да не се чувства изоставен. Ако трябва и за сметките ударете едно рамо – то не може всичко да ти пада наготово в този живот. Утре като се оженят децата ви, и те ли ще си доведат семействата при вас, в дядовата ръкавичка? Ами ако дядото е още жив?

# 329
Може би не се изразих правилно. Живеем в апартамент. Боксониерата е вариант, в които да се преместим, но ММ не иска щото му било тясно, а не разбира че на мен ми е още по - тясно в апартамента с баща му. Заедно сме над 10 г и все не е подходящ момента за местене, за заем. Но май сега ми е момента иначе ще полудея. Може пък аз да съм си виновна, че наивно вярвам, че скоро ще се навие да се махнем.

Какво в главата ти означава апартамент все пак? То и едностайния е апартамент? Имате ли отделни спални за теб с мъжа ти, децата, свекъра и всекидневна?

Не те ли е гнус да живееш с някакъв дядо, че и малките деца и те с него? Как направихте децата? Дядото слуша ли от съседната стая?

Общи условия

Активация на акаунт