С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 842
  • 735
  •   1
Отговори
# 390

Не е в майчинство, но е пенсионера, което е почти същото.. А и не виждам, защо като си в майчинство трябва ти да вършиш всичко.. Майчинството е, за да гледаш детето си и да обръщаш внимание на него.. И междувременно, когато намериш време да свършиш нещо..

А, тук малко бъркаш- тя, когато ѝ е било времето, си е гледала детето и си е вършила домакинската работа. Сега ѝ е време да почива, а ти да покажеш колко те бива и до ѝ натриеш носа, щом толкова те вълнува съревнованието в кухнята.
Всъщност, жената проявява завиден такт, че те е пуснала не само в стаята, ами и в кухнята сии, да правиш каквото ти дойде на ум. Много малко жени биха го направили.
Мен друго ми е чудно- ами, ако беше сама по цял ден и мъжът ти се прибере гроги от работа, а ти нищо не си пипнала освен да съзерцаваш бебето, кво прайвате? newsm78
Ми то и сега все едно сме сами.. Намирам време, когато мога и детето ми позволи.. Защото далеч, не е кротко бебе, което мога да зарежа и да правя квото искам като някои майки.. Но съм щастлива, че имам бебе, а не кукла която мога да оставям някъде и да не мръдва и да не гъква и да заспива сама.. А и все пак мъжа ми ми помага..

# 391
Продължаваш да си противоречиш, все тая. Ако искате аз няма да се оплаквам, но все пак е тема за разговор. Така свекървата е софиянка до 9-то коляно и се парадира с това, но както и да е. Всяка божа година декември месец се купува прасе, ама не някое случайно прасе, щастливо гледано само за нея, кръстено на мен. Всяка година края на април се купува агънце-багънце, специално гледано за нея, щастливо расло на пасища и кръстено на сина й.Всяка година прасето и агънцето-багънцето умират за да сме живи и здрави, след това се складират във фризера и после се изхвърлят. И най-готиното всяка година ММ трябва да присъства на ритуалното убииство на агънцето, мен се опита да ме вербува за прасето, ама аз се оказах неблагодарна и не ходя Grinning  Та такива ти ми работи с моята свекърва

# 392
  • София
Бях изпуснала новата тема, но понаваксах.
Разбирам донякъде dolca или както там й беше ника - без да изключвам ММ от сметката, мога да кажа, че цялото им семейство имат навика да иронизират и подиграват хората, които са нещо повече от тях. Вкл. които са били толкова тъпи, та да дадат нещо
Скрит текст:
Многократно и задължително пред техните се описва как брат ми си взе на 40 години шофьорския изпит и  инструкторът казал на мъжа ми "Тоя твоя шурей не го пускай да кара сериозно", въпреки че брат ми вече 15 години шофира при необходимост и няма произшествия. Да си шофьор и да имаш кола са много високо в ценностите им, за разлика от образованието...
Но това, че се подиграват някому, въобще не им пречи да го използват, ако имат тази възможност и после пак да му се подиграват, че е балък

# 393
Добре, де, аз нещо не мога да разбера - живеете заедно 2 семейства (дори без да броим това, че едното се е намърдало в къщата на другото - временно или навеки, един господ знае Wink) и е голям проблем, че свекърът ядял от нейното сготвено!? Че вие като готвите, не готвите ли за всички! За мен това е нормалното! Веднъж едните сготвят за всички, друг път - другите. Или какво - всеки със своя тенджерка, своя си хляб, свое си рафтче в хладилника...
Само да ми цъфне такава снаха, дето ще дели храната, посудата, покупките и хладилника, и ще я изхвърля на третия ден.
Интересно как синът е прал мамето досега, като уж сте заедно от години, имате дете на колкото е там, идвате от чужбина (освен, ако не съм объркала снахите) и синът пускал пералнята. Тя какво - няколко години не се е прала ли тази жена Dizzy Face
Що ми се струва, че май точно ти си очаквала пълно обслужване, отивайки там, пък то не станАло и сега - олеле Joy

# 394
  • София
Скрит текст:
Добре, де, аз нещо не мога да разбера - живеете заедно 2 семейства (дори без да броим това, че едното се е намърдало в къщата на другото - временно или навеки, един господ знае Wink) и е голям проблем, че свекърът ядял от нейното сготвено!? Че вие като готвите, не готвите ли за всички! За мен това е нормалното! Веднъж едните сготвят за всички, друг път - другите. Или какво - всеки със своя тенджерка, своя си хляб, свое си рафтче в хладилника...
Само да ми цъфне такава снаха, дето ще дели храната, посудата, покупките и хладилника, и ще я изхвърля на третия ден.
Интересно как синът е прал мамето досега, като уж сте заедно от години, имате дете на колкото е там, идвате от чужбина (освен, ако не съм объркала снахите) и синът пускал пералнята. Тя какво - няколко години не се е прала ли тази жена Dizzy Face
Що ми се струва, че май точно ти си очаквала пълно обслужване, отивайки там, пък то не станАло и сега - олеле Joy
Мда, и на мен така ми се струва.

# 395
По-скоро драмата е там, че Моника е твърдо убедена, че домакинските дейности са изключително женска работа и е скандализирана как може една жена да си седи и да си гледа сериала, вместо да подгъзува на мъжа си и сина си.
Ох, дано да има момиченце, че отсега ми е жал за снаха ѝ. Тежко и горко на това момиче, което се омъжи за нейния син.

# 396
По-скоро драмата е там, че Моника е твърдо убедена, че домакинските дейности са изключително женска работа и е скандализирана как може една жена да си седи и да си гледа сериала, вместо да подгъзува на мъжа си и сина си.
Ох, дано да има момиченце, че отсега ми е жал за снаха ѝ. Тежко и горко на това момиче, което се омъжи за нейния син.

Свекървата определено е мой тип. И не само, че не подгъзува ами и не се тръшка за златното яйце. Зла жена!

# 397

Нека да си е убедена, но когато обзаведат най-накрая Елисейския дворец и се пренесат там. На хората по къщите, не може да се нарежда.

# 398
Ох, да разбирам ли, че се дразниш затова, че свекърва ти не иска да обгрижва детенцето си, тоест твоя мъж – пораснал дингил, който вече си има жена и дете?
Ти си гледаш детето и тя да си гледа нейното, така ли трябва да е според теб?  Laughing
Не.. Да гледа поне мъжа си.. Не да чака и на него да му готвим аз или мъжа ми.. Та апартамента е нейн може от време на време да чисти тя..
Болен ли е, какво му е, че трябва да бъде гледан?
Ако е болен,  и синът му би трябвало да си гледа бащата, не само свекървата.
Отдолу пише.. Може да му готви, да му пере тя дрехите и т.н...

Ужас, ще ми дойде някоя да живее временно в моя апартамент и ще ми държи сметка кога и дали да готвя, чистя и т.н. Нахална си. Това си е нейния дом и ако иска ще готви и чисти. А мъжът и болен ли е, чене може да готви. А ти и мъжът ти защо готвите само за вас, а не и за тях? Не прави смисъл всеки да си готви отделно.

# 399
  • София
Аз разбирам, че Моника готви за всички, не само за своите хора. Което ако се прави често - омръзва, нека се редуват. Не е все едно дали за двама или за четири души.

# 400
Натоварващо е да готвиш и обгрижваш ежедневно хора, които не само за себе си биха могли да го правят. Не виждам нищо нормално в това.

# 401
  • София
Аз разбирам, че Моника готви за всички, не само за своите хора. Което ако се прави често - омръзва, нека се редуват. Не е все едно дали за двама или за четири души.

Аз пък, не разбирам защо са се присъединили към другото семейство, за да си ходят по нервите?
Всяка да си знае тенджерата, продуктите на рафта и да си готви каквото и когато иска.
Явно, свекърва ѝ си има свой ред от какъв зор ще си остави сериалите, че да върви по гайдата на снахата?

Достатъчно е, че се прескачат в банята и тоалетната.

# 402
  • при късмета
   И без това - какво е това обзавеждане, месеци наред, Елисейския дворец ли сте купили?
Наясно ли си, че за всяка мебел, която поръчваш средния срок е месец? За кухня много често отива много повече. Всъщност бавят се повечето поръчки. Ако абсолютно всичко ти е ново и обзавеждаш изцяло, може да отнеме доста време. При това не си коректна, защото тя каза,ч е и ремонт правят, а не е обзавеждането. Там пък може да се проточи доста

# 403
   И без това - какво е това обзавеждане, месеци наред, Елисейския дворец ли сте купили?
Наясно ли си, че за всяка мебел, която поръчваш средния срок е месец? За кухня много често отива много повече. Всъщност бавят се повечето поръчки. Ако абсолютно всичко ти е ново и обзавеждаш изцяло, може да отнеме доста време. При това не си коректна, защото тя каза,ч е и ремонт правят, а не е обзавеждането. Там пък може да се проточи доста

Разбира се ... стол, след стол, след стол ... всеки по месец, може и 20 години да отиде така.

15 - 20 месеца са повече от достатъчни за всички специални, неповторими доставки на барокови мебели за Елисейския дворец.

# 404
Стига де, ако са на зор едно легло и са се преместили. А за да бъдем честни ние обзаведохме за 2 дена като чакахме 1 седмица за доставка

Общи условия

Активация на акаунт