С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 886
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ама тя снахата не дава наклон на никой кога да готви и чисти, а се оплаква, че свекърите чакат на нея и мъжа й да ги свършат тези работи за самите свекърите. Ако свекърите се перяха и си готвеха ии поне да се редуваха с младите, нямаше да има роблем, ама свека клати крака цял ден на дивана със сериалите и чака снаха й да й изпере дрехите и да й наготви - ето това е наглост. Не знам с какви очи сядат на масата, като на ресторант, при условие, че пръста не са си мръднали.

# 436
Ама тя снахата не дава наклон на никой кога да готви и чисти, а се оплаква, че свекърите чакат на нея и мъжа й да ги свършат тези работи за самите свекърите. Ако свекърите се перяха и си готвеха ии поне да се редуваха с младите, нямаше да има роблем, ама свека клати крака цял ден на дивана със сериалите и чака снаха й да й изпере дрехите и да й наготви - ето това е наглост. Не знам с какви очи сядат на масата, като на ресторант, при условие, че пръста не са си мръднали.

Със същите очи, с които снаха им е превзела жилището им, със същата наглост.

# 437
Аз не бих издържала у дома снахичка и поне си го признавам. А не да я приема, а после да се гледаме лошо.

# 438
  • при късмета
Хайде, който много разбира, да каже точно колко години са нужни за обзавеждане на един апартамент. Ако иска и с ремонта да го сметне, нищо, че не е споменат такъв?

Не е лошо да се научиш да четеш най-накрая

Защото с мъжа ми сме женени от година и малко.. Не бяхме в България, когато бяхме гаджета.. И в началото.. Но от няколко месеца сме тук и живеем със свекъра и свекървата, защото купуваме апартамент.. И ще трябва да живеем още някой др месец с  тях докато направим ремонт..  .

# 439
Хайде, който много разбира, да каже точно колко години са нужни за обзавеждане на един апартамент. Ако иска и с ремонта да го сметне, нищо, че не е споменат такъв?

Ми може и с 5000 лева,може и с 500 000,на кой както му е кеф

# 440
Афродита, и ти като снахата. 😜
Кой я кара да им пере дрехите?
Кой я кара да живее там? 🤔

# 441
Че пък и да готви. Аз ако ми е толкова противно, нищо няма да сготвя.

# 442
  • София

Със същите очи, с които снаха им е превзела жилището им, със същата наглост.
Сори ама не им е превзела снахата жилището /тя тая снаха все едно е непознат от улицата/, а синчето се е върнало в детската си стая докато си направи домът. В което всъщност аз не виждам нищо лошо, щом е само докато трае ремонта. Просто не е нужно да се държиш като тиранин със собственото си дете и снаха си, само защото им даваш покрив за няколко месеца, а те имат да плащат ремонт имат и дете, което не ги прави чак толкова платежоспособни за квартира, т.е. дори и да могат да си я позволят, по - изгодно е да дадат за ремонта и така по-бързо ще свърши. От цялото това отношение ще се изпокарат, младите може и да не дочакат края на ремонта и да отидат я у тъщата я на квартира. Ремонта ще свърши рано или късно, ама лошите отношения ще им останат. Свкърите като са се съгласили да ги приемат, да са им казали: идвате, ама ще го играете чистачи, перачи, готвачи и ще плащате всички сметки - да се знае и да си направят младите сметката предварително.

# 443
Да. Да бяха им казали свекърите. 😜
А те защо не са питали? 🤔
Защо сега не повдигат въпроса? 🤔
Защо не казва какво мисли по въпроса мъжа ѝ? 🤔

# 444
  • София
Че пък и да готви. Аз ако ми е толкова противно, нищо няма да сготвя.
Точно. В  апартамента има само едно дете, което трябва да бъде обгрижвано, останалите са големи и ще се оправят.

# 445
Пък те и с години не са се прали и не са яли. Нали синът е бил в чужбина.

# 446
Свикнали са значи.

# 447
Salsisha,
Моля ти се, душа,  и ти като мен живееш в чужбина и не ги разбираш тези работи с ремонтите и обзавеждането. Тук всички наемаме само напълно обзаведени жилища и никога не сме живяли с по едно легло и без кухня, докато ремонтираме.
Моника, сложи отделен кош за пране в стаята си и пери с пералня или на ръка само каквото е ваше, другите дрехи си седят. Чисти се само вашата стая, готви се за 2.
Къде точно е проблема?

# 448
  • при късмета
 Тук всички наемаме само напълно обзаведени жилища и никога не сме живяли с по едно легло и без кухня, докато ремонтираме.

Теоритично това звучи много лесно, но практически не е точно така.
Нас ни чака ремонт на банята, че с нея не успяваме, вече 2 лета. Ако го нямаше детето и зимата бихме го направили, имаме още една тоалетна, а за къпане ще ходим до майка. Най-най-оптимистичния срок е 2 седмици. Затова искам детето да е постоянно при нея, защото не виждам как ще го разкарвам всеки ден, въпреки, че е близо, а и не е толкова малък. И парите са налични и проекта е направен, всичко ще се прави, включително и прекрояване на разположението. Читавите майстори обаче, които могат да направят всичко от до, са заети за месеци напред. А точно банята е малко трудно да приемеш спокойно, че ще се проточи повече от предвиденото.
За кухнята вече казах какво може да се забави. А като правиш цялостен ремонт, може да изникнат още не знам колко работи, които няма как да предвидиш.
Обаче да си говорим наизуст е най-лесно, особено ако целта е да се напада някой

# 449
Salsisha,
Моля ти се, душа,  и ти като мен живееш в чужбина и не ги разбираш тези работи с ремонтите и обзавеждането. Тук всички наемаме само напълно обзаведени жилища и никога не сме живяли с по едно легло и без кухня, докато ремонтираме.
Моника, сложи отделен кош за пране в стаята си и пери с пералня или на ръка само каквото е ваше, другите дрехи си седят. Чисти се само вашата стая, готви се за 2.
Къде точно е проблема?

Много добре ги разбирам, защото аз не съм "наемала" от години и знам тук, колко чакаш за график на съответната фирма. И все пак за 6 месеца бяхме готови с основните неща, като ремонта беше повече от основен ...

За една бременност и бебе на 6 месеца, все да са го обзавели този апартамент поне основно, а?

Освен това 20 пъти я попитах, някой всъщност кара ли я нещо да прави и отговора беше - не, просто те не се "сещали" да правят, каквото тя иска.

Какво да го коментираме този казус изобщо?

Общи условия

Активация на акаунт