С какво ви дразнят свекървите - тема 102

• 33 780
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Моника доста грешки има да си поправя. На първо място убеждението ѝ, че домакинската работа е изцяло женска работа и че мъжът не трябва нищо да пипва вкъщи.
Самият живот ще я накара да го преосмисли. Детето няма да е вечно в ръцете ѝ, а и както самата тя твърди, е доста палаво. Като хукне да щъка и да пипа навсякъде... Малко зор ще ѝ дойде шетането и търчането след него. Е, може да се окаже корава майка героиня и да се справи за сметка на собственото си здраве и външен вид. А ако утре децата станат две, три с мъжа ѝ? И тя се върне на работа?
Но каквото човек сам си направи, никой друг не може.

# 541
  • София
Като латерни сте! Значи снахата е лоша, проста, нагла и некаърна, че слугува на свекърва си и плаща сметките, докато й тече ремонта - така по-доволни ли сте?! Помощ във фамилията не следва да има - щом се предлага покрив за няколко месеца - ще се заплати със слугуване, поемане на всички разходи и никакво право на глас - мълчи, готви и чисти. Точка. Явно това е нормалното отношение за повечето свекърви. Ааа, и като не й изнася няма право да мрънка! Само шут посред зима с бебе на ръце и да си търси друг покрив.  bowuu bowuu bowuu Мисленето ви е точно като на въпросната свекърва. Помощта във фамилията ви е нещо непонятно. Иначе ако свека има нужда от помощ и снахата не си мръдне пръста с камъни ще я замеряте. Ама тя палачинката се обръща.

# 542
  • София
Аха. Значи и снахата помага във фамилията.

# 543
Ще ме натоварва човек, който съм приела в дома си, но той има претенции към мен, ма ко. Изобщо не можеш да ми засегнеш струната на съвестта. Щом детето ми е достатъчно голямо за да прави деца, значи е достатъчно голямо да се оправя само. Стига сте ги дондуркали тия "деца" на по 27-28 год. После несамостоятелни били, то дава  ли им мама да станат самостоятелни...

Да, проблема е в мъжа и това е видимо.

# 544
Афродита, заклевам се заради твоето мнение почвам да го галя с перце Grinning Жив за ожалване е моя, вярно е Simple Smile

# 545
Аз в този случай не видях някакъв кой знае какъв проблем с мъжа, освен този, че е завел жена си в дома на родителите си.
Доколкото схванах в картинката, той помага за бебето, също и вечер готви с жена си. Която точно от това се дразни най-много май – че мъжът ѝ е принуден да ѝ помага вместо мързеливата си майка.
За Моника всички тези дейности са женски и мъжът ѝ няма място в кухнята. А свекървата си прави оглушки и не иска да обгрижва достатъчно големите си мъж и син.
Мъжете в това семейство явно могат и са свикнали да се обслужват. Само че сега е дошла една оправна жена, която е поела всички домакински дейности. И дъртите се скатават. И аз да съм, и аз ще се скатая, щом има такива самоотвержени къщовници.
Може да не ви се вярва, но има голяма разлика между млада жена, която с голям ентусиазъм се впуска да се докаже в собственото си домакинство каква е уфатна, и по-възрастна жена, на която домакинската работа отдавна ѝ е писнала и няма грам желание да се доказва на когото и да било. И без това всички медали накрая са тиквени. В началото обгрижените благодарят, после го приемат като ежедневие и нищо особено, накрая го вменяват като задължение. Това е, което им се случва на уфатните домакини. Ако междувременно не ги заменят с по-нов и лъскав модел, който мирише на парфюм, а не на манджи.

# 546
  • София
Афродита, заклевам се заради твоето мнение почвам да го галя с перце Grinning Жив за ожалване е моя, вярно е Simple Smile
Ами твоето поведение ми е адски странно. Ако беше буден и само да се излежава - ок. Ама да събудиш човека до теб, в неделя сутрин, понеже те мързи да станеш и да натиснеш 1 копче... не го разбирам.  Иначе се оплакваш, че свекърва ти го събудила за глупости и малко по - късно ти правиш абсолютно същото. Нито нейното е нормално, нито твоето. Или след нейното позвъняване ти не можа да заспиш и реши, че щом ти няма да спиш заради свека  и той няма  Laughing.

# 547
Най-вероятно ако беше вкъщи, може би и само казвам може би, щеше да знаеш как съм го събудила, че да ми се обясняваш Simple Smile .Както и да е не ми се спори с теб със сигурност, а и отделно това че свекърва ми го е събудила не ме дразни, казах го да се посмеете малко и да разсея цялото напрежение. Все едно ММ да се дразни, че майка ми ме е събудила, същата работа

Ами твоето поведение ми е адски странно. Ако беше буден и само да се излежава - ок. Ама да събудиш човека до теб, в неделя сутрин, понеже те мързи да станеш и да натиснеш 1 копче... не го разбирам.  Иначе се оплакваш, че свекърва ти го събудила за глупости и малко по - късно ти правиш абсолютно същото. Нито нейното е нормално, нито твоето. Или след нейното позвъняване ти не можа да заспиш и реши, че щом ти няма да спиш заради свека  и той няма  Laughing.

# 548
  • София

Искаш да кажеш, че би те натоварвало собственото ти дете, собственото ти внуче или който и да е от семейството на детето ти и то ако се предполага, че им помагаш в някаква нужда? Не ми звучи добре. Или помагаш от куртоазия или по начало си човек който детето му го натоварва. Не намирам гледна точка от която да ми звучи добре. Горките ти деца. Нищо де, ще разбереш, че ти тях натоварваш, като се обърнат нещата. Добре ли ще ти е, като ти станеш нуждаещата се от помощ, да разбереш, че ги натоварваш?

Разбира се, че би натоварило, почти колкото възрастните да се настанят за неустановено време при младите, дори и без дете.
Разликата е, че не бих изтърпяла чужди хора и чуждо дете, но своите ще изтърпя, което не значи, че ще ми е комфортно ежедневието.
Защо си мислиш, че след изгледани деца, след ежедневно пазаруване и готвене едни 30- 40 години, някой ще изгаря от мерак да извади голямата тенджера, че да почне да се старае да угоди на вкуса на завърналите се от чужбина с нови вкусови навици?
Защо си мислиш, че новата пералня, която са донесли младите, ще представлява интерес на свеки, вместо просто да накара собственицата да натисне копчето?

ПП. Ти, откога сви байряка? newsm78

# 549
  • София
Най-вероятно ако беше вкъщи, може би и само казвам може би, щеше да знаеш как съм го събудила, че да ми се обясняваш Simple Smile .Както и да е не ми се спори с теб със сигурност, а и отделно това че свекърва ми го е събудила не ме дразни, казах го да се посмеете малко и да разсея цялото напрежение. Все едно ММ да се дразни, че майка ми ме е събудила, същата работа

Скрит текст:
Ами твоето поведение ми е адски странно. Ако беше буден и само да се излежава - ок. Ама да събудиш човека до теб, в неделя сутрин, понеже те мързи да станеш и да натиснеш 1 копче... не го разбирам.  Иначе се оплакваш, че свекърва ти го събудила за глупости и малко по - късно ти правиш абсолютно същото. Нито нейното е нормално, нито твоето. Или след нейното позвъняване ти не можа да заспиш и реши, че щом ти няма да спиш заради свека  и той няма  Laughing.
Ясно. Значи дойде да се похвалиш как точно .... хм.. събуждаш миуото сутрин  Laughing /разбрахме вече/ ... че да ти прави кафе  Laughing Объркала си темите значи. Тази е "с какво ви дразнят свекървите". И щом звънененто на свека не ти е проблем, не виждам защо спамиш. Има достатъчно други теми в които да се похвалиш какви работи правиш на миуото си сутрин.  Mr. Green Mr. Green

# 550
Скрит текст:
Аз в този случай не видях някакъв кой знае какъв проблем с мъжа, освен този, че е завел жена си в дома на родителите си.
Доколкото схванах в картинката, той помага за бебето, също и вечер готви с жена си. Която точно от това се дразни най-много май – че мъжът ѝ е принуден да ѝ помага вместо мързеливата си майка.
За Моника всички тези дейности са женски и мъжът ѝ няма място в кухнята. А свекървата си прави оглушки и не иска да обгрижва достатъчно големите си мъж и син.
Мъжете в това семейство явно могат и са свикнали да се обслужват. Само че сега е дошла една оправна жена, която е поела всички домакински дейности. И дъртите се скатават. И аз да съм, и аз ще се скатая, щом има такива самоотвержени къщовници.
Може да не ви се вярва, но има голяма разлика между млада жена, която с голям ентусиазъм се впуска да се докаже в собственото си домакинство каква е уфатна, и по-възрастна жена, на която домакинската работа отдавна ѝ е писнала и няма грам желание да се доказва на когото и да било. И без това всички медали накрая са тиквени. В началото обгрижените благодарят, после го приемат като ежедневие и нищо особено, накрая го вменяват като задължение. Това е, което им се случва на уфатните домакини. Ако междувременно не ги заменят с по-нов и лъскав модел, който мирише на парфюм, а не на манджи.

[/spoiler]По повод горните страдания, че Моника е получила само нападки, а не адекватни съвети, държа да отбележа, че Как'Сийка е дала повече от адекватен съвет. На мястото на Моника бих го препрочела няколко пъти и хубавичко бих си го набила в главата.

Btw, Миленака на няколко пъти даде същия съвет, така че на когото му трябва съвет, е получил. А ако на Моника ѝ трябва само трибуна да си изкаже възмущението, че има жени, които не отглеждат мъжете си все едно са малоумни пеленачета, ОК, изказа се.

# 551
  • при късмета
Ще ме натоварва човек, който съм приела в дома си, но той има претенции към мен, ма ко. Изобщо не можеш да ми засегнеш струната на съвестта. Щом детето ми е достатъчно голямо за да прави деца, значи е достатъчно голямо да се оправя само. Стига сте ги дондуркали тия "деца" на по 27-28 год. После несамостоятелни били, то дава  ли им мама да станат самостоятелни...

Да, проблема е в мъжа и това е видимо.
Старите хора са достатъчно големи, че чак стари, нали? но те се нуждаят от помощ доста често по-голяма от такава за дете. И после защо били оставяни да се оправят сами.Дондуркат ли тогава децата достатъчно порастналите си родители?
Никакви байраци не съм свивала Абсурт. И в този казус, ако не си разбрала съм на страната на снахата. Всичко което си изредила, ако е ясно, че е за определен период е помощ. Не говорим за съжителство в случая. И ако оказваш помощ на децата си само от куртоазия или да ги изнудваш, да им вменяваш вина или задължения, то тогава ще получиш точно същото като ти се нуждаеш. Или пък ще получиш пълен игнор и наистина да не се интересуват какво се случва с теб.
Тогава обаче пак снахата ще бъде укорявана, без оглед на това, кое е довело до това положение. Пак ще излезе горките изоставени свекъри, защото са свекъри, а причините ще са съвсем различни.

# 552
Собственото дете не натоварва, но едно претенциозно чуждо дете, което се опитва да ти дава тон в живота и вменява изпълнението на непрекословно полагащи ти се (според него) задължения и което ти се муси по цял ден, натоварва и още как!
Предполагам, че когато са си двамата сами, свекърите минават с една пералня седмично, максимум две. Готвят и чистят сигурно също 1-2 пъти на седмица, пазаруват рядко. През повечето дни се хапва вечер нещо набързо приготвено, купуват се хляб, мляко и още нещо дребно през ден. Вие май не си давате сметка, че домакинството на двама възрастни и работещи, т.е. отсъстващи по цял ден, е много по различно от това с малки деца, още повече бебе и съответно домакинстването - много по-малко. Та жената, щом е пенсионерка, може да си седи на дивана колкото си иска и гледа сериали, каквито иска. Това, че снахата иска да пере всеки ден, да чисти и мие всеки ден, и да поднася първо-второ-трето на мъжа си всяка вечер, за да се докаже, това свекървата няма как да я засяга. Тя си живее по разписанието отпреди появата им в къщата й.
Да не говорим, че, пак повтарям, хич не й вярвам на приказките на снахата. Със сигурност свекървата и си чисти, и си готви, и си пере, че и за детето помага, ама щото не е точно както младата госпожа го вижда и го очаква - насреща й цупни и сръдни.
Вярно Мончето е писала, че свекървата урочасвала детето Astonished Мислех, че Салсиша се шегува, а то Joy

ПП. И стига с това "плащали били те сметките"! Ми ще плащат, разбира се! Със сигурност сметките са се удвоили не, ами утроили, от настаняването им там. Пране всеки ден, готвене всеки ден, къпане на бебето в коритото или ваната всеки ден, плюс плискане на дупе по 10 пъти на ден... може и четворно по-големи да са станали. Възрастните ли да им ги плащат?

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 14:12 от птица

# 553
  • при късмета
Аз не прочетох някъде да е давала тон на свекърва си. Даже до сега все ѝ казват да не мълчи. Просто се оплака тук от мърлявщината на свекърва си, не останах с убеждение, че някакви наклони е давала директно на нея. А се оплака тук точно защото знае, че е временно и разправии със свекървата практически не е имало

# 554
  • София
Представям си да дойде някой у нас и да ми дава уклон в живота защо чорапите ми са на пода, печката ми е непочистена след като сутринта изкипя млякото и гардеробът ми е неподреден.
Просто ще излети от дома ми с 200. А. ако иска да живее тук ще си мълчи. Тоест, ако иска да върви да ми оправя чорапите, да изчисти печката и да ми подреди гардероба - чудесно. Ако иска да не го прави - изобщо не е длъжен. Ама да го прави и после да мрънка защо е така няма да се получи.
П.С. Бившата ми свекърва като дойде на гости у нас ту мие чиниите, ту сгъва прането (което обикновено е събрано на куп и чакащо да дойде музата ми да го разтребя, междувременно се сушат нови дрехи), ама нито я карам да прави тези неща, нито пък тя мрънка как може аз да съм такава и тя да се налага да работи в моя дом
П.С. Предполагам, че Моника е от някое крайно селце, научена, че всички тези неща са женка работа и по някакво чудо е попаднала на свестен мъж, научен на адекватно отношение и уважение към жените. И вместо обратната често срещана ситуация на непипващ нищо Мамин Муньо жената оплаква, горкият мъж как не случил на семейство. Макар, че и в него има нещо маминомуньовско, след като дом ще гради, ама завел жена си и детето си при мама и тате.

Общи условия

Активация на акаунт