Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

• 46 248
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бианка, от малките топчета имам. до сега само един път станаха на топчета, иначе се разпадат. Twisted Evil

благодаря за споделеното за цар. мъфини, ще ги запиша, че да ги пробвам.

вкъщи пак има 2ма болни - болки в корем аи разстройство  Rolling Eyes
само аз ще ям.... Whistling

# 406
  • София
Аз пък имам куцо дете и коте Sad. Ще се оправят.

За обяд ще е паста калабрезе, за вечеря богата салата. Енергийни топчета от бадеми, стафиди и кардамон.

Кимчито: разполовени брюкселски зелчици (изчистени може би дойдоха 800 гр.), 3 люти чушлета, които не са люти, 1 морков, 2 връзки зелен лук, 1 глава стар чесън (наполовина смачкан и нарязан), доволно количество настърган джинджифил, лют червен пипер, сол, 1 лъжица мед.   

# 407
  • София
Ася, да се оправят болните. Сигурно е ентеро вирус. Ориз, препечен хляб...
Как купувате лапад? Откакто преди години попаднах на горчив и не смея да купя.
За днес- запеканка с червено цвекло.

# 408
Аз съм на вълна елда. Crazy Вчера правих палачинки от елда и един много сполучлив сладкиш от елда с ябълки и орехи.

Да се оптавят всички болни!

# 409
Картофена яхния днес, малчо я хареса и хапна, доволна  съм😊.
Имам кори за лазаня, върти ми се нещо  из главата с моцарела, спаначено- сметанов сос, ама още не се е избистрила идеята🙄.
Ася, чай от джоджен пробва ли? Едно лято в бг ме бяха наплюли с някакъв ужасен стомашен вирус, само чай от джоджен можех да поема и веднага ми успокояваше стомаха.

# 410
детето се оправи, но мъжът ми - не.
пи хума (2 пъти), после пектин (3 пъти),  сега пие активен въглен (миналия път ми го изписа лекар). яде ориз, картофи, сухар, днес готвих някаква специална лечебна морковена супа - никаква промяна  Rolling Eyes
при мен миналия път хумата от раз спря разстройството.

чайове правих разнообразни - никой не помага.
сега смятам да му дам млечен кефир. знам, че млечни не се дават, но заради млечните бактерии, то друго така или иначе не помага....тресе го на всичкото отгоре. Crazy

днес карт. салата за мен
за вечеря смятам да правя гъби със сметанов сос, към тях карт. кнедли и салата
аз съм постоянна гладна, чудя се какво да ям вече... newsm78

поне не готвя по 100 неща  Crazy

# 411
Пробвай с чай от джоджен, ако не си още.
Много успокоява стомаха, облекчава и гаденето. За разстройство не знам дали ще има ефект, обаче, щото мен този тип вируси другаде ме удрят😶.
На корите ми за лазаня пише ohne Vorkochen, това ще рече, че направо ги подреждам . Никога не съм ползвала такива, дано не останат сурови.   

# 412
При нас като се получат проблеми с разстройство, освен споменатата диета, вземаме пробиотик. Има едни капсули, които са като магически,  поръчваме ги по интернет, английски са.
Bio - Kult  Advanced Multi - Strain formula на Protexin
За днес сготвих фузили със зеленчуци ( моркови, тиквички, лук, патладжан, много левурда, пресен босилек, магданоз ).

# 413
На мен като дете ми даваха да пия сода с оцет против разстройство – малко сода в една лъжица се залива с оцет и се изпива веднага като шупне. Помагаше ми веднагически. Peace

Къри с мечи лук. Нямах течна сметана и сложих малко мус от кашу с вода. Много ми хареса как се получи.

# 414
  • Калифорния, САЩ
     Невероятно вкусна комбинация се оказа - червена леща, праз, смляни чушки и моркови, спанак и пушен червен пипер. На гъсто. Облизоха си чиниите мъжете.

Зелена салата с авокадо и тиквени семки. Плодове.

# 415
Много сме притиснати от времето напоследък, много и различни фронтове със задачи имаме. Готвенето ми е голямо бреме тези дни, а по принцип много обичам.
От последната седмица:
Сейтан домашен със сос върху басмати
Мисо супа
Спагети от леща със зеленчуково доматен сос
Картофено пюре
Тортии с бобено пюре, авокадо и т.н
Сусамки
Мини бутер пици за дребното
Царевични макарони
Лимонов кекс с кокосово масло
Лазаня с патладжани и червена леща
Палачинки с ленено брашно

За днес ще е класическа леща и може би соеви късчета в готов сладко кисел сос върху басмати. Ще го мисля още малко

Чакай сега!? Явно аз йещо не разбеах! Притиснати от времето при лен ще рече,че нямам време да се прибера да ям, не да пеавя лимонов кекс....
Тая седмица ям на "фронта" сух хляб.Cry

Кексът го правих в 10 вечерта. Исках да поглезя детето. С мъжа ми двамата работим, детето е на ясла. Аз съм и на нова работа. И нощни дежурства давам. Правим ремонт на апартамент, различен от този в който живеем. До него пътуваме почти всеки ден, в съседен град е. Грижим се за 400кв м. градина, в която се опитваме да отглеждаме разни благини. Подготвяме се за местене, иначе казано за развлечение разглабяме мебели и опаковаме кашони. Нямаме никакви близки наоколо, разчитаме само един на друг, за детето и всичко останало.  Не ни е първи подобен период. Не се оплаквам, всичко се нарежда с работа и планиране. Просто исках да кажа, че имам добра идея какво значи да нямаш време.

За да не е спам - от вчера супа от коприва, замръзена пица, къри с кокос, спанак и нахут.
Днес крем супа от жълт грах и карфиол.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 14:58 от Wednesday28

# 416
вече смятам, че не е вирус.
на мен ми няма нищо.
според мен е нещо друго. утре ще го пратя на ЛЛ  Whistling

днес запеканка от картофи и полента - картофите на пюре и с полентата на тесто с мая.
ще го вм вместо хляб

ориз на фурна
праз с разни зелении, гъби и сос от синьо сирене
шок. пудинг
смути от банан и манго. мангото доста дървено беше, но на вкус отлично.
гулия само със сол - опитвах се да я дам на мъжа ми, че се води пробиотик, но той каза, че му се гади от този вкус, та аз си я ям. на мен ми е много вкусна.

# 417
  • София
Супер е гулията за хрупкане на нещо свежо ей така.

Правих правилно тесто за 2та дни. Вчера мекици от него, днес хачапури.
Елда с гъби.
Паста с песто от левурда и бадеми + задушени тиквички.
Паста с доматен сос и маслини.
Таханови сладки.
За утре ще е някакво къри.

# 418
И у дома сме с ентеро вирус.... не знам какво да готвя вече че все някой е в пика. Омръзнаха препечените филиийки, днес правих добруджанки, приеха се. Мисля някакви крекери да направя. Имате ли изпитана рецепта?
И къри с нахут и кокос как правите?

# 419
Nivea, точно и аз от дни съм в тази ситуация.... Rolling Eyes

значи: ориз на фурна, сложих малко мазнина, в нея розмарин и 1 скилидка чесън да пуснат аромат. отгоре ориза, сол и запеках. малко по-сух го направих, за да поема вода в червата.
към него силно разреден ябълков сок (1:4). или вода със захар.

варени картофи или карт. супа. също супа от тиква или тиквички - с картоф или ориз.
това да си набавят течности.

по принцип се дава някакъв разтвор от вода, захар и сол, има рецептата при СЗО, но вкъщи не се пие. затова солено ядене и ябълков сок (него ми го препоръчаха в аптеката).

Моро супа:
лекува чревни заболявания, защото от дълговото варене се образуват олигозахариди и вирусът залепвал по тях и така тялото го изхвърля:

500гр. обелени моркови се варят 1 час в 1л. вода.
пюрира се и се долива вода до 1л.
ври още 15 мин.
добавя се малко сол

детето яде вече нормално, ама гледам пак да е лесно смилаемо  Crazy

аз забравих да споделя, че вчера ме хвана вълчи глад и послед нощ си правих ашуре с елда.
сгъстих го с тапиоката, която отново се разпадна. добавих сушени кайсии, орехи и бадеми. също канела и карамфилче. много вкусно стана. и бързо.

Общи условия

Активация на акаунт