Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 ноем. 2018, 17:19 ч.

Банята - 33 тема

 • 26 439
 • 349
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 2 811
Дам, а ние сме мазохистки, които сами си чистим баните и искаме и другите да се мъчат като нас. Затова даваме тук страница след страница едни такива тъпи и непрактични насоки.

# 46
 • Велико Търново
 • Мнения: 598
Благодаря за отговорите на всички. Даже не се бях замисляла за бойлера- в апартамента на родителите ми е на същото място вече 30 год, във всички квартири,където съм била досега- също. Като казах на ММ, той каза, че е мислил по въпроса, но просто няма друг начин. Мястото, където е кутията за щранговете, е тясно. Дори това, където сега е сложена мивката, също позволява само 50см мивка. Блокът е НС и на всички около нас, вече направили ремонт, бойлерите са там... Та нз, да се надяваме, че вс е ок. Ако някой ден спра да пиша из форума, да знаете защо 😉😃
Относно цветовете- мисля, че е въпрос на личен избор и вкус. Аз например не харесвам тъмни бави или такива с мраморни шарки и т.н., но ако съфорумец попита за мнения, бих дала по същество, а не за цветовото оформление- все пак няма да я ползвам аз.
Най- ме вълнува сифонът. Драго, благодаря за твоите коментари. Именно твои такива назад в дискусиите са ми дали спокойствието,  че само с един линеен сифон и направен наклон към него, ще е ок. Все пак банята е 4кв. Банята на родителите ми е толкова и има само кръгъл сифон, да ви кажа, нямат никакъв проблем с оттичането. Не смятам да мия мивката с маркуч 😉 Драго, не мога да рисувам на приложения🙄 Ще е пред паравана успоредно сифонът, не към стената, на която ще е хванат параванът, а напред посока така обсъждания бойлер все едно. Нз дали се разбира 😮 Нарочно го заложихме 5см след края на паравана, за да не го закрие, а да остане пред него и да поема и водата " от горе".

# 47
 • Мнения: 8 233
Бойлерите по принцип са IP24 и им няма нищо от пръскане. А вашият е така разположен, че само случайни пръски ще го стигат, няма да го заливате. И ние на вилата 40 години имаме бойлер в банята и нищо ни няма.
То не, че няма хора, убити от бойлери, но това става от някое късо вътре в бойлера и после затваряне на веригата през мокрия под при докосване на бойлер с корпус под напрежение например. Ама ако сте в НС си имате дефектнотокова защита и риск на практика не остава.

# 48
 • София
 • Мнения: 641
Ще е пред паравана успоредно сифонът, не към стената, на която ще е хванат параванът, а напред посока така обсъждания бойлер все едно. Нз дали се разбира 😮 Нарочно го заложихме 5см след края на паравана, за да не го закрие, а да остане пред него и да поема и водата " от горе".

Ние сме точно така, както си го описала, с линеен сифон,  извън душовото пространство. Доволна съм, събира водата идеално. Важно е обаче да са ви направени добре наклоните, все пак.
И при нас е така, със стъкло. Чисти се бързо и лесно. С препарат "фъс-фъс", както го нарекоха и микрофибърна кърпа.
За бойлера- и според мен не му е мястото там. Ако няма друг вариант, може би помислете как да го покриете, за да не го пръска водата. Или пък да е хоризонтален, вдигнат високо.

# 49
 • Мнения: 163
Бих сложила душа на стената на мивката, а не на перпендикулярната. Сифона точно под душа. Целият наклон на банята към него. Бойлера на стената, на която си е, но вертикален нависоко. Помислете и за параван тип врата. Когаго се използва изглежда като статичния, но е на панти и се прибира към душа, за да не пречи при ползване на тоалетната. Ние ще слагаме такъв, но още не е готова банята. https://pin.it/iy3l7tijxq5wfi. Ако някой има препоръки от къде да го поръчам да казва? Имам оферта от Сима и Кераглас.

С какъв препарат почиствате стъклените паравани или кабини? Чувала съм, че има такива, които оставят филм на стъклото и  по него не остават пръски, когато изсъхне?

# 50
 • Мнения: 2 811
Ако някой има препоръки от къде да го поръчам да казва? Имам оферта от Сима и Кераглас.

КН или Дием.

# 51
 • Мнения: 2 811
Ще е пред паравана успоредно сифонът, не към стената, на която ще е хванат параванът, а напред посока така обсъждания бойлер все едно. Нз дали се разбира 😮 Нарочно го заложихме 5см след края на паравана, за да не го закрие, а да остане пред него и да поема и водата " от горе".

Не е правилно позициониран. Сложен е много за изпълнение, особено с ромбовидно редени плочки. Ще има излишно много наклони! Идеята е да се минимизират. До колкото разбрах вие сте решили да е като на лявата снимка, а е най-добре да е като на дясната.Единстевният вариант за местена на бойлера го виждам и аз да се сложи над тоалетната чиния.  Ако имате бюджет може да си остане там, където е показан и да го скриете в ПВЦ шкаф като този например.
http://aqualiya.ru/d/image-28-08-16-21-54-3.jpg

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 13:02 от drago_2008

# 52
 • Мнения: 355
Да. Аз сега гледах пак проекта. Както казва Драго е ок. Имаш само един наклон от вратата и надолу до под душа. Така ще стане. Дано е читав майстора за тия диагонални подови плочки. Аз също харесвам повече редени по диагонал на пода. Виж ПВЦ шкафа е добра идея. Седи готино и няма да мокри хич по бойлера. Пък и може да си слагаш разни работи в него. Според мен нишите над тоалетната са само за прахоляк. Непрактични са.

# 53
 • Велико Търново
 • Мнения: 598
Драго, напълно съм съгласна с варианта за сифон до стената,  че ще е най лесно и плочките ще са с еднакъв наклон. Но това говориш при параван, който е закрепен над пода, т.е. под него да минава водата. Нямали така пак да се мокри от другата страна, когато се къпем- т.е. да минава вода под паравана? Извинявайте за глупавия въпрос ☺

# 54
 • Мнения: 2 811
Ако има хубав наклон няма да излиза водата. Т.е. ако майсторът е майстор и не го направи обратен Simple Smile

# 55
 • Мнения: 508
Така...Ще местим мястото на душа или на мивката. Сега както са направени, е много тясно. Има прокарани вода и канал, сифон също. Първо мислихме да изместим мивката, а душа да оставим на старото място.
Според познати обаче, не било хубаво да се мести мивка, заради изграждането на нов мръсен канал, т.е по-добре да изместим душа, а мивката да остане на старото място.
Вие запознати ли сте?

# 56
 • Мнения: 355
Вярно е за мивката това да. Понеже мръсния канал е на определена височина от пода, за да може да се скрият отходните тръби зад ботуш/полуботуш или шкаф.

# 57
 • Мнения: 163
Ние местим и мивката и тоалетната, но разбихме всичко и сменихме цялото ВиК. Това дали може или не може само майстора на място да го каже в зависимост от мястото.

# 58
 • Мнения: 2 811
Това хубаво, а сифонът за душа?

# 59
 • Мнения: 508
Това хубаво, а сифонът за душа?
Ако е към мен, сифонът ще остане, той се пада между двете и с наклон може да се избегне местенето му.

Общи условия

Активация на акаунт