Банята - 33 тема

• 95 216
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
  • In transit
Cetesit и Теразид добри ли са за фигираши смеси и ако не коя  бихте ми препоръчали
Mapei

# 541
Смесителят както вече казах е купен. Вероятно тоалетната чиния ще е тази: https://www.geraka.com/kazanche-za-vgrajdane-grohe-visyashto-bide. Шкафа с мивката сигурно също ще е като на снимката. Още не съм питал за цената му. Ще гледам да стане едно към едно с рендера. P.S. Мандаринке плочките са като тези на първата снимка, но на живо дюсовата не е лъскава. https://www.marazzi.it/mrz/prodotti/documenticollezioni/Evolutio … all_Catalogue.pdf. П.П.2 И на мен повече ми харесва светлия под. Мерси за мненията.

грое конструкцията е супер, но бих ти препоръчал при възможност да избегнеш турската тоалетна чиния и да заложиш на читав римлес.
Турско не ми се ще дори за апартамент под наем, но ако е удобно прати линк за тази комбинация.

за мен в момента най-добрия санитарен порцелан като баланс между дизайн, цена и качество е roca inspira, това им е стенната тоалетна: https://bani-roca.com/roca-inspira-round-stenna-toaletna-plavno-zatvarjane (btw мивките им са чук). хвърли едно око и на roca gap и nexo, те също имат римлеси и са по-добри като цена, плюс това са съвместими с конструкциите на грое и вероятно ще могат да ти предложат добра оферта. ако искаш, можеш и рока конструкция да си вземеш, те също са ок.

ако обаче категорично държиш на комбинацията стенна, римлес, грое конструкция, вградено биде със смесител в чинията и нетурско - тук вече нямам идея Simple Smile

# 542
В темата съм чела положителни мнения за Aquablade на Идеал Стандарт, в смисъл, че чиниите не пръскат, но няма да мога да изровя конкретните мнения.

# 543
Ние ще сме с такава, още не е сложена. Структурата ни е на Геберит.

# 544
  • Разпиляна във въображението
Има ли някой, който да държи пералня и сушилня в банята?

# 545
  • MT
Miriel, аз имам пералня в банята в момента(без сушилня), имала съм и в кухнята преди(живея под наем и всяка квартира е различна). Какво по-точно те интересува?

# 546
ами и аз съм така - пералнята винаги ми е била в банята, а сушилня имам от половин година и тя също е там.

# 547
Мандарина,имаш душ кабина сигурно... иначе ще се мокрят нали?

# 548
  • Разпиляна във въображението

Мисля си за нещо подобно. Притеснението ми е за уредите. Дали няма да започнат да се развалят заради влага.

# 549
На мен ми омръзна да се притеснявам по този въпрос и затова съм решила да разкарам излишните уреди от кухнята и да ги настаня в банята, която и без туй е голяма и искам да я оползотворя максимално. Ще имам душ зона над която ще има вентилатор, пералня и сушилня ще са в сухата част без пряко мокрене. Само се чудя все още дали да са една до друга или една над друга? Може би една над друга ще е по-удачно, защото ми се ще да има изграден постамент/праг или както там се нарича под тях, за да мога да си мия пода на банята без да  подливам самите уреди?
Някой с коментар по този въпрос?
Ще слагам плочки само до някъде, мислех че ще се наложи да водя дълъг спор с майстора на тази тема. Останах изненадана, че лично той ми го предложи като опция, така че и това решение е взето на 100 процента. Остава реализацията след някой и друг месец и ще се хваля или оплаквам Grinning.
Аааа, и мебелите за баня ще са ми от масив, даже и материал и модел съм избрала и са при дърводелеца за обсъждане.

Имам приятелка в София която преди седмица най-после смени 17 годишната си пералня, която от самото си начало е там и която се мокри при къпане, тъй като банята е много малка, а място в другите помещения няма за нея. Аз за същото време съм с две сменени перални в кухня, с отлична аспирация, без мокрене и т.н.
Та си е въпрос на късмет, експлоатация, вода /нашата е ужасно твърда и скапва гумения маншон/ и още много други причини.

# 550
Ваня, пералнята, която вече сигурно 10 години е в баня с лоша вентилация/практически липсваща, не е заградена с нищо, просто няма начин. Банята е практически тесен коридор на Г. Естествено не пръска директно върху пералнята от душа, но е много влажно. Мия пода с душ слушалката и въобще не пазя пералнята. Тук-там има петна ръжда, най-вече по капака (тя е с вертикално зареждане, пак заради липсата на място), но си работи. В другата баня пералнята не се мокри директно и има голям прозорец, но на практика през зимата и студените месеци няма как да отвориш за дълго прозореца, защото с нахлуването на студения въздух ще се образува конденз по стените от парата. И тя работи вече почти 10 г. Сушилнята е отскоро, нищо не мога да кажа засега.
В София водата е мека.

# 551
  • MT
В първия ми апартамент в Малта, си беше буквално навън навън. Тук влажността е почти 100%.Пералнята е била в употреба около 10+ години навън (под навес, вдигната от земята, за да не се мокри и от дъжд,но с постоянна кондензация през 2/3 от годиниата). Аз и майка я използвахме и нямахме никакви проблеми, само единия маркуч издаде багажа накрая, но е нормално след толкова време.

В следващия апартамент, пералнята беше на над 7г., в кухнята, вградена под единия плот, супер неудобно и мръсно. Беше ужас като я пусках, защото се чуваше из целия апартамент, тъй като бяхме с отворена кухня/трапезария/хол.

Сега в последния апартамент сме с душ кабина, пералнята си е в банята. При миене на под и стени, няма проблеми. Влагата е голяма пак, защото няма вентилация, но поне нямам проблеми с шум или други фактори, а тя си бачка на пълни обороти.

Влажността не мисля, че е чак толкова голям проблем, но сякаш е добре да има перде, ако от душ или вана се разлива вода из банята. Иначе може би зависи от машината колко ще издържи. Не съм експерт, но дано Ви помогна с коментара.

# 552
Аз пък ще кажа, че влажността в комбинация с лошо проветряване си е огромен проблем за всякакви електроуреди + риск за вашия живот.
Аз съм имала пералня в баня, но огромна баня с изцяло затворено душ-пространство със собствена вентилация и отделна вентиланция за останалата част от помещението+ подово отопление. Та в този случай не беше проблем.

# 553
  • Русе
До колкото знам от електротехническа гледна точка е абсолютно недопустимо в баня да има електроуреди, опасно е за живота. Нека електричарите в темата да кажат мнение.

# 554
 Ми бойлерите не са ли електроуреди, пък са в баните? В баните по хотелите има сешоар и контакт за самобръсначка. Пак електроуреди.
Имам електричар в семейството, той ми е монтирал пералнята. Едва ли е притеснен, че ще го тресне ток - него или мен.

Общи условия

Активация на акаунт