Имаме си вече ний бебоци, сладки ЮНСКИ мушмуроци

• 14 320
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Адела, как 1 ч.л. Вигантол  #Crazy Ние даваме по 2 капки на гладно сутрин и след това 10 мин не трябва да яде и пие  Peace
За соковете аз лично няма да ги слушам - живот и здраве смятам чак към 6-ия месец да почваме, но всеки си  решава  Peace
В нашето семейство има много алергични и затова няма скоро да захранвам, да огранича доколкото мога вероятността за алергия за бебка

# 91
  • Пловдив
Здравейте мамита   bouquet
Аз ще се побъркам пак имаме бум в растежа нали сме в 6 седмица и направо лудвам. Пищи и се гърчи и изобщо неще да спи.  newsm78. все е гладен baby_neutral Добре че знам как беше в 3 седмица иначе пак щях да се шашна че ми спира кърмата.
Иначе ние ходихме на ортопед и всичко за сега е наред thumbsup. Посъветва ни да правим упражнения и да не му купуваме проходилка а да го научим да пълзи  newsm32. Според доктора най-добре било бебето да проходи след 1 годинка.
За сега толкова от мен мами ние утре правим 40 дни  Peace. Ех колко сме големи вече Heart Eyes
Лек и усмихнат ден мамита   bouquet

# 92
  • Пловдив
Момичета, сложих нови снимки в албумчето, че отдавна не съм качвала, добре че е Пепито, за което още веднъж благодаря   bouquet
Ох, Мрънчо, горката ти... пак ще имаш безсънни нощи, ама ще отмине, нали знаеш   bouquet Hug Пък и твоят мъж трябва да расте  Mr. Green Вие сте с бум на растежа, ама ние не знам с какъв бум сме, щото все ревем, не щем да спим денем и ядем като прасенце  Blush Mr. Green
Утре правим 2  месеца - направо не мога да повярвам как си минаха  ooooh! Ще ходим на консултация и ще видим колко сме наддали

# 93
Ади , по повод на твоя проблем, да видиш аз как я закъсах вчера. Онзи ден лягам и усещам леко парене в едната гърда. На сутринта ставам и усещам болка и напрежение от вътрешната страна на дясната гърда. Меря температурата-37 и нещо. Вчера Стефи стана на 20 дни и решихме с мъжа ми да го разходим за 1 път в морската градина/ досега разходките бяха само в парка до нас/. И мен като ме втриса, главата ми тежеше като камък. До края на деня стигнах 39 градуса. Обадих се на педиатърката, препоръча ми парацетамол на 4-5 часа и хубаво изсцеждане под душа И ЗАБЕЛЕЖИ- загряване с бутилка от минерална вода. 100 градуса ми бе много , може би с 70-80 градуса на водата, напълних бутилката и налагах мястото където имаше засядане и възелче най-вероятно. Изсцедих се бързо под душа с ръка. Имам помпа на Авент но хич не я ползвам. Цяла нощ се потих, сутринта пак имах 38 G, но 9.00 часа свалих температурата след много масажиране с бутилката.
Защо препоръчват този вариант, вместо кърпа с гореша вода, защото загряването е по-силно, и се отпускаш по-бързо. Другия вариант е парна баня на болното място, ама в тая жега не ми се щеше. Но след като ти имаш и възпаление на зърното пробвай и с парна баня. Късмет ти желая!
Въпрос!!!Слагате ли възглавница на бебчовците или пелена на главата???Аз не искам нито едно от двете но с мъжа ми спорим много и със свекито също. Те твърдят че му е ниско и затова повръщал. Но аз съм на мнението че винаги има малко излишък, който се връща.Аз имам чудесно свеки, може би по-добра не мога да желая. Странно нали??Не ме мислите за луда:)Simple Smileако не е тя, загивам и не мога да се възстановявам след беззсънните нощи. До сега не съм изспрала нито една дреха на бебо, просто тя не ми дава.
поздрав и до скоро

# 94
Здравейте и от нас със Ивайло/който блаженно спи до мен,но ви праща по една усмивка -насън/!
 adella,тоя доктор откъде го намерихте? И ние се оплакваме от нашите,ама той много смело го кара-Вигантола се дава по двекапки/най-много/,само при тежки форми на рахит по-повече/ но не една лъжица/И за соковете,поне до втория месец е добре да се изчака.А пюрето е след като захраниш със сокчета...ШИначе за обтриването-добре,но можеш и направо да си го къпеш,само не слагай сапун или шампоан всеки път.
И ние сме в бум на растежа..само търсим да ядем...но покрай вас и майските мами съм подготвена и не се шашкам-просто не остава време за нищо друго освен за ядене...
 isi ,нормално е-и означава че добре се храните...А при нас пък също много ака Иво,но сега има нова мода-по обед...пълни няколко пампа един след друг,и после само ги начишкваме...И през нощта караме само с един...Дано така продължава,че трудно насмогваме
Mari-Anna ,рано е още за възглавница-само заради повръщането можеш да му сложиш кърпа/или пелена или калъфка ат възглавничка/ под главичката,да не ти цапа чаршафчето...И стискам палци да се оправиш бързо!

# 95
Мили мамита здрвеите и от мен аз съм вече на прага на припадъка от недоспиване и бебка милата плаче често има си и колики , давам и саб симплекс моето педи каза по 10 капки на ден ама 10 са ако видя зор давам и привечер по 5-6 и така.
Нощем се будим по веднъж или два пъти , но мама спи на пресекулки и нямаме точен час в които се храним през ноща - може в 2-3 зависи.Първите две нощи и давах вода но после спрях да го правя -много е малка за това ще си я храня докато сама се откаже.
И ние сме надали 215 грама за една седмца и едито каза че е добре на пробното хранене изяде 100 грама с което ни учуди малката лакомия , но педито каза -абе храни си детето  и хич не се притесняваи.
Вода почти не и давам - каня я но тя отказва и водата и залъгалката иска само цица LaughingХич не ми е глупаво мъничето.
До вчера я кърмех под строг режим на по 3 часа и често пъти се скъсваше от рев..следобеда бях на ръба на нервна криза вече и влязох за малко в кърмаческия форум - не успях да изчета много но там пишеше за кърмата -колко бързо се смилала  от стомахчето и бе пригърната идеята за кърмене на поискване   искам да попитам кърмещите мами -вие как процедирате строг режим или на поискване.Аз не съм събрала достатъчно инфо но май ще съм за второто струва ми се по-разумно и по -правилно бебето да определя правилата не ние -моля споделете опит и мнение .Сори ако разводнявам темата с това но смятам че и на други майки ще име  е интересно.
Иначе някои беше питал колко често на ден сменяме памперсите - ние преди всчко хранене и са пълни ...надявам се да е нормално - досега не съм се сетила да се притеснявам по този въпрос ама сега и аз взех  да се питам нормално ли е да ака толкова често  newsm78
Извинете за дългия постинг   bouquet
Много целувки от мен  Hug!

# 96
  • Пловдив
Вили1 аз съм на поискване а и доколкото знам май всички пловдивски мами сме така  Peace. Не си насилвай човечето то само ще се откаже от нощното хранене като му дойде времето baby_neutral. Е понякога ми идва в повече висенето на цицата ама няма начин ще се справим  Hug.
kabranska и ние сме така с пампите акаме само на обяд ама как акаме пък  #Crazy. Тъкмо сменя памперса и той ме погледне с ей такива очи  Shocked после се ухили с беззъба усмивка Laughing зачерви се  Embarassed и хайде пак. Аз уж изчаквам да видя дали е свършил ама това се повтаря като сложа новия памперс  #Crazy  абе знае той на чисто си е най добре Joy. Да са живи и здрави а памперсите вече не ги броя по колко са  Blush

# 97
Здравейте и от нас  с Преслава,ние вече сме на пет дни,засега папкаме и спинкаме,нормално,горкото не знае на кой свят се намира,да ви попитам беба е още много червена кога би трябвало да се изчисти с Марто  не беше така.Чао засега.

# 98
Момичета, съжалявам че бързам да пиша преди да съм ви изчела, но нямах време. Cry
Моля ви кажете ми какво да правя, ако сте минале вече през това. Ужасно ме боли едната гърда, твърда е и с постоянна болка. Много трудно успявам да я цедя с помпа. Не знам дали проблема е в помпата, понякога не прави хубав вакуум, но определено има страшна разлика между едната и другата гърда.

# 99
emsy, веднага слагай горещи кърпи върху гърдата, колкото можеш да търпиш и тогава цеди с помпата. Направо в банята, топиш кърпата в гореща вода, хубаво изтискваш и налагаш върху гърдата, после цедиш, така докато не отвориш каналчетата. С това шега не бива, защото може и температура да вдигнеш!

# 100
Ива78, моята Мия също беше много червена в началото може би точно след 5тия ден започна да избелява.

Вили1 и аз кърмя на поискване, ама то вече си стана на около 3часа от самосебе си. Е, понякога е на 2, друг път на 4, а през нощта на 6. Другата седмица , ако Еми е добре вече, искаш ли да се видим в Южния парк?

# 101
Е,доколкото виждам са ме изпреварили с отговорите...
Емси,действай бързо и ако все пак вдигнеш температура ми пиши на ЛС,ако мога да ти помогна със съвет.Но какато ти е казала Мишел,,най-вече топло и цедене ще ти помогне.
Вили1-и аз давам на поискване,но това пак е един вид режим-бебо си го наглася според нуждите-и да не се плашиш-има дни в кието искат да ядат по-начесто:това е така наречения бум на растежа,когато потребностите им от кърма порастват и може цял ден да са все гладни/ е ние и Мрънчо сме в такова положение в момента/А за нощното хранене,ако искащ да спиш-по-добре си давай на детето да яде-иначе ще ти реве от глад цяла нощ/аз си давам,само като се размрънка и му давам цица и така спим почти до 9-10часа сутринта,а понякога и прави доста големи паузи/

# 102
Вили1 и аз кърмя на поискване, ама то вече си стана на около 3часа от самосебе си. Е, понякога е на 2, друг път на 4, а през нощта на 6. Другата седмица , ако Еми е добре вече, искаш ли да се видим в Южния парк?

Искам искам  newsm44

# 103
Мишелка, поканата ти за Южния Парк само за Вили ли е или е отворена и за други ентусиасти от района?   Леле каква съм нахалница Joy аз се бутам , защото честичко се разхождам там  bouquet

# 104
Здравейтеееее Laughing
Да ви разкажа днес какво станаааааааа
Събуждам се аз от канския рев на Йоана и набързо решавам че съм лоша майка понеже детето не спря да реве от ниаколко дни насам  Sick. И си викам колики ли са, кво ли е и т.н. И вече не издържам, не мога да си гледам детето и тем подобни. Отидохме на лекар да видим какво става с жълтеницата и от там го заривам с куп въпроси и му казвам колко съм се депресирала, как тя реве, как не ака от сумати време и как аз за нищо не ставам (а имах такова самочувствие в началотооооооооооо) .
Когато тя плаче иска да суче непрекъснато и аз ...Земи тая цица....
А то какво било...колкото повече яде, толкова повече я боли корема и от това се късва от рев. трябва да разредим храненето и вече яде на не по-малко от 4 часа. Да видите как яде като е истински гладна... Laughingняма тръшкане, няма ръмжене и така
вече спираме и нощното хранене, та ще е два дни ад, ама ще свикне. Също така когато се
дере и не ака два три дни- да давам чай от джоджен, чая на хип, овесена вода, чай от лайка, без да яде нищо около осем часа, за да промием червата.
Та днес се държа много добре детето, като изключим сега реването, което е май по-скоро лигавщина. И това ще и го избия от главата до края на тая седмица Crossing Arms
е това е от нас и дано е спокойна за всички нощта

Общи условия

Активация на акаунт