Имаме си вече ний бебоци, сладки ЮНСКИ мушмуроци

• 14 319
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Мишелка, Кабранска, страшно ви благодаря за светкавичния отговор!  bouquet Мъжа ми го прочете и веднага ми каза какво да направя! Сега съм малко по-добре, но докато изцедя едната, с другата се почна! Май има нещо запушено, защото от едната си църка, а от другата едва - едва.
Сега се чудя аз ако кърмя, оригам и приспивам по час и нещо, цедя после около час и нещо пак, то за нищо друго не ми остава време. Сега майка е при мен, но когато съм сама...
И друго...нали колкото повече цедиш, толкова повече мляко произвежда гърдата. Така попадам в омагьосан кръг.
Ще се нормализират ли нещата?

# 106
Emsy аз смятам че ще се нормализират .Въпроса е да нямаш запушени канали пък другото ще се оправи.
Искам да ви споделя за бебка нещо - от известно време суче много ленливо като е гладна в резултат на което половин час след хранене пак реве и иска цица кърмя я на поискване тоест когато реве от глад тогава получава цици...какво да правя как да я накарам да суче интензивно Sad

# 107
Вили1 и аз храня на поискване.В болницата си имаше режим,педито ми казва да спазвам режим,ама няма да държа детето гладно.То си знае.Прави ми пози и от 4-5 часа.Да ви попитам,аз давам Деавит по 2 капки сутрин на гладно и след това веднага я кърмя,видях че някои дават Вигантол,кое според вас е по-добро.

# 108
  • София
Здравейтеееее Laughing
Също така когато се
дере и не ака два три дни- да давам чай от джоджен, чая на хип, овесена вода, чай от лайка, без да яде нищо около осем часа, за да промием червата.
Та днес се държа много добре детето, като изключим сега реването, което е май по-скоро лигавщина. И това ще и го избия от главата до края на тая седмица Crossing Arms
е това е от нас и дано е спокойна за всички нощта

Мимик, аз пия чай от джоджен когато ми е разтроен стомаха т.е. за затягане  Shocked Явно сама си правя белите, ами то хората са го казали, че "каквото сам си направиш и цяло село не може да ти го направи"  Crazy

# 109
Момичета, имам въпрос към вас..... за овесената вода.
Моята беба цяла нощ се напъва и доста неспокойно спинка но не можа да се изака .... а и все по- рядко успява да се изака милото .... сигурно е от това , че сме основно на АМ . Овесената водичка че й помогне ли да ходи редовно?

# 110
  • Пловдив
Момичета днес правим 40 дни и ви черпя виртуално .  beer newsm38
Сега се връщаме от църква където попа ни чете молитва и ни разнася насам натам чак до олтара стигнахме #Crazy. Сега вече сме причистени и татито каза че вече сме големи и ще си говорят по мъжки newsm78 хех че бебешките baby_neutral номера вече няма да важът  Joy. Ще видим довечера кои кого бебо или татито ще излезе по инат Peace.
Аз отивам да разхлайдам манъка че голяма жега бе sweating breastfeeding

# 111
Мишелка, поканата ти за Южния Парк само за Вили ли е или е отворена и за други ентусиасти от района?   Леле каква съм нахалница Joy аз се бутам , защото честичко се разхождам там  bouquet

Ама разбира се, че не е само за Вили, дори вчера си правих среща с теб зад гърба ти, без да знаеш  Mr. Green за сладкарница "Неделя" Laughing

# 112
Честит втори месец на Калина на Змейковица и 40дни и пречистване на Мрънчо и Стефан!
Да са много здрави  бебчетата и мамитата и всички около тях!
Емси,мила,не се притеснявай-ще се нормализират нещата,но поне 6 седмици трябва да минат докато стане това.Знам,че ти е трудно в момента и и не ти остава време за нищо друго-но така е в началото,после нещата се нормализират..така,че не се плаши,гледай да отпушиш каналите и да продължиш с кърменето.
Emsy аз смятам че ще се нормализират .Въпроса е да нямаш запушени канали пък другото ще се оправи.
Искам да ви споделя за бебка нещо - от известно време суче много ленливо като е гладна в резултат на което половин час след хранене пак реве и иска цица кърмя я на поискване тоест когато реве от глад тогава получава цици...какво да правя как да я накарам да суче интензивно Sad
Вили,може би просто иманужда от по-често хранене в момента-при нас положението в момента и същото,с тая разлика,че смучем яко...не я оставяй абаче да реве от глад,зашжтж катосе умори след първите няколко глътки,като си позалъже глада,ще заспи и ще стане пак същото.Ако имяаш време пътърси в библиотеката на Кърмаческия форум-при всички случаи има отговор на въпросите ти.
Мимик,това и аз съм го слушала от лекари-че честото хранене може да натовари стомаха и че ако съм даавла през нощта,се отделяла незнам каква си киселина в стомаха на бебо,но честно казано откакто чета ъвъв форума съм още по убедена,че честото хранене с кърма,не може да навреди/та е лесно и бързо смилаема,а и ако не цедиш и даваш директно от цица,няма как да знаеш какво количество приема бебчо/Също така и кърмата има различна хранителна стойност-т.наар."предно" и "задно" мляко,та и от там идва разликата във времето за засищане и съответно после усвояване от организма.И това със прочистването-малко ме притеснява при толкова малко дете.....А за чайчетата-наистина внимавай,с тези дето затягат,че това определено е неприятно...И овесената вода-по-добре я пий ти,защото съдържа глетен и затова не е добре да се дава на дете под 6месеца.
Всичко това го пиша изхождайки от факта,че въпреки че се храним често все още нямаме проблеми със коликите.А и баткото съм хранила почти по-същия начин и не мога да се оплача от големи проблеми в този му период ...
Муцунка,Деавита е аналог на Вигантола-така,че не мисля,че има разлика/освен в производителя и цената-може би/

# 113
zdraveite. Otnovo toq kredor  #2gunfire
Sega da vi se pohvalia-slu6am otv4era syvetite na dok i bebeto se dyrji dosta po-prili4no. V4era spa ot deset ve4erta do tri prez no6ta i posle se sybudi za iadene, oba4e greda-nqma qdene. Uspiah da ia pozadyrja gladna do 4 sutrinta i sled towa q nahranih. Hapna mnogo dobre i posle spa kato kypana. ta dnes prodyljavame 4 4asovia rejim i spiraneto na no6tnoto hranene.  Laughing
abranska, poneje cedia znaq kolko izqjda Joana i ia hvanah 4e iade po myni4ko, no na4esto i zatowa stava takyv gaf. Dano se polu4at ne6tata s novia ni rejim
Valkiria, za da niama beb4o zapek moje6 da dava6 AM raztworeno v owesenata voda, a ne samo v prevarenata. lelq mi me posyvetva taka, za6toto se zanimava s bebeta (raboti v dom maika i dete). Az ne i se vyrzah no posle i dok mi kaza ako se nalaga da davam AM da go raztvariam v takava voda. Pyrvo za da deistva triabvat po-golemi koli4estva i vtoro-deistva bavno . No po-dobre se posywetwai s dok
e towa e ot nas 4e triabva da iadem Hug

# 114
  • София
Здравейте и от мен, момичета.

Да ви питам, всички ли давате витамин Д на бебчовците? Аз още не съм давала и се чудя дали ще може да си го набави само от разходките навън или трябва за всеки случай да й давам на капки.

Иначе, от няколко дни аз съм на ръба на силите си - кърменето е ужасно болезнено, зърната направо не мога да си ги търпя и често поплаквам докато Ени папа. Има моменти, в които си мисля, че ще превъртя от болка, но после разбирам, че мога да изтърпя още. До кога ли? Момичетата от кърмаческия форум ме успокоиха, че това било само първия месец и после нещата се оправяли, но аз вече едва издържам. Мажа се с Лансинох, но той ме ублекчава временно. Sad

От няколко вечери Ени прави по 4, 5 часови почивки и лека полека започва да си изгражда режим. Е, вярно, че през деня си компенсира, като поне едно хранене е през час и половина - два. А водичка пие много малко - явно кърмата й е достатъчна. Пък и като гледам колко често пълни памперсите, съм спокойна. Както казва докторката - "не ми е жал за малкото, то си е добре - папка, спинка и ака. Ама за теб ми е жал, че те боли". Дано скоро и болката отшуми и нещата да се нормализират.

Мишел, Валкириа, и вие ли сте в района на Южния парк? Ние живеем до 13-та поликлиника. Ще се радвам да се засечем на някоя разходка в парка Simple Smile

Хубав и свеж ден от нас   bouquet

# 115

Мишел, Валкириа, и вие ли сте в района на Южния парк? Ние живеем до 13-та поликлиника. Ще се радвам да се засечем на някоя разходка в парка Simple Smile

аааа, не! Naughty Без такива, аз живея до 13 поликлиника! Mr. Green

# 116
  • Пловдив
Здравейте, момичета   bouquet
Честито пречистване на Стефчо  Hug
Макар че Кабранска ме е изпреварила, днес ви черпя виртуално  Gift  party023 newsm38 Tada Misc Baby Bottle beer cheers , че Калина става на 2 месеца   Laughing  лелеее кога минаха   ooooh!!
Бяхме на консултация, много сме пораснали за 2 седмици 0.5 кг, а от раждането сме с удвоено тегло и вече е 4 килца   bowuu Лекарката е много доволна от нас   Mr. Green
А пък аз да я похваля и педито - вика вие искахте до 6-ия месец да не давате сокове, нали   Laughing
И аз даааа  Grinning - много се радвам, че е съгласна, да не се налага да я лъжа  Blush  Whistling
Поздрави и лек ден от нас    bouquet

# 117
Здравейте мамчета!
Искам и аз да се разпиша в темичката.Нашата Мая се роди на 19.06 в клиника Торакс-Пловдив със секцио,2810г и 48,5см;терминът ми беше 11.07 ,но малката принцеса изненада всички.

# 118
Здравейте на всички и благодаря за хубавите пожелания в старата ни темичка

Честито на Змейковица и сладката Калина Hug
Пожелавам и да папка, да слушка и да спинка повече Wink

Честито пречистване и на малкия юнак Стефан Hug

.....да ви кажа при нас как е положението - с трима юнаци като Кабранската Wink
Бебо за сега само спи и хапва - на 1-2-3-4 часа - когато огладнее  Wink тогава давам, аз му викам, че сме на повикване Mr. Green Сменям пампито поне 8 пъти (понякога и повече) на ден.През нощта си се храни и нямам намерение да го отучвам, докато той не пожелае. Вики съм го кърмила и през нощта до 9-я месец...дано не прозвучи смешно, но е така Peace
Вода почти не давам - тук въобще я отричат до 6-я месец, освен понякога, когато хълца и няколко капки оправят положението.Вчера за пръв път му дадох малко чайче на Хип за колики и го хареса Joy дано обаче не се появяват, че като знам какво е Sad
Витамин Д ще започна да давам от втората седмица - по 2 капки, ТАталина, мисля, че поне още докато е малко бебенце трябва да му се дава, защото не мисля, че Слънцето е достатъчно тъй като малкото не е изложено изцяло Peace

evi4 - добре дошла в отбора на юнските мами Hug и честита ви дъщеричка  bouquet

Целувки от нас

# 119
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Здравейте и от мен нещо почвам да се отказвам от кърменето защото за 3-ти път ми кървят зърната и вече не знам какво да правя ooooh! така че вече сме на АМ и се цедя Tired.Много се радвам че Вили се появи във форума отдавна не съм я виждала да пише  bouquet ,кога те изписаха не можахме да се видим за по-дълго с теб Crossing Arms.Нас ни изписаха на 18.06 след дълъг престой в кувьоза Sad Засега сме добре и вече сме 4.100кг доста добре си наддаваме но сме си обърнали деня и ноща Tired.Засега това от нас с Боби пак ще пишем.Лека вечер на всички мами Hug

Общи условия

Активация на акаунт