С червените ботушки потропва дядо Мраз, Февруарчето засмяно очаква го в захлас

• 31 969
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, внимавайте с излизането с раница/слинг в този сняг! Онзи ден паднах с малкия напред - слава Богу нищо ни няма, но шока беше голям! Уж по асфалта вървях....

# 646
  • пловдив
Относно кухнята -при нас в Пловдив се взема от 11:30 до 12:30. Но, пак е малко неудобно относно съня и винаги бързам. Нашата госпожица я мъчат зъби отново и почти не опитва от кухнята,иска само твърди неща да хапва на хапки.Храната според мен е вкусна и добре приготвена.Дано да посвикне скоро. Иначе от 10-тия месец до 1 г се взема вариант без прясно мляко.

# 647
  • София
Държавната в квартала слага АМ, но го дават отделно, защото повечето майки предпочитали да добавят тяхното си.
Къде си ти? Освен в нашата кухня, другаде не съм чувала така да го дават. Дават го отделно, ви защото майките предпочитат тяхното, а защото трайността на приготвеното АМ е 1 час.

У нас нещата така стоят че готвя всеки божи ден и няма да я записвам.Тя вече яде от нашата храна, за нея рядко правя нещо отделни.Така поне си знам с какви придукти готвя.Освен това си е на кърма, АМ не виждам смисъл да консумира.

АМ в кухните е в десерта, не го дават за да го пият децата

# 648
Нандин, как тогава приготвят десерта, имаш ли идея?
Опитах да направя нишестено кремче на детето но не го хареса. Търся друга рецепта, ако не му хареса се отказвам от този десерт.

# 649
  • София
Нандин, как тогава приготвят десерта, имаш ли идея?
Опитах да направя нишестено кремче на детето но не го хареса. Търся друга рецепта, ако не му хареса се отказвам от този десерт.
С вода. В менюто 10-12м десертите са кисели - вода, царевично нищесте и плод.
В неделя правих на моя младеж оризов грис с мляко и ябълка (на пара). Много го хареса.

# 650
Разбрала съм грешно Wink
Мислех, че дават Ам да се добавя в десерта.

Твоят ми звучи вкусен, още не съм въвела млякото, но скоро ще въведа. Вече е 1 г. Без малко.

# 651
  • София
Дааа, точно така. Дават го да го добавяме в кисела.

# 652
Разбрах!

# 653
 Момичета, случва ли ви си бебоците да задържат храна в устата?Моята често държи в уста люспа на мандарина, грах, царевица, парченце гъба....Лошото е че не ги плюе , а ги подмята в уста по 40 мин. Днес така и извадих едно парче от устата, но ме е страх да бъркам, да не я задавя.Иначе промивам с вода.
Вие как процедирате?
Може би грах и царевица , ако са много сварени ще са по меки...?

# 654
  • София
Държавната в квартала слага АМ, но го дават отделно, защото повечето майки предпочитали да добавят тяхното си.
Къде си ти? Освен в нашата кухня, другаде не съм чувала така да го дават. Дават го отделно, ви защото майките предпочитат тяхното, а защото трайността на приготвеното АМ е 1 час.

У нас нещата така стоят че готвя всеки божи ден и няма да я записвам.Тя вече яде от нашата храна, за нея рядко правя нещо отделни.Така поне си знам с какви придукти готвя.Освен това си е на кърма, АМ не виждам смисъл да консумира.

В София съм. Кухнята майка е Белмекен.
Днес взех за първи път, но менюто е без краве мляко за деца от 10-12 м.
Да, има логика в думите ти. Но ме питаха дали го искам по принцип. Няма АМ в десертите, в отделни кутийки го слагат. По-голяма част от майките го отказвали, защото ползват своето. АМ на кухнята не питах на коя марка е.

# 655
Момичета, внимавайте с излизането с раница/слинг в този сняг! Онзи ден паднах с малкия напред - слава Богу нищо ни няма, но шока беше голям! Уж по асфалта вървях....
Nestava, аз взимам и щеките с мен. На заледени участъци се придържам с тях.😀

# 656
Момичета, случва ли ви си бебоците да задържат храна в устата?Моята често държи в уста люспа на мандарина, грах, царевица, парченце гъба....Лошото е че не ги плюе , а ги подмята в уста по 40 мин. Днес така и извадих едно парче от устата, но ме е страх да бъркам, да не я задавя.Иначе промивам с вода.
Вие как процедирате?
Може би грах и царевица , ако са много сварени ще са по меки...?

Случвало се е, като се дава непасирана храна може да се получи. След хранене задължително давам водичка и проверявам дали има останала храна в устата. Ако има го държа още малко на столчето да попредъвче. Ако е нещо по голямо и не може (случвало се е да събере топка месо и да не може да го преглътне) бъркам и вадя. По-добре не оставяй детенце с храна в устата след като не е на столчето - после започва да играе, да се търкаля и може да се задави. С баткото така веднъж намерих парче тиквичка след половин час сигурно, а бях тръгнала да го приспивам. От тогава имам навик и проверявам.

# 657
  • Велико Търново
Аз нося малкото на ръце, без раница. Вече два пъти падах с него, но всеки път на моето Д, т.е. той във въздуха. И двата пъти ми мина на лента през съзнанието какво можеше да бъде ако бях паднала напред и изтръпвах.

# 658
  • София

В София съм. Кухнята майка е Белмекен.
Днес взех за първи път, но менюто е без краве мляко за деца от 10-12 м.
Да, има логика в думите ти. Но ме питаха дали го искам по принцип. Няма АМ в десертите, в отделни кутийки го слагат. По-голяма част от майките го отказвали, защото ползват своето. АМ на кухнята не питах на коя марка е.
Хахахах е значи все пак (за момента) няма друга такава кухня 🤣
Явно сме съседки 🤣

# 659
Да скоча тотално в друга тема😊Кръстихте ли бебетата?Ако да , къде?Ние още не сме мислех за Драгалевски манастир, но сега четох, че можело с нашето бебе да кръстят и други в същия момент...което не ми харесва....кръщене е ,а не опашка в магазина🙄

Общи условия

Активация на акаунт