Косопад - тема 14

• 39 639
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И при мен се увеличава по време на цикъл, ей сега пак го чакам със свито сърце...
Чудя се обаче дали не е било така и преди косопада, но не съм обръщала внимание и нямам никакви спомени, а сега си записвам фанатично всеки паднал косъм Grinning
За Лактоферина пише, че може да се приема уж до 1 година безпроблемно като дозите от 250мг са ок за 2 месеца.
Ще си го изпия този на Джароу и после в зависимост от резултатите може да продължа с Биозин по 100мг. за месец-два.

# 181
  • София
mmm_st, за да измиеш къната, сложи върху косата достатъчно балсам/или маска за коса/ и след това почни да я миеш. Така хем по-лесно ще е измиването, хем няма да се накъсва и оплита. А накъсването и оплитането е от изсушаването на косата и скалпа, по принцип повечето къни имат такъв ефект / поне първите дни след къносване/.

# 182
mmm_st, за да измиеш къната, сложи върху косата достатъчно балсам/или маска за коса/ и след това почни да я миеш. Така хем по-лесно ще е измиването, хем няма да се накъсва и оплита. А накъсването и оплитането е от изсушаването на косата и скалпа, по принцип повечето къни имат такъв ефект / поне първите дни след къносване/.

Много благодаря.Сложих балсам, на два пъти, но ще сложа и маска на следващото къпане.Аз съм с мазна коса и не очаквах такова изсушаване, честно казано.

# 183
Ще ми се по подробно да обсъдим нивата на хормоните(женски, мъжки) по време не различните  етапи на месечния цикъл. И ако има желаещи да сравним резултати , които сте правили на 3-5 ден от цикъла да видим дали има прилики, разлики предвид че сме с косопад. Има и друго, както знаете по време на цикъл жената губи най много кръв, съответно желязо, а дали това не се отразява зле на и без това ниските стойности на феритин и оттам зацикляме с резултатите. Затова по време на цикъл желязо не се пие, не забравйте!

# 184
Аз обмислям след цикъл да пия сорбифер профилактично за ден-два, а може би седмица, но много ме притеснява натрупването на желязо.

# 185
Затова по време на цикъл желязо не се пие, не забравйте!
Защо? Аз си пия и по време на цикъл. Сега ме подсетихте да кажа, че на мен ми дойде в събота. Та може и по-обилното падане да е от това, не само че не бях си мила косата 5 дни.
Миналата година, когато пиех желязо, предписано от хематолог,  ми бяха изписали и Рутаскорбин по време на цикъл, точно против губенето на желязо в този период.

# 186
Така знам, чела съм на много места. Когато пиеш желязо по време на цикъл се губи още повече от него

# 187
Някой пробвал ли е маски с медицинска сяра?
Жълтъкът, чесънът и лукът, които се включват в маски срещу косопад съдържат сяра и може би сярата помага на косата. Четох в чуждестранни сайтове, че се правят маски със сяра. Обмислям да си направя маска с жълтък и сяра.

# 188
  • София
Чела съм, че някои жени добавят към домашните маски мсм, хубаво било и да се пие при косопад.
Имам купени витамините на Солгар за коса, кожа, нокти те съдържат и мсм, но от тях съм пила само няколко хапчета и то преди месеци, ще ги подпочна като приключа с Приорин, че много хапчета ми станаха..
Минах през ендокринолога, направи ми ехограф ,разгледа изследванията на хормоните и заключи категорично, че нямам проблем с андрогените и с жлезата.Също така каза и, че няма голямо значение какви са нивата на андрогените , а по-важно е дали имам признаци на андрогенизация каквито при мен отсъстват.Разпита ме дали имам повишено окосмяване, повишено либидо, 8 или по-малко менструации.
За Пролактина ми каза да не пия нищо при тези нива и, че той също няма общо с косопада.

# 189
MСМ (органична сяра) има ли разлика с евтината медицинска сяра, която се продава по аптеките?

# 190
  • София
Нещо за желязото и феритина. Не е много обнадеждаващо, но е реалистично сякаш.

https://donovanmedical.com/hair-blog/2015/12/16/ferritin-levels- … rantic-or-factual

# 191
  • София
The Catcher in the Rye ти ни разби Joy аз обаче избирам да вярвам, че с наваксване на дефицитите всичко ще се нареди, иначе ще лудна Grinning
Същия доктор отрича и изследването на дхт, тук ще избера да му повярвам Grinning
https://donovanmedical.com/hair-blog/dht

За витамин Д
https://donovanmedical.com/hair-blog/2016/5/15/vitamin-d-levels- … -a-potential-role

И за цигарите...пфффф аз съм пушач
https://donovanmedical.com/hair-blog/2012/7/20/smoking-and-andro … why-i-encour.html

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 17:49 от S.Magnifica

# 192
  • София
Знам, разбирам те, аз също.
Преди някои изследвания (не за косопада) един вид се молех да не са оптимални стойностите, че да мога да подобря положението с наваксване на дефицитите. Те пък взеха, че се оказаха нищожни, но това е друга тема. Laughing

Едит: Точно за витанин Д говорех, но тогава го изследвах в друга връзка. Викам си, сега ако е под 40-50, ще вдигна до 70 и ще се подобря. Той се оказа 14-5. Хаха

# 193
Чудя се останали какво да се пие още!?! Майка отдавна ме натиска да съм я почвала сярата, но и на това ще му дойде времето😁. Препоръчаха ми селен с Bcomplex в комбинация,по добре се усвоявал селена. Това пиене на добавки къде при нужда, къде не, се надявам да не ни изиграе лоша шега.
  Магнифика споделям мнението на твоя ендокринолог. Трябва да има поне още 1 симптом за данговорим за АА. А имате ли познати жени, които да имат този проблем

# 194
Аз преди години в тийнейджърството пих медицинска сяра с мед заради проблеми с акнето. На мен ми причиняваше много неприятни газове и подут корем, резултат не видях.  Много е гадно на вкус, повдигаше ми се. Ако приемът му вътрешно спира косопада, ще се престраша, но по-скоро чета, че се прилага в маски.

Общи условия

Активация на акаунт