Косопад - тема 14

• 39 205
  • 773
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Привет! Peace
Записвам се при вас...и аз го имам тоя проблем.При мен мисля,че е от висок Пролактин.На лекарства съм и би трябвало да спре тоя косопад,ама не дотам...Пробвах тия ампули-нищо.
Скрит текст:

# 61
Ще изследвам желязо и феритин, но т.к. приемам Фитовал (съдържа и желязо, и B12) се чудя дали той няма да подведе резултатите? 
Ще подведе, да. Трябва да ги спреш поне 10 дни и тогава да отидеш на изследване.

# 62
Извинявам се за може би тъпия въпрос, но щом витамините, в които  има желязо, влияят на резултатите,  това не означава ли, че все пак в организма си циркулира едно доволно количество желязо и не би трябвало поради това да пада косата?

# 63
  • София
За 17ОН прогестерон не съм чела нищо, знам само, че е хормон отделян от надбъбречните жлези.Моя е към горна граница, а дхеас в средата.Понеделник имам час при ендокринолог и ще помоля за по-детайлно обяснение.
Questar, хубаво ще е да направиш почивка от витамините преди изследването.Ако резултатите ти покажат някакви дефицити или гранични стойности, по твоя преценка може да се опиташ да ограничиш тестените, обикновено те прецакват червата и пречат на абсорбацията на витамини и минерали.
mystic woman, здравей!Аз също съм с повишен пролактин.Материалите, които съм прочела за връзката му с косопада са много противоречиви, някои са категорични, че има такава, а други я отричат.Явно зависи в какво състояние са другите хормони, и най-вече каква е причината за високия пролактин.
Другото, на което попаднах е, че Достинекс и всички допаминови препарати водят до косопад, който би трябвало след коригиране на дозата или преустановяване на приема да се овладее.

ПП.Questar, би трябвало, но не е задължително.Отново зависи от това, доколко организма ти ги усвоява.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 09:39 от S.Magnifica

# 64
За 17OH progesterone четох че е андроген(отново андроген) отделя се, да от надбъбречните, но и от яйчниците. Завишените му стойности водил до косопад, предполагам че е на принципа на останалите, дори посочват същите нежелани последици както при завишен андростендион или тестостерон

# 65
  • София
Ех, тези андрогени...преследват ме като черна сянка...
Пропуснах да напиша за сезонния косопад, ако е такъв трябва постепенно да спре до края на декември.

# 66
  • Зеленият рай в сърцето на България
От черния петък поръчах Кутия Шок концентрати против косопад Lakme Active 8 бр Х 6 мл.
и Шампоан с кофеин за стимулиране на растежа 400 мл Oright Recoffee Caffeine .

На ампулите е описан начинът, по който се  ползват, но няма интервал на употреба. Дали 1 път седмично е добре? Не съм ползвала ампули за косопад и нямам представа през какъв интервал се нанасят.

# 67
  • Велико Търново
Аз нанасям след всяко измиване на косата - може да е 2-3 пъти седмично. Косопадът няма да се повлияе особено от 1 път в седмицата, трябва по-честичко Wink

# 68
  • София, България
Здравейте, момичета,

Днес си пуснах изследване на витамин Д и желязо. Резултатите са:
Витамин Д - 17.25
Желязо - 14.49 при референтни стойности 6.60-29.5
Как ви се струват? Възможно ли е такива стойности да предизвикат косопад?Rolling Eyes

# 69
То от косопада всичко може да се очаква, Гледай да оправиш дефицита, но не възлагай големи надежди. Желязото не е лошо, а феритина как е?
В тази връзка, при старащи или страдали от Хашимото, въпреки че хоррмоните са в норма винаги има дефицит поне на едно от трите- феритин, цинк или витД.

# 70
Но пак казвам не се изследва само желязо, а целия железен пакет, защото желязото не е константа, то не е стабилно.Ако предния ден сте яли месо или яйца ще покаже по-висок резултат.За това се изследва цял железен пакет.Цинк, Мед вит. Д те също влияят за косопада.
Аз бях с много ниско желязо дори при приема на таблетки железни с нормален феритин и хемоглобин на горната граница, но например трансферина и цинка не ми бяха ОК.Не съм пускала изследвания от 6 месеца, но мисля, че с добавки и смяната на хранене са горе-долу в норми.Поне нямам ужасните симптоми от преди 6 месеца.

# 71
И аз съм си поръчала Еукапил, днес не можах да отида да ги взема от куриерската фирма, ще ги взема утре и започвам, взех ги на промоция, забравих името на аптеката, мисля, че е Марви, но не съм сигурна, утре ще ви го напиша, за 99 лв. Имам следния въпрос - една ампула достатъчна ли е за да си намажа целия скалп?

# 72
  • София
veselinova1 много нисък Вит.Д за него пишат, че е отговорен за нормалния цикъл на косата, при занижени стойности или дефицит, цикъла се скъсява и това води до косопад.Оптималните нива на Вит.Д са 50-70 ng/ml.
Желязото ти е ОК, но както е написала mmm_st само то не е достатъчно, хубаво е да се изследва целия железен панел.
П.П.
Майка ми, която е на 70год си пусна  контролни изследвания и се оказа, че желязото и е 17..феритин не е изследвала, но другите железни показатели също са и в перфектни граници...

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 09:43 от S.Magnifica

# 73
Дали мога да пия Вигантол профилактично, без да знам нивата на вит.Д в органзма. Може ли това да навреди по някакъв начин?

# 74
  • София
Вит.Д може да се предозира, хубаво е да се направи изследване и да се следят нивата.
Може да провериш дали е още на промоция в бодимед, беше 17лв или да следиш за промоция по другите лаборатории.
Една зима преди косопада съм пила ей така без изследване по1-2 капки вигантол на ден, но това ще е крайно недостатъчно ако има дефицит.

Общи условия

Активация на акаунт