Косопад - тема 14

• 39 225
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
  • ново
Аз съм правила така: Обелвам една глава чесън, стискам с пресата и доливам с чист зехтин. Престоява малко и изстисквам през марличка. Мажа и стоя 2 ч.

# 91
  • София
С направление ли се ходи или директно там?
Ако гинеколог види кисти, със сигурност ще те прати да си изследваш хормоните.
Ако кажеш, че искаш да забременяваш в скоро време, също.
Ако имаш оплаквания, свързани с цикъла, също има вероятност да те пратят.
Зависи от лекаря като цяло.
Иначе си ги плащаш- около 100лв за всичките, има пакети в лабораториите.

# 92
Скрит текст:
Здравейте, дами. Аз също имам проблем с косопада. Попринцип моята коса е рядка и тънка... като цяло не съм случила на коса. Grinning Някой път не пада много, но тука последните няколко месеца не се спира. Признавам си, че не бръщах много внимание, то просто ми писна... Но може би ще е добре да се вземат някакви мерки. Забелязала съм, че след подстрижка положението е по-добре. Ако е по-дълга от раменете почва много да пада.
Преди са ми помагали ампули за косопад Framona Radical http://parfumi-market.bg/farmona-radical-kompleks-za-stimulirane … ivane-ampuli.html , поне месец трябва да се ползват. Пробвала съм с маслата на Икаров против косопад, но при мен нямаше ефект. Ползвам шампоан против косопад, ама пак не ми действа. Похвалиха ми продуктите на Ducray, ама гледам лосион против косопад 90лв... има шампоани, които струват по-малко, мисля да пробвам с тях на първо време. А, личната ми лекарка ми беше казала да пия Герикапс 3 месеца, за да има ефект.
Та, на първо време смятам да се подстрижа, да си купя шампоан на DUCRAY, и да пия Герикапс. Пък ще видим какво ще се получи, хаха.
И аз съм много доволна от Фармона Радикал, даже днес се запазих с две кутии от черният петък на Ремедиум. Комбинирам ги с маски с ЧЯРМ.

# 93
Аз съм правила така: Обелвам една глава чесън, стискам с пресата и доливам с чист зехтин. Престоява малко и изстисквам през марличка. Мажа и стоя 2 ч.

Мерси за отзива. Разрязах на две няколко сочни скилидки и втрих преди малко по целия скалп. Реших да избягвам всякакви масла, защото много ми пада от маслата и се наплаших. Само не знам сега мога ли да преспя така като съм втрила чесън, да не ми пламне скалпа и да си усложня проблемите Sad

# 94
Вчера попаднах на една статия на Надя Петрова. В нея се обясняваше за жените на 40и+. След този период естрогена взима надмощие над прогестерона и тя посъветва жените да взимат 2 много важни: див ям за увеличаване на прогестерона и витB6. Мисля и омега3 ама не съм сигурна.

# 95
  • София
Явно вит.Б6 е ключов елемент, споменават го и за понижаване на андрогените, пролактина и подтискане на дхт при локално приложение върху скалпа.Дозите, които трябва да се приемат ,ако не ме лъже паметта бяха между 100мг и 200мг дневно.Проблема при него е, че за разлика от другите витамини от Б групата, може да бъде токсичен и да доведе до увреждания на нервната система при по-продължителен прием.Аз пия по 50мг., опитах да ги увелича на 100мг за няколко дни и веднага започнах да усещам изтръпване на ръцете и краката и не можех да мигна по цели нощи..с 50мг нямам такива проблеми.
За чесъна...ако имах проблем с алопеция ареата нямаше да ми мигне окото да се намажа, обаче цялата глава не знам...мисля си, че ще е по-подходящо етерично масло от чесън, като онова на биофетиш или подобно.

# 96
  • София
Аз си изкъртих няколко косъма, докато прокарвах скилидката по пътя си (които са добавка към другите, де). Тъй че по- удачно ми се струва и на мен сок или екстракт.

Пих Абофарма месец- двойна доза. Отстрани като си разделя косата, няма нови растежи.

За Дюкре гледам, че сте коментирали. Гледах състава на капсулите им и не е нищо особено и различно от по- евтини алтернариви. Дори е в много по- малки дози. Аз реших, че няма да взимам цели комплекти от ампули, а ще пробвам първо с концентрирани вещества- Б6 и там другите (които съм си записала в един тефтер)

# 97
Другата седмица ще пробвам и със сок от чесън, обаче да го разреждам ли с вода, да не ми е много силен (не искам вече масла, косата ми ги отхвърля) и може ли да се преспива?

# 98
  • София
По-добре го измий, да не вземе да стане някоя беля...
Имам много далечен спомен за мазане с чесън върху петно на моя приятелка, деца сме били...мажеха я със скилидка до разраняване...поникна и коса, но първоначално беше рана.

# 99
Преспиване с чесън е супер,ако успееш , разбира се. Аз стоя по няколко часа макс. А резултът да се очаква най рано след 1 месец и то при редовна употреба(2,3седмично)- думи на позната която казва че отпред косата и доста оплешивяла. Не знам на какво да вярвам, при един ще помогне при друг не. Поне няма да навреди,тя спяла с маската- чист сок от чесън. Но ти си знаеш най добре...

# 100
Сега ще преспя с намазан със скилидки скалп, няма парене засега . Увила съм се стабилно, няма никой наоколо и съм в отпуск, така че ще експериментирам този месец с чесън доста. А със сока другата седмица ще постоя вероятно час като начало, защото и аз съм чела за разранявания. Дълго време ми се струваше абсурдна идеята с чесъна, но вече съм готова да пробвам всичко. 
Отделно започвам да вярвам, че косата е сетивен орган и приема много енергия, за съжаление и повечето отрицателна, така че понякога си мисля да подстрижа нула номер косата си и да сложа край на лошия цикъл. Нещо като ново начало...
Най-тъжното е, че преди доста се дразнех, че косата ми е обемна и чуплива, все исках да я филирам, а сега ми липсва точно тази коса. Банално, но факт - човек оценява какво е имал, когато го загуби. Много ми е тъжно тези дни, но ще се борим.

# 101
  • София
sharpy доволна ли си от ампулите, имаш ли вече впечатления? А как точно избра да опиташ именно с тях?
На мен Ducray ми дадоха също.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 21:42 от Мигла

# 102
  • София
Ще чакам да споделите хубав резултат от чесъна Simple Smile мен ме е страх, особено след като си окепазих скалпа.
А колко често си миете косата?Преди косопада я миех 1 път в седмицата, а сега по 2-3 пъти , постоянно попадам на противоречива информация, едни казват през ден, други по-рядко, та и с миенето вече се чудя какво да правя Smile

# 103
Мия косата си 3 пъти седмично, защото като се омазни косата, започва много повече да си личи косопадът. А и като използвам шампоан против косопад, на който възлагам надежди, мия по-често, за да поема и от съставките на шампоана.
Напоследък се замислям и за температурата на водата, с която се къпя - откакто се помня, обичам много горещите душове и не понасям хладка вода, но вече ще си мия косата отделно с хладка вода.

# 104
  • София
Отдавна започнах да я мия отделно с хладка към студена вода, а иначе и аз обичам топлата...

Общи условия

Активация на акаунт