Отговори
# 345
  • София
Абе толкова ли е трудно да допуснете, че добър манипулатор може да се прикрива в началото какъв е?

В началото, да, ама тук говорим за едни 7 години, в които ролите са били разпределени и авторката е била съгласна, че е нормално.

За мен, форумът трябва да помага на жените да разберат къде грешат и да поемат наистина оттговорност за живота и решениятага си.
Но, явно, много по- лесно е да се направи седянка под мотото "Жената е жертва на мъжа, жената винаги е права и винаги е жертва".
И разбира се, дежурното- "бягай с 200"...........
Е, жертвите и да бягат, и да не бягат, винаги може да бъдат настигнати от насилника, още повече, всички знаем колко успява да ги опази закона.........

# 346
  • Варна
Genelevi гръмни се и направи услуга на целия женски род.
Баси помията

# 347
Авторката не е виновна, че яде шамари. Обаче е виновна(макар че не обичам тази дума), че си е избрала търтей. Той не се е променил изведнъж. Той си е бил такъв и преди раждането на детето. Може да не ѝ е посягал тогава, но се е виждало, че очаква пълно обслужване. Ако авторката имаше повече самочувствие и увереност, нямаше да приеме да му слугува. Щеше да е наясно, че домакинските задължения трябва да се споделят още от първия ден.  Може би така е възпитана. Че жената трябва да поема всички задължения и да търпи. Може би си е мислела, че всички мъже са такива.
Пиша  това не с цел да набивам канчето на авторката, а защото тук четат и други момичета. И може да четат и други момичета, които да си избрали поредния търтей и наивно вярват, че той ще се промени. НЕ, ТОЙ НЯНА ДА СЕ ПРОМЕНИ.Момичета трябва да имат самочувствие и да обичат себе. Не трябва да позволяват на никого да ги тормози психически и физически. Това не е любов!

# 348
  • Насред хаоса
И един от начините е да се възпитават така, че да разпознават и да не допускат никакви опити за доминация, контрол и вменяване на задължения на база пол, независимо по какъв начин се упражняват. Авторката например вероятно е била възпитана в семейството си, че трябва да се подчинява и всичко по дом и деца си е нейно задължение, както и го е написала, и затова е приела това спокойно. Да, ама на "господаря" като не му харесало да е на втори план и да се държи като съпруг и баща, вместо като владетел някакъв, изкарал шамарите.  Ако беше жена с друго възпитание, дали щеше да продължи изобщо с този, че и дете да ражда от него?

# 349
винаги можеш да насметеш някого и без да го обиждаш, за да опиташ да го извадиш от унеса и заблудата. С нужното уважение. Но пък за да показваш уважение към някого, най-малкото трябва да разпознаваш и питаеш същото първо към себе си. Инак не се получава.
И лъщи.
 Чела съм теми от преди десет години. Предполагам, че гугъл ще продължи да ги поднася на читателите още дълго.
Масов проблем ви е неуважението към самите вас и после към другите. Изключенията се броят на пръсти.
Борете си се  вашите собствени глупости, че това са най-трудните битки, на хората, ако не можете да помогнете поради липсващ разум, поне не злобейте, защото това освен че удря в момента някого, дълго ще ви обрисува вас, самите. Мъже, жени, без значение и на каква възраст.
Получава се така, че Хърбел се присмял на Щърбел, щото друг няма да забележи собствения си кусур в другиго и да го налага.

# 350
То това е проблемът на цялото ни общество. Мъжете искат да бъдат отглеждани, някой така ги е възпитал, а жените са приели, че за да имаш мъж трябва да си добра домакиня и майка, да дондуркаш и мъжа, и децата. Е, аз се радвам, че си намерих мъж, от малкото такива, които сам се грижи за себе си и не очаква да му слугувам.
Нормално е да съжалявам жената, че е попаднала в тази ситуация, тя така е възпитана. И вместо да я съдя и да ѝ давам рецепти предпочитам да ѝ дам подкрепа и съвет, от която явно се нуждае. А злобата е завладяла много от вас, чета и не вярвам на тъпотиите които се пишат в тема за домашен тормоз. Flushed

# 351
Lena_Y и като я подундуркаш, посъветваш и подкрепиш и тя след две седмици се върне пак там какво ще направиш? Нали разбираш, че тези номера минават и това насилническо поведение не изчезва, именно защото има кой да го търпи.

Домашното насилие също се възпитава и всички майки в такова положение трябва да си знаят, че има голяма вероятност синовете им също да станат насилници, а дъщерите им - жертви.

# 352
Преструвал се човека, има няма 5-6 годинки...доообре.

# 353
А когато насилника намери друга жена ще се случи ли същото ?

# 354
Lena_Y и като я подундуркаш, посъветваш и подкрепиш и тя след две седмици се върне пак там какво ще направиш? Нали разбираш, че тези номера минават и това насилническо поведение не изчезва, именно защото има кой да го търпи.

Домашното насилие също се възпитава и всички майки в такова положение трябва да си знаят, че има голяма вероятност синовете им също да станат насилници, а дъщерите им - жертви.
О, определено не я дондуркам, даже изказах неодобрението си, че изобщо е заживяла с такъв мъж. Обаче не я обвинявам, че е стигнала до тук. Срещу жертва на насилие не се вика, хока и злобее. С агресивни и укорни коментари не се постига нищо. То много лесно да смачкаш някого. Жената търси подкрепа, аз съм в този форум за това, не да се правя на съдия.

# 355
Орхидея, не е задължително да е същото.Преди години бяхме на почивка с приятелско семейство.Гледам жената нещо е оклюмала, питах я, каза, че през седмицата, мъжа и я е пребил, защото е закъсняла, след среща с приятелки.Онемях, този лежерен, спокоен тип, после тя ми разказа, насилник, ужасен.Моята приятелка почина, рак, мъжът има втора жена, контактуваме, по нейна инициатива, на новата жена. Новата е успешна бизнес дама с повече от добри доходи, мъжът не смее пак така, обяснявал и е , че трябва да е доволна, че не я бие! Жената недоумява защо  трябва да е доволна от това, замълчах си.Този не смее да бие златната си кокошка, трае си гадината.

# 356
А когато насилника намери друга жена ще се случи ли същото ?

Ако не се реагира навреме, като започнат да светят червените лампички, да, ще се случи. Аз не мисля, че тези хора могат да се променят.

О, определено не я дондуркам, даже изказах неодобрението си, че изобщо е заживяла с такъв мъж. Обаче не я обвинявам, че е стигнала до тук. Срещу жертва на насилие не се вика, хока и злобее. С агресивни и укорни коментари не се постига нищо. То много лесно да смачкаш някого. Жената търси подкрепа, аз съм в този форум за това, не да се правя на съдия.

Човек понякога трябва да чуе истината, а тя в такива ситуации не е приятна. Съветването и подкрепата, понякога са нож с две остриета. В такъв момент, приоритет е жертвата да се измъкне, и когато вече всичко е спокойно, да седне и да помисли каква е била нейната роля в тази ситуация, какво я кара да си затваря очите за неща, които са неприемливи и т.н.
Аз не вярвам, че са имали 7 години перфектна връзка и хоп! като се родило бебето, принцът се превърнал в жаба.

# 357
Именно, истината е казана от не малко хора, не е приятна, да. Но коментари от сорта: "Е, как едни яйца не можа да сготвиш", "Как с 4 месечно не се справяш" са излишни и неуместни. Измести се фокуса на проблема. Това реално провокира последвалите ми коментари.

# 358
Както казах, не успях да изчета цялата тема и не разбрах защо въпросният мъж е насилник.
Моят съвет "да се стегне" е да се научи на организация, която ще й е нужна било то с мъж или без. Според мен, човек който виси в социалните мрежи и има време да пуска теми, но няма такова да сготви, без значение дали е за мъж, деца или за себе си, просто трябва "да се стегне". Иначе темата за агресията е съвсем друга и с поста си в никакъв случай не целя да я толерирам.
Мисълта ми беше, че в едно семейство трябва всеки да е всеотдаен, а не да мисли че "се минава" като прави нещо, което е "задължение" на другия. Тези неща се говорят и обсъждат и с времето се напасват. Агресията обаче няма място в семейството и ако това е корена напроблема на авторката, то тя трябва да потърси помощ!

# 359
  • Пловдив
Моят съвет "да се стегне" е да се научи на организация, която ще й е нужна било то с мъж или без. Според мен, човек който виси в социалните мрежи и има време да пуска теми, но няма такова да сготви, без значение дали е за мъж, деца или за себе си, просто трябва "да се стегне".

Не може да правиш извод, че щом е пуснала тема във форум - значи виси постоянно в него, вместо да готви.
Още повече - седем години тя е готвила и слугувала редовно, нали така го е научила изрода.

Общи условия

Активация на акаунт