Отговори
# 300
А представям си като стане на годинка - да ходи и да пипа. Горката жена няма да може и до тоал да отиде.

Именно. Стискаш. Случвало се е.

# 301
La sombra, а тя е цялата в бяло, нали, не могла 7 години да го разбере що за идиот е. Сега детето ще страда.

Ние не сме другарски съд, тук се опитваме да помогнем на хора да познаят тормоз и насилие върху себе си, не търсим вина. Някои хора не разпознават по една или друга причина кога ситуацията се превръща в неприемлива, темата дори без авторката ѝ, цели такива жени или мъже да си помогнат сами.

Нарцисите са хора, които носят маски докато капана не щракне. На пръв поглед мили, добри, но в действителност психопати - само жена която е минавала през такъв тормоз може даде адекватен съвет. Колко мои познати се излъгаха да родят от такива защото докато родят са се държали по един начин, а после плочата се обръща.
И не, тези жени не са си виновни. Никоя от тях не е искала да търпи подобно нещо още повече детето й. Казвам го от позицията на жертва, която също е търпяла психически тормоз, който по чудо не премина във физическо насилие.
Отворете малко и се пообразовайте за този тип хора (не е само бг мама) и как подлъгват жените с фалшиви обещания, а след като вече са уловили жертвата става твърде късно.

На авторката пожелавам сили, за да може навреме да се махне и късмет за напред.

# 302
Аз съм а 4 м. бебе - има дни, в които реве по цял ден, малко са спокойните. Ето например вчера беше адски студено, но съм излизала на разходка, за не мрънка и да се тръшка, при -7 градуса. Прибрахме се, наяде се, занима се 15 мин на активната гимнастика. Аз успях да се преоблека, да ям набързо сандвич и да сваря пилето за манджата, която исках да готвя. Ами разписка се, още пилето не беше сварвно и така 3 часа го додндурках, за да не реве истерично. Кога сготвих ли? Като мъжа ми си дойде. Взе бебето да се занимава той с него и аз готвих и чистих. Можеше той да сготви, аама аз исках малко тишина и почивка. Така че не ми обяснявайте как жената имала супер много време с 4 месечно бебе. Има дни, в които изнемогвам, а мъжа ми е супер и ми помага. Предсъавям си, ако беше като мъжа на авторката. Друг е въпроса, че аз такъв няма да търпя от първата секунда.
А щом е мъжка работа да ходи и да изкрава пари, жените да бият ли мъжете си, че бачкат за 500 лв, а не за 10 000 на месец 😁

# 303
Един ден ти е такъв. Но ако всеки ден е така, трябва да го заведеш на лекар.

# 304
  • София
Един ден ти е такъв. Но ако всеки ден е така, трябва да го заведеш на лекар.

Голям капацитет се извъди по бебетета. Само от тази ти фраза личи,как само си чешеш пръстите по клавиатурата.
Щом ти не си имала такова дете като описаните,значи не съществуват или са за доктор Anguished .

# 305
Оффф моля, няма нужда от съвети и лекарски предписания. Тия дето се обясняват колко е лесно да се гледа бебе или бебетата им са спали по цял ден, или отдавна са го гледали това бебе и са забравили. Всичките ми познати и приятелки имат проблем с намирането на свободно време покрай бебетата. Айде една да беше, две, три.. И нито са майки орлици, нито бебетата им има нужда от лекар.

# 306
Скрит текст:
Аз съм а 4 м. бебе - има дни, в които реве по цял ден, малко са спокойните. Ето например вчера беше адски студено, но съм излизала на разходка, за не мрънка и да се тръшка, при -7 градуса. Прибрахме се, наяде се, занима се 15 мин на активната гимнастика. Аз успях да се преоблека, да ям набързо сандвич и да сваря пилето за манджата, която исках да готвя. Ами разписка се, още пилето не беше сварвно и така 3 часа го додндурках, за да не реве истерично. Кога сготвих ли? Като мъжа ми си дойде. Взе бебето да се занимава той с него и аз готвих и чистих. Можеше той да сготви, аама аз исках малко тишина и почивка. Така че не ми обяснявайте как жената имала супер много време с 4 месечно бебе. Има дни, в които изнемогвам, а мъжа ми е супер и ми помага. Предсъавям си, ако беше като мъжа на авторката.
Друг е въпроса, че аз такъв няма да търпя от първата секунда.
А щом е мъжка работа да ходи и да изкрава пари, жените да бият ли мъжете си, че бачкат за 500 лв, а не за 10 000 на месец 😁

Поздравления за това, разсмя ме, но е и истина. Smile

# 307
  • над кукувичето гнездо
Цитат на: absurT link=topic=1077468.mоsg37792586#msg37792586 date=1543564649
И като му постави едни изисквания, и той като ѝ обърше два шамара, та да си събира зъбите, ще се разберат от раз...
Това пък откъде ти хрумна?
Темата за домашното насилие е в съседство.
Прочетете поне мненията на MegiM и пак ще го обсъдим!

# 308
  • София
Не мога да повярвам, че има жени, които да обясняват, че е напълно нормално да изпълняват изискванията на мъжа си за готвене, чистене и т.н. с 4-месечно бебе на ръце.

Дори да оставим физическото насилие, самото изискване за домакинстване при наличие на бебе, ми граничи с тормоз. Като е гладен, да напазарува, да си сготви, че и на нея да сготви, няма да му падне достойнството от този нискоквалифициран домакински труд.
Ако жената има възможност, разбира се, може да сготви, изчисти и т.н., но не да ѝ се натяква, ако не е свършено. Нали всички живеят в това домакинство, защо само тя да се нагърбва?!?

Нали точно това разискваме- която има деца, нека каже дали на 4 месеца, по 24 часа са ѝ били " на ръце" и дали не е мърдала от кошчето им, когато спят.
Фактите, които дава авторката
- 4 години са живели със свекървата, двете са си домакинствали, без мъжът да пипа нищо.
- 3 години живеят сами, той пак нищо не е пипал, но това не ѝ е пречило, защото вече 7 години са били и двамата на мнение, че не е негово задължение.
- когато се ражда детето, свекървата идва и хем чисти, хем готви, хем свиква детето да е непрекъснато на ръце. А, авторката не че е недоволна, ама минавала след нея, да дозабърше и изчисти.
- след , 1 месец свекървата си тръгва, остават мъжа, работещ от вкъщи и авторката. Той работи, но решава да поеме и готвене, и чистене- явно, за да покаже на жена си, че две дини под една мишница може да се носят, ако имаш желание.
- авторката не поема- продължава да държи детето на ръце денонощно и да ляга да му пази съня N пъти на ден.

Която от вас се разпознае в картинката, нека напише, че този начин на семеен живот е нормален.
И да се опит ада си представи, с такава нагласа, как ли ще се справи авторката сама?

# 309
Скрит текст:
Аз съм а 4 м. бебе - има дни, в които реве по цял ден, малко са спокойните. Ето например вчера беше адски студено, но съм излизала на разходка, за не мрънка и да се тръшка, при -7 градуса. Прибрахме се, наяде се, занима се 15 мин на активната гимнастика. Аз успях да се преоблека, да ям набързо сандвич и да сваря пилето за манджата, която исках да готвя. Ами разписка се, още пилето не беше сварвно и така 3 часа го додндурках, за да не реве истерично. Кога сготвих ли? Като мъжа ми си дойде. Взе бебето да се занимава той с него и аз готвих и чистих. Можеше той да сготви, аама аз исках малко тишина и почивка. Така че не ми обяснявайте как жената имала супер много време с 4 месечно бебе. Има дни, в които изнемогвам, а мъжа ми е супер и ми помага. Предсъавям си, ако беше като мъжа на авторката.
Друг е въпроса, че аз такъв няма да търпя от първата секунда.

Поздравления за това, разсмя ме, но е и истина. Smile

Ами така де... жената да се помъчи да си оптимизира времето, че да има време за „женските работи”. Ми по тази логика мъжа що не си оптимизира знанията и времето и 1. Да си намери втора работа или 2. Да си смени рабоата и така да изкарва повече пари. Ам не съм чула жена да набие мъжа си, защото го мързи и не му пречи да бачка за мин.заплата. 😁 И все едно в един паралелен форум бг-татко, мъжете да начукват канчето на автора, че не си е намерил работа за повече пари,  за не го бие и тормози жена му 😂

# 310
Не може да си оптимизираш времето с дете. Детето е непредсказуемо. Не му пука, че имаш план да готвиш, реве му се.

# 311
  • France
При мен 4 месец беше най-тежкият. Сънят на минимонстър не се беше подобрил и на йота, а моята умора се беше натрупала.
За АбсурТ е нормално да се разкудкудяква за добро утро, но от Трещи не съм очаквала подобна липса на емпатия. Надявам се, че просто става дума за война на поколенията, не за личностна характеристика...

# 312
При мен 4 месец беше най-тежкият. Сънят на минимонстър не се беше подобрил и на йота, а моята умора се беше натрупала.
За АбсурТ е нормално да се разкудкудяква за добро утро, но от Трещи не съм очаквала подобна липса на емпатия. Надявам се, че просто става дума за война на поколенията, не за личностна характеристика...
По-скоро за самоутвърждения става въпрос, на чужд гръб. Сладко е. 

# 313
Не мога да повярвам, че има жени, които да обясняват, че е напълно нормално да изпълняват изискванията на мъжа си за готвене, чистене и т.н. с 4-месечно бебе на ръце.

Дори да оставим физическото насилие, самото изискване за домакинстване при наличие на бебе, ми граничи с тормоз. Като е гладен, да напазарува, да си сготви, че и на нея да сготви, няма да му падне достойнството от този нискоквалифициран домакински труд.
Ако жената има възможност, разбира се, може да сготви, изчисти и т.н., но не да ѝ се натяква, ако не е свършено. Нали всички живеят в това домакинство, защо само тя да се нагърбва?!?

Нали точно това разискваме- която има деца, нека каже дали на 4 месеца, по 24 часа са ѝ били " на ръце" и дали не е мърдала от кошчето им, когато спят.
Фактите, които дава авторката
- 4 години са живели със свекървата, двете са си домакинствали, без мъжът да пипа нищо.
- 3 години живеят сами, той пак нищо не е пипал, но това не ѝ е пречило, защото вече 7 години са били и двамата на мнение, че не е негово задължение.
- когато се ражда детето, свекървата идва и хем чисти, хем готви, хем свиква детето да е непрекъснато на ръце. А, авторката не че е недоволна, ама минавала след нея, да дозабърше и изчисти.
- след , 1 месец свекървата си тръгва, остават мъжа, работещ от вкъщи и авторката. Той работи, но решава да поеме и готвене, и чистене- явно, за да покаже на жена си, че две дини под една мишница може да се носят, ако имаш желание.
- авторката не поема- продължава да държи детето на ръце денонощно и да ляга да му пази съня N пъти на ден.

Която от вас се разпознае в картинката, нека напише, че този начин на семеен живот е нормален.
И да се опит ада си представи, с такава нагласа, как ли ще се справи авторката сама?

Не обсъждаме коя колко е "умятна", или не четеш, или... нещо друго.

# 314
  • над кукувичето гнездо
Абсурт, пак пропуснахте шамарите...

Нормално е кой, когато, колкото сили, време и желание има, да домакинства. Нормално е, ако бебето се буди без майка си до него, тя да го гушка, за да може то да спи. Нормално е, когато нещо от гореспоменатите не е ок, мама и татко да седнат и да го обсъдят, вместо да се тормозят психически и физически.
Това е нормално.

Преди известно време приспах бебето си, сложих едно пилешко да се вари, бебето се разкрещя, гушнах го и заспа в мен. Еми само си стоях и слушах как тенджерата в кухнята кипи...и предпочитам това пред кисело, недоспало бебе, което после няма да иска и да се храни и няма да може и да заспи от глад и преумора.
И, да, и в тоалетната е трудно да вляза понякога. Ако е с мен, бърка в котешката тоалетна или в розетката на сифона. Ако не е с мен, реве пред вратата до повръщане.
Не всички бебета са като кукли. Не всички майки са свръхенергични и опрАвни.
За сметка на това, тук има някои потребители, които редовно играят ролята на семейния насилник.

Общи условия

Активация на акаунт