Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 460
  • 799
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте ,
знаете ли някакви начини за отстраняване на леко акне , които да са ефикасни

# 241
А имате ли предложения за лек слънцезащитен, който да попива лесно и да не омазнява допълнително. Привършвам LRP Anthelios XL Anti-shine, но си е доста shine. Поне при мен не попива добре, и се чудя дали да не потърся нещо за нормална кожа. Кои съставки се гледат в такъв случай? 

# 242
Има крем на la roche possey със слънцезащитен фактор. Ако отидеш в аптека и попиташ, ще ти дадат поне няколко варианта. За акнетична кожа според мен е най-добре медицинска козметика.

# 243
  • Бургас
На мен най-добре ми действат слънцезащитните, които са с цинков оксид. Хем предпазват, хем ми изсушават пъпките.

# 244
Кое масло от чаено дърво бихте ми препоръчали за подкожни пъпки?
Също така гледам ми са останали като червени белези от 3 пъпчици какво да ги мажа, за да не останат така?

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 22:41 от Alexa23

# 245
На мен най-добре ми действат слънцезащитните, които са с цинков оксид. Хем предпазват, хем ми изсушават пъпките.

Кои са такива?

# 246
Цинковия оксид оставя бял слой по кожата. А за мен това не е приемливо. Както и кир ефекта и лъщенето на кожата. За това не съм открила все още подходящия за моето лице слънцезащитен крем. Всъщност не съм открила и хидратиращ крем подходящ за мен...

В момента се мажа с масло от чаено дърво на Rivana, намира се във всяка аптека. Изсушава кожата, но не силно. Ще продължавам да го ползвам, поне три месеца ще го експериментирам.

# 247
  • Sredets/Burgas
Ако е се вложи малко железен оксид, тоест се оцвети, няма да има бели следи...
Вече почти всички компании го правят...
Новият слънцезащитен флуид(мляко) за лице с цинков оксид на Bioderma изглежда добре като състав:
http://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/nude-touch-spf-50-0

Не съм го пробвала, но ще го взема началото на юни вероятно...
Сега ползвам само в слънчеви дни на Alteya Organics:
https://www.alteyaorganics.bg/shop/лице/био-слънцезащитен-крем-за-лице-spf30/

Distilled Thermal Water, Zinc Oxide, Helianthus Annuus (Sunflower) Oil*, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Glycerin*, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea butter)*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil*, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax*, Macadamia Integrifolia (Macadamia) Oil*, Caprylic / Capric Triglycerides, Polygliceril-6 Stearate (and) Polygliceril-6 Behenate, Isoamyl Laurate, Cera Alba (BeesWax)*, Lecithin*, Glyceryl Caprylate, Glyceryl Undecylenate, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum*, Aloe Barbadensis (Aloe) Leaf Juice*, Persea Gratissima (Avocado) Oil*, Rosa Damascena Flower Extract, Iron Oxides (CI 77492, CI 77491, CI 77499), Tocopherol (Vitamin E), Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Extract*, Calndula Officinalis (Flower) Extract*, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil*, Cymbopogon Martini (Palmarosa) Oil*, Anthemis Nobilis (Roman Chamomile) Flower Oil*, Linalool**, Geraniol**, Citronellol**, Eugenol**.

Розовее малко, но бързо се слива с тена при мен...
Не знам как би седял на човек с жълта, по-тъмна, матова кожа... Аз съм бЕла кат` снЕг - тип 1.
Притесняваше ме кокосовото масло, обаче се оказа, че нямам проблем с него...
Дори направо си изсушава при мен кремчето, защото само  в Т-зоната ми е по-мазно,
останала кожа я определям като нормална към суха.
Ухае умопомрачително на трендафил (рози) Simple Smile, не всеки би го понесъл...

# 248
  • Бургас
Миналото лято ползвах този крем от iHerb. Нямах бели следи.
https://www.iherb.com/pr/BabyGanics-Mineral-Based-Sunscreen-Loti … -2-oz-59-ml/74178

# 249
# 250
Хора не знам при вас как е , но при мен 2 месеца перфектно и после всичко отива на кино- за 2 , 3 дена се връщат гадовете.

За жалост отново ми се е образувала киста на същото място на което ме цепиха преди 4 месеца и съм се отчаяла.
Някой знае ли каква е причината някои пъпки на стават като кисти,  други не ?
Има ли фактори които подпомагат кистообразуване ?

# 251
вазелин върху акне - не
заместителите /мярнах, че ги споменавате/ - различните растителни млека имат много повече въглехидрати и боклуци от обикновеното краве мляко, смятам, че са по-вредни от него /освен за хората, които наистина имат алергия/ и е по-добре да се избягват
нюд тъч на биодерма не е нов, матира сравнително добре, но не може да се нанесе в достатъчно количество, за да се постигне защита спф 50
слънцезащита на алтея намирам за мазна и неподходяща за хора с мазна кожа, моята кожа е доста по-суха и въпреки всичко се отказах от нея; добра е за море и планина и е вярно, че поизсушава пъпките

# 252
  • София
За слънцезащита аз използвам uriage bariesun mat 50 фактор. Не е лош, но с каквато и защита да съм винаги се омазнявам след няколко часа.

# 253
Ами за подкожни пъпки на коя марка да пробвам масло от чаено дърво? С клечка за уши предполагам се слага в шишенцето?

# 254
  • Бургас
Да не те отчайвам, но чаеното дърво не помага при подкожни пъпки, а само при повърхностни. Аз намремето изхабих цяло шише, при това мазах обилно и нищо.

Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 17:46 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт