Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 392
  • 799
  •   1
Отговори
# 285
Напоследък ограничих ползването на кой знае колко на брой продукти и кожата ми е по-добре като цяло.
Преди време бях поръчвала един алое вера гел активатор /ползвах го за очи, но като нямам навик за нещо и бързо го забравих/. Та се сетих за него и започнах да го ползвам като лосион. Всяка сутрин обтривам с едно тампонче, напоено с него. След това мажа с Ла Рош Ефаклара /закупен от чужбина, писала съм назад в темата за това/. Вечер измивам с измивен гел и пак слагам от Ла Роша. Това ми е ежедневната грижа и кожата в момента е по-добре. Не знам дали комбинацията от продуктите, както и самия факт, че като цяло при по-топло време кожата ми е по-спокойна и сякаш не е толкова склонна към образуване на черни точки/пъпки, но към момента ситуацията е по-добре от обичайното.
П.с. Допускам, че и кремчето на Ла Рош, закупено от чужбина, действа по-добре спрямо такова, закупено от у нас, но няма как да съм сигурна.
Хидратация (отделна) в момента не ползвам. При излизане ползвам фдт на Ла Рош (муса). Обмислям евентуално да закупя CC крема им - по описание е продължение на фдт-а, само че хидратира допълнително. Не знам, обаче, като цветове дали им съвпадат. Някой, ако е ползвам фдт и CC крем на марката и може да направи сравнение, моля да се включи.
Весели и светли празници! Flowers Hibiscus

# 286
И аз ползвам Ефлакар като база преди грима, но не виждам особен ефект.

Иначе това с ихтиола и на мен не ми действа Grinning

# 287
Най-накрая се реших и отидох на кожен! Мазна кожа с пъпки, комедони, белези, и огромни пори. Изписа ми тези неща, и каза да отида пак след месец. . Сутрин след слънцезащитният мажа матиращия на Eucerin и Фон Дьо Тен на La Roche Posay. Вечер премахвам грима си с мицеларна вода, и измивам с Garnier Pure Active Exfobrusher. В търсене съм на добре измиващ гел, или пяна за лице.

# 288
ориентирай се изцяло към медицинска козметика. Т.е. изключи Гарниер.
Измиващ гел след мицеларната вода /която също предполагам е Авен, Биодерма или Ла Рош/ препоръчвам La Roche-Posay Effaclar.
И задължително хидратация трябва. Самият гел е доста стягащ и леко пресушава, а въпреки мазната и проблемна кожа, хидратацията е от ключово значение при лечението!
Не знам на колко години си, но аз правих грешката като по-млада да вярвам, че пресушаващите лосиони и кремове, ще спомогнат за по-малкото себум. Много съм била заблудена и слънцезащитата да пренебрегвам Sad

# 289
  • Sofia
Аз ползвам това като измивен гел, доволна съм си, не ми опъва кожата, има деликатен аромат. Със същата като твоята кожа съм, deninnka1

Скрит текст:

# 290
На 33 г. съм. Гарниера го използвам преди друг измиващ на Eucerin, уж за по дълбоко почистване. Пробвала съм 4-5 мицеларни води и не ми понасят, като ги оставя върху кожата си, за това процедирам така. Искам да си купя по висок клас анти ейдж крем, но за момента само Клиник ми понася, но пък не видях никакъв ефект.

# 291
Гарнието не го ползвай всеки ден, особено пък с четката. Ще си пресушиш кожата, ще си разрушиш кожната бариера. Това е абсурдно за кожа с активно акне. Докторът не ти е препоръчал козметика за двете най-важни стъпки - почистване и хидратация.

# 292
  • Sofia
Аз знам, че за кожа с активно акне въобще не е хубаво да се ползва четка, все едно да си разнесеш бактерията по лицето, на всичкото отгоре с отворени пори..Simple Smile)

# 293
От личен опит-не ползвайте четки за лице. Преди години пробвах и много ми се разнесе акнето, даже на места, където преди нямах.

# 294
в упътването на самите четки пише да не се използват при акне

# 295
  • В къЩи.
А това някой дали го е ползвал? Има в състава и чаено дърво и ихтиол.

От както го открих(преди 1-2год) не оставам без него. Има цвят и доста често го нанасям като коректор върху ФДТ,хем прикрива пъпката ,хем я лекува.
Лично аз ,много си го харесвам .

# 296
  • София
Аз ползвам маската на Талодерма за мазна кожа и съм доволна. Успокоява кожата и червенината изчезва. Единствения недостатък е че мирише доста силно на камфор ако някой не харесва тази миризма. Иначе е идеална дори да сложиш от нея само на някоя пъпка. На мен ми действа добре.
Веднага я поръчах след този пост. Взех и крема и тинктурата от същата серия. Мислех, че тинктурата се използва като тоник, а тя се оказа за вътрешно приложение😃. На първо четене наистина маската и крема успокояват. За момента наистина съм доволна. Препоръчвам! Подариха ми и бяла хума. Веднага си забърках с кисело мляко и 4 капки масло от чаено дърво. Ще видим за напред...

# 297
  • САЩ
Магика, 4 капки масло от чаено дърво не е ли много? На мен поне ми е доста силно, много ми изсушава кожата, веднага се зачервява и бели. Зависи и какво е маслото, дали е чисто или разредено, все пак внимавай, етеричните масла се използват в съвсем малки количества!
Талодерма май съм ползвала, още едно време (преди десетина години)  много бяха нашумяли във форума на tialoto.bg ако някой си го спомня Simple Smile Не си спомням точно какво си бях взела, но бях доволна.
Не зная дали сте чували и вярвате в лечебните честоти, на мен ми се струва че имат положителен ефект. Малко е неприятно за слушане, но се свиква https://www.youtube.com/watch?v=tfqSJHW9aQY

# 298
Моля,за мнение за този продукт.

# 299
  • В къЩи.
Не съм впечтлена от гела на Ейвън.Имам го ,но почти не го ползвам. Винаги посягам към стикчето,което коментирах в предишния си пост.

Момичета,това лято мисля да си взема оцветения Ефеклар.Ползвала съм неоцветената версия,но зимата все да ми засушава много кожата и го оставих. Тези дни пробвах мостричка на оцветения,светлия нюанс и ми хареса.Цвета ми пасна много добре,но сега съм снежно бяла.Не се печа много,само колкото да придобия "жив" вид,защото тялото ми е мъртвешко бяло...та се притеснявам ,че ще ми е много светъл.
Някоя от вас може ли да сравни светлия и средния нюанс? Много ли е голяма разликата в цвета?

Общи условия

Активация на акаунт