Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 385
  • 799
  •   1
Отговори
# 315
Аз бях с подобно акне от 22 до 28 си година. Но в доста по-лека форма от описаните от вас. Просто постоянно си ми излизаха пъпки. Около челото и около брадичката и устните,периодично,тъкмо ги овладея и отоново се появяват. Точно като кисти,без връх,като топче. Не знам дали е била такава диагноза. Обиколих няколко лекари. Казаха,че е леко но умерено акне. Вероятно хормонално.Пуснах хормони всякви,назначени от гениколог и прегледах се и там за да не идва оттам нещо. И всичко е ок. Мазах акне аут,спирт и хлорнитромицин,Зинерит,крема от Гърция бензоил пероксид-за ниго разцрах от форума. Не ми помогно на мен обаче. Накрая пак посетих един дерматолог,който ми каза,че ще мш.мини акнето като родя. И така и стана. От седмица първа на бременност една пъпка ни съм видяла. Сега,2 години по-късно много рядко нищо да си яви и шзобщо ни са такива.
Хормони и хапчета,противозочатъчни и прочии не бих пила. Малко приди до забременея  отново имах бум на пъпки. Оправих се с козмитиката на Ла рош-гел и крем. Само това ми помогна и по-често ексфолиране. От всичко,което съм опитала. За месец нямаше и помен от пъпките. Сега почиствам сутрин и вичер с обикновен гел на Нивея. Крем здраве лека формула. И ексфолиране три пъти в седмицата. И маски най-различни отвреме-навреме.
На мен всеки път след операция хирурга ми казваше "хайде вече си голяма, не трябва да ти излизат такива неща..като забременееш ще се оправиш", то добре ама бременността в момента не е вариант Grinning на 20 години съм, а и заради силните антибиотици ми е казано, че не трябва да забременявам следващите 2 години.
А може ли да попитам какво използвате за ексфолиране?

Ами оз също бях с такова "възрастно акне" и се смеех като ми казваха като родиш ще се оттървеш. Не вярвах,но при мен така се случи-факт. Ексфолирам с нимея, биотен,или каквото си харесам в магазина. Но най-често на нивея, как се водеше не помня, с магнолия за смесена кожа,много съм доволна.
Но пак казвам,при мен полажението не беше така сериозно. Никага не са ми плепоръчвали хапчета или антибиотици.
Също така съвет от мен е да проверите стомаха,как сте там. Аз имам хроншчен колит и бях на гастро. И той ми каза,че акнето ми се дължи и на проблемите със стомаха-хеликобактер при мен,в нищожни количества. Препоръча ми титрациклин, но каза,че е тежък, ще те оттърва от пъпките,но ще имам странични ефекти. На мъжа ми преди години са го объркали точно с този антибиотик. Той е бил с много тежко акне и още си носи белезите. Затова с повишено внимание  задължително тест за поносимост към съставки и опредилен антибиотик.
На мен ми помогна много съвета на козметичката-по-често ексфолиране. Изненадах се колко положително ми повлия. Хумата също добре ми се отразява.

# 316
Акнето е вътрешен проблем много често и обикновено е реалция на тялото към храна.
Затова опитайте да не ядете млечни, глутен и захар за 3м. и вижте какъв ще е ефекта.
За другите храни вече си трябва тестове.

# 317
  • В къЩи.
Не всяко акне изчезва след раждането.
 Аз съм такъв случай-имам акне от пубертета,когато забременях нещата станаха...ужасни,цялото лице,гръб,ръце...горната част на тялото ми беше в ужасно състояние.Болеше ме даже като се мия и подсушавам. СЛед като родих нещата не се оправиха и тогава се наложи да проведа лечение с Роакутан. Всичко беше супер 3-4-5г, но след това пак започнаха да ми излизат. Сега съм на 40г и все още си купувам кремове за акне,вместо за бръчки Smiley , то да се смееш ли да ревеш ли..
Сега овладявам положението с кремчета и мазила,поносимо е.
Но онова чудо което беше по време на бремеността и след това...даже не искам да си спомням,Скрила съм всички снимки от този преиод-страшна картинка бях. Сега си нося белезите от тогава.

# 318
Също имам познати,които много шм си влоши и по време и след бременността. Случаи всакакви. Акнето си е коварно. Не е докозано от какво се причинява и жт какво се влияе.

# 319
  • Sunshine state
Съчувствам искрено! Имах рутинното акне като тийнейджър, от което ми останаха белези, които с много упоритост и постоянство успях да позалича, но до преди 1-2 години, все още си ми излизаха пъпки тук там е.. Моето не е било в такава степен, но като знам как влияе и на самочувствие и на увереност, само мога да си представя какво ти е.
На мен лично ми помогна Ретин-А - това е крем с третиноин, който като цяло е вит А. Отделно през ден правя маска с хума, която ми се отразява страхотно - кожата ми е много мазна и пореста и светва след хумата. Гледай да е бяла хума като на снимката, че веднъж взех една зелена на Junker,която направо ми изгори лицето. Горещо препоръчвам комбинация от крема и хумата.. Ползвам също и дарсонвал у дома, който има антибактериално действие. 3 пъти седмично след баня, ползвам и апарат с вакуум за да почистя порите. Задължително ексфолирам преди това и после завършвам с маска от хума и хладка вода, за да затворя порите. Имам и ултразвукова шпатула за лице, но я ползвам рядко, когато се сетя. Знам, че звучи сложно, но като си изградиш тези навици, не е голяма философия.
Ако не правя тези неща, 100 на 100 ще ми избиват пъпки все още, познавам си кожата.
Прилагам ти и снимки на всичко.
Скрит текст:
Вакуумът за лице:

Ултразвуковата шпатула:

Ретин-А крем:

Дарсонвал:

Хума:

# 320
Много съм доволна от хумата и аз.

# 321
  • Sunshine state
Аз бих я определелила като чудодейна за кожата. Не мога без нея и всяко лято като си ходим в Б-я, си купувам по няколко пакетчета. След баня с малко вода я размивам в дланите и налагам на лицето - съхне за минути и после кожата е супер свежа. Преди взимах на Клеопатра тази от Рупите, която беше, но я спряха от производвто и сега ползвам тази на снимката. Доволна съм!

# 322
  • В къЩи.
Зимния период ползвам микродермабразио,сега със засилването на слънцето и аз залагам само на ексфоалация,но ползвам готови продукти.
Ще пробвам и бялата хума,бях се насочила към зелената,след като някъде из темите някой я похвали.
Кожи като нашите си искат постоянна грижа,аз даже вече не се замислям когато го правя,от толкова години ми е рутинна.

# 323
  • Sunshine state
Лия, кожата ми не е чувствителна ни най-малко и е от дебелите, но зелената хума направо я изгори. Никога не съм имала такава реакция към какъвто и да било продукт. Жената, която ми я донесе каза, че се е зачервила като домат също. Не знам дали е силна, ама пробвай, преди да се наклепаш, ако решиш да взимаш от нея.
Ползвала съм и розовата австралийска, но не съм впечатлена особено - никакъв ефект, освен, че цапа зверски всичко наоколо.Най-добре ми действа бялата.
Иначе за грижата - абсолютно си е така. Иска си постоянна поддръжка, иначе.. 🙄

# 324
И аз не мога да се отърва от акнето. Само с л*но не съм се намазана както се казва. Какво ли не пробвам... Като тийн ми излизаха най-вече по челото, после почнах да ползвам на ла-рош еквафар и там спряха на излизат. Обаче се преместиха в долната част на лицето - челюстта, брадичката, под носа, към ушите. Остават ми белези, болят ме, не спират да излизат и нищо не ми помага вече. Направо не мога да се гледам в огледалото, става ми зле. Моята кожа е много бяла и от километри се вижда червенината по нея. Днес след час прекаран в ремедиум си взех мицеларна вода на Микса, на биодерма слънцезащитен крем 50 фактор с цвят (единственият оцветяваш крем, който намерих за много светла кожа)... Исках и нещо за локално приложение за през нощта, харесах си на юриаж един крем с цинк, ама ми се видя скъпичко за момента и реших да пробвам на Хималая крем за акне. Харесвам маската им за комбинирана до мазна кожа. Може и крема им да не е лош. И си търся на талодерма маска, някоя от вас знае ли къде се продава?

# 325
  • В къЩи.
О не, няма да рискувам. Ще си взема бяла.
Тази https://remedium.bg/cleansers/thalloderma-white-kaoline-clay-50gr.html  дали я добра? Или да търся показана в горния пост?

И аз съм с много бяла кожа,пъпките са ми на брадата и около и под устата.Много рядко имам пъпка в горната част на лицето.

https://remedium.bg/face-masks/thalloderma-mask-oily-impure-skin-50ml.html - тази маска ли се търси?

Аз съм от провинцията и нямаме Ремедиум,затова винаги поръчвам от сайта.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 21:25 от *Л-и-я*

# 326
Аз на Авиа съм ползвала хума и ми харесваше. Мисля, че беше точно зелена, изсушаваше ми кожата, обаче. Има и още на тази марка, даже има специална за акнетична кожа - освен зелената, мисля че имаше и още една.

# 327
  • Sunshine state
И аз съм с доста светла кожа. Всяко зачервяване си личи, да! Моите излизат предимно около устата и на слепоочията. 😳 Не съм я ползвала тази хума на Авиа, но изглежда добре. Бих си взела за проба това лято. Изсушава хумата, ама аз това и иска , иначе лъсвам на първия час.

# 328
И при мен зелената даде ужасен ефект, черенини и болезнено. А уо е точно тя за проблемни кожи. Изобщо не ми хареса. Моята е чувствителна и комбинирана. Кожата е като нова, супер освежена след маската. Също съм много бяла и аз, но пък с жълт подтон, и моите пъпки бяха слепоочия, устни, брада най-вече. Тази на Талодерма ползвам аз и съм много доволна!

# 329
И при мен зелената даде ужасен ефект, черенини и болезнено. А уо е точно тя за проблемни кожи. Изобщо не ми хареса. Моята е чувствителна и комбинирана. Кожата е като нова, супер освежена след маската. Също съм много бяла и аз, но пък с жълт подтон, и моите пъпки бяха слепоочия, устни, брада най-вече. Тази на Талодерма ползвам аз и съм много доволна!
Ще споделиш ли откъде си я купи? Предпочитам от физически магазин, а не онлайн.
Редактирам се, видях че са пратили линк, изпуснала съм. Мерси!
Пак се едитвам - пише, че са изчерпани количествата, а магазинът им в центъра е затворен. От къде се купува, обърквам се вече, хаха.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 23:32 от Уейв

Общи условия

Активация на акаунт