Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 481
  • 799
  •   1
Отговори
# 420
  • Sunshine state
След три седмици се прибирам в Б-я и ще си купя и двата продукта. Дано се намират лесно по аптеките. Благодаря ви,момичета!

# 421
Австралийското злато го няма в Бг. Мисля, че е американски продукт, защото и в Австралия го няма Laughing

Аз го поръчвах от сайта им, но не го намирам там сега. Не знам дали са го спряли или липсва временно.

# 422
Мисля,че туке обсъждан -  в аптеката ми дадоха да тествам тониран крем, но пусто не видях дали беше на Uriage или A derma ...беше намален на 20лв. в аптека Асклепий и много ми хареса,но имаха само тъмен тон, а ми трябва светъл та ще го търся на друго място, но как като не знам какво търся ...

# 423
Мисля,че туке обсъждан -  в аптеката ми дадоха да тествам тониран крем, но пусто не видях дали беше на Uriage или A derma ...беше намален на 20лв. в аптека Асклепий и много ми хареса,но имаха само тъмен тон, а ми трябва светъл та ще го търся на друго място, но как като не знам какво търся ...

Аз си взех на биодерма със слънцезащитен фактор, имат доста светъл цвят също. Мисля, че е този http://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/nude-touch-spf-50-0

# 424
Това,което тествах не беше слънцезащита, а крем подобен на Ефаклара на Ла рош.
Дадоха ми е тестер на слънцезащитния флуид на Авен,но още не съм тествала

# 425
Здравейте.Тук съм с моя проблем-Акнето.Имам много сериозно акне от 1 година.Дебели подкожни пъпки без връх по целите бузи и брадичка.Ужасно много ме болят.Не мога да доскосна лицето си без да ме заболи.Ужасно се чувствам.Срам ме е да изляза навън дори.Цикъла ми е нередовен.Идва веднъж на 2,3 месеца.Имам съмнения,че някой полов хормон е причината.Преди седмица изследвах LH,FSH и Пролактин,но всичко е в норма.Но пък може причината да е в някой друг хормон.Някой друг имал ли е подобен проблем и как е процедирал.Моля споделете, също така и кои хормони да изследвам и къде може да е причината.Благодаря на всички обърнали внимание.😢🙂

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 00:56 от Teodoradd61

# 426
Здравейте.Тук съм с моя проблем-Акнето.Имам много сериозно акне от 1 година.Дебели подкожни пъпки без връх по целите бузи и брадичка.Ужасно много ме болят.Не мога да доскосна лицето си без да ме заболи.Ужасно се чувствам.Срам ме е да изляза навън дори.Цикъла ми е нередовен.Идва веднъж на 2,3 месеца.Имам съмнения,че някой полов хормон е причината.Преди седмица изследвах LH,FSH и Пролактин,но всичко е в норма.Но пък може причината да е в някой друг хормон.Някой друг имал ли е подобен проблем и как е процедирал.Моля споделете, също така и кои хормони да изследвам и къде може да е причината.Благодаря на всички обърнали внимание.😢🙂
Андростендион и Тестостерон също трябва. Първия е по-специфичен и повече време се чака за него,в определени дни се изследват. Другите два вече си ги пуснала.Имах подобен проблем години наред,  по-лека форма. Хормоните ми бяха тип топ и въпреки това водих борба с акне. След като родих всичко си дойде на мястото. При мен хормоните не се оказаха причина и не винаги са. Андростендиона е много важен за акне. Виж го и него и тестостерона задължително. Може и на нередовен цикъл да се дължи,посети и гениколог. На мен тя ми ги назначи тези 4 те хормона. Ти два си ги изследвала,виж тези,които ти казах.

# 427
Аз преборих навремето акнето с крем, съдържащ бензол пероксид. Ползвайки го трябва да се пазиш от слънце, да внимаваш, защото обезцветява всичко, до което се допре. Включително възглавници. Бяха точно дълбоки, подкожни пъпки, изключително болезнени. Около двадесетата ми година излезе и доста време се борих.

# 428
А на мен и този крем не ми помогна.

# 429
При всички случаи е добре да се направи консултация с добър дерматолог.

# 430
  • София
Преди консултацията с дерматолог, препоръчвам среща с ендокринолог. И да се провери и ЩЖ, защото понякога и тя е причина за кожни проблеми.

# 431
Преди консултацията с дерматолог, препоръчвам среща с ендокринолог. И да се провери и ЩЖ, защото понякога и тя е причина за кожни проблеми.

Аз имам проблем с ЩЖ. Хипофункция имам. Но не знам какво общо има тя точно с това тежко акне ... възможно ли е да разбутва някой друг хормон ? Пила съм и противозачатъчни заради нередовния цилъл, но като ги спрях  и акнето изби със все сила.

Андростендион и Тестостерон също трябва. Първия е по-специфичен и повече време се чака за него,в определени дни се изследват. Другите два вече си ги пуснала.Имах подобен проблем години наред,  по-лека форма. Хормоните ми бяха тип топ и въпреки това водих борба с акне. След като родих всичко си дойде на мястото. При мен хормоните не се оказаха причина и не винаги са. Андростендиона е много важен за акне. Виж го и него и тестостерона задължително. Може и на нередовен цикъл да се дължи,посети и гениколог. На мен тя ми ги назначи тези 4 те хормона. Ти два си ги изследвала,виж тези,които ти казах.

Аз пих противозачатъчни 6 месеца и нямах нито една пъпка, бях се изчистила супер. Но като ги спрях акнето отново се появи със супер сила.... Отделно и щитовидната ми се е покачила през това време,когато спрях ПЗ хапчета. Не знам вече

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 17:38 от AnMary

# 432
Акне, нередовен цикъл - задължително ендокринолог! Вероятно е съпроводено и с повишено окосмяване, напълняване особено в областта на корема. Може да се касае за Синдром на поликистозни яйчници , инсулинова резистентност. Не си губете времето с дерматолози, ендокринолог е специалистът, който ви трябва!

# 433
Акне, нередовен цикъл - задължително ендокринолог! Вероятно е съпроводено и с повишено окосмяване, напълняване особено в областта на корема. Може да се касае за Синдром на поликистозни яйчници , инсулинова резистентност. Не си губете времето с дерматолози, ендокринолог е специалистът, който ви трябва!

Ами, да ! 10 кг качих за 2 месеца и ми намериха Хашимото. Вече 2 години съм с него и тия 10 кг които не мога да сваля нито със спорт,нито диета Sad Плаче ми се вече, не знам какво да направя

# 434

Ами, да ! 10 кг качих за 2 месеца и ми намериха Хашимото. Вече 2 години съм с него и тия 10 кг които не мога да сваля нито със спорт,нито диета Sad Плаче ми се вече, не знам какво да направя

Търсете група във фейсбук на Веселина, като напишете "Автоимунен тиреоидит на Хашимото" ще ви излезе.
Също може и с АИП да потърсите група

Общи условия

Активация на акаунт