Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 481
  • 799
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте. Имам акне и гинеколожката ми каза да изследвам Тестостерон, прогестерон и shbg. Та въпроса ми е защо не е пуснала и андростендион и dhea-s . Уж каза, че нямало смисъл от тях, защото зависели от тестостерона. А аз сама си ги плащам. Малко странно ми е това. Да си ги пусна ли и тях според вас.

# 451
Здравей, не твърдя че разбирам много, но от опит - тестостерона от години ми е в границата, но тези двата хормона, които си казала, андростендион и DHEA-s са ми проблемни (имам упорито и неизчезващо акне).

# 452
  • Бургас
Моят тестостерон винаги е бил на долната граница, че и под нея веднъж. Другите не съм ги изкледвала, но ще го направя в скоро време.

# 453
Здравейте. Имам акне в следствие от висок Инсулин и висок тестостерон. С противозачатъчни проблема минава. Но като ги спра, отново плъзва акне. Как да се излекувам от това акне без ПЗ. Благодаря за отговорите.

# 454
Храненето ти как е? С диета пробва ли? Щом си с висок инсулин, значи трябва да направиш корекции и да намалиш въглехидратите. Твърде е възможно и акнето да се повлияе.

# 455
Аз съм доволна само от серията мастър хърб на тианде, имах ужасно акне и  или дерматоложката не ми уцелваше продуктите, не знам, но луди пари пръсках и винаги ставаше по-зле. Приятелка ми препоръча серията, за няколко месеца всичко влезе в нормата. Все още ме мъчат пъпки, но значително по-малко и по-рядко.
Лошото е че на мен ми остават белези, петна и разширени пори и направо не знам какво да правя...  Някакви препоръки? Sad

# 456
А някой ходил ли е на ултразвуково почистване на лице?

# 457
Здравейте.
Имам ужасно акне по лицето.Пих противозачатъчни 6 месеца заради една киста на яйчника и после като ги спрях изби супер мощно акне.Преди цикъл пък става нещо още по-страшно.

Тестостерона ми е 1,360 за референтни : 0,290-1,670.

Прогестерона е 1,09 за референтни : 5,3-86,0 за лутеална фаза, изследван на 7 ден след овулация.

Имам и лека фаза на ИР и хипофункция на ЩЖ без Хашимото.

Та въпроса е някой от тия два хормона ли причинява мощното акне.Ниския Прогестерон или нещо Тестостерона.И имам ли СПКЯ?Как да лекувам акнето без ПЗ?

# 458
Здравейте,
преди седмица-две изчетох последните две теми. Видях, че сте поръчвали от https://www.easyparapharmacie.co.uk/, направих поръчка без регистрация до адрес на превозвач от Англия и платих с ПейПал. От тогава нямам никаква информация - номер на поръчка, изпратена ли е, получена ли е - нищо.
При превозвача нямам отбелязана пратка. Не мога да се свържа със сайта, защото нямам номер на поръчка, писах им писмо преди 3 дни - никакъв отговор.
Та въпросите ми са - до какъв адрес поръчвате, има ли забавяне в пратките и изобщо да чакам ли мазилата или да се надявам на ПейПал?

# 459
Сега си погледнах единствената поръчка от този сайт. Чрез превозвач съм пазарувала, като на 9-я ден пратката е била при него. Не помня как съм платила дали директно от картата или чрез пейпал.

По темата - последно си взех крем на А-дерма, тъй като не бях пробвала нищо от марката. Не съм доволна, общо взето при мен няма особено действие.
https://sopharmacy.bg/a-derma-phys-ac-global-grija-pri-nesavarshenstva-40ml.html
Май съжалявам, че не си повторих Ла-Роша.

# 460
Благодаря, значи ще изчакам още няколко дни.

# 461

Здравейте! Надявам се да ми помогнете. Имам такива пъпки от доста време, но в последните месеци доста ме дразнят. Препоръчайте ми какъв лекар да посетя или почистване на лицето би ли помогнало. И изобщо всякакви съвети ще са ми полезни. Благодаря предварително! Simple Smile

# 462
Това ми прилича на затворени комедони. Пробвай с киселини - млечна, гликолова, салицилова - според типа кожа.

# 463
Това ми прилича на затворени комедони. Пробвай с киселини - млечна, гликолова, салицилова - според типа кожа.

Благодаря! Кожата ми е мазна. Салицилова ли ми трябва?

# 464
Да, салицилова е добре, но може да комбинираш и с някоя от другите. Не в едно мазане разбира се. Зависи как ти понася кожата. Ще се наложи да екпериментираш. Примерно два дни в седмицата салицилова, останалите дни гликолова/млечна.
Също може да пробваш азелаинова киселина под формата на крем. Има такава на Ординери по-слаба и Скинорен от аптеката.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт