Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 540
  • 799
  •   1
Отговори
# 165
А с приема на въглехидрати как си, с какво се храниш? За хормоните - изследвай полови и щитовидни. Трябва да бъдат не само в референтни граници, но и в оптимални.

Билки за пречистване на кръвта се отразяват добре. Неподходящата козметика и неправилно почистване на кожата също могат да предизвикват акне. Но ти със сигурност знаеш това.

# 166
От инстаграм видеото не разбрах защо ползва игла, след като не се боде с нея.
Иначе съм си правила процедури с дермаролер, някъде около 10 пъти. По два пъти в седмица. Но и него го зарязах, дори бях забравила, че имам такъв. При него целта е да се стимулира образуването на колаген в кожата и не съм слагала никакви масла, ампули и козметики по време на процедурите.

# 167
Според мен от ОГРОМНО значение за начало / започване е да се установи: има ли стрес в живота ми, до колко съм удовлетворена от начина, по който живея, до колко съм удовлетворена от партньора ми, работата ми, взаимоотношения с роднините ми и т.н. Не казвам, че е лесно или че съм го постигнала, а едва сега започвам да се замислям за тези неща и как те влияят на кожата ни.

# 168
За мен стрес и храната са най-основните индикации, когато кожата ми се влоши.
Не само на лицето ,
Ами и на останалите места - например по гърба .
Забелязала съм че започват да ми се образуват малки пъпчици по раменете и гръбначния стълб, когато прекаля с въглехидрати и млечни.

А от липса на сън, стрес, липса дори и на полов живот , в комбинация с групи храни - отпечатък излиза на лице веднага .

# 169
Стресът е по-скоро на заден план и основно за пари, а от известно време и в личен план с партньора. Но акнето го имам от години и вече е крайно време да разбера защо. Въглехидрати хапвам в нормални количества, също и сладко по нещо през ден, но ще започна с изследвания на хормоните. Изключително трудно ми беше да намеря добър дерматолог във Варна. Ходих веднъж при Томов май беше, на частно, но не искам да повтарям.

# 170
Препоръчаха ми др Наталия Боянова, която идва в Добрич .
Ако искаш виж я във ФБ .

# 171
Тази дама и на мен ми е препоръчвана от близка приятелка, която е доволна от нея за други процедури,  била страшно добра дерматоложка. Аз не я потърсих, защото клиниката й се намира на Околовръстното в София и не ми е удобно да отида до там. Чист мързел тоест.

# 172
  • София
Тази дама и на мен ми е препоръчвана от близка приятелка, която е доволна от нея за други процедури,  била страшно добра дерматоложка. Аз не я потърсих, защото клиниката й се намира на Околовръстното в София и не ми е удобно да отида до там. Чист мързел тоест.
Аз съм ходила при нея и съм много доволна. Simple Smile

# 173
alethea Къде и кога идва в Добрич? Разгледах страницата и, но има само адрес в София.

# 174
Някой не откри ли решение за мазна кожа?
От няколко месеца кожата ми беше супер, но откакто стана малко по-топло взе да се омазнява и пак да излизат пъпки. И вече се чудя какво да мажа, направо ми писна, всяка година едно и също.

# 175
  • София
Аз от около месец започнах да си мия лицето с африкански черен сапун и съм доволна. Добре почиства кожата и не знам дали от него, но не ми излизат вече пъпки, само от време на време бели точки. Но да знаете, че не трябва да се ползва всеки ден, а 2-3 пъти седмично, защото изсушава кожата.

# 176
Как се справяте е подкожните пъпки?Имам на челото и от месеци дори може и година две да са минали, просто не мърдат, не знам какво да им слагам вече

# 177
Аз от около месец започнах да си мия лицето с африкански черен сапун и съм доволна. Добре почиства кожата и не знам дали от него, но не ми излизат вече пъпки, само от време на време бели точки. Но да знаете, че не трябва да се ползва всеки ден, а 2-3 пъти седмично, защото изсушава кожата.
Откъде го взимаш тоя сапун? И аз съм чувала за него добри отзиви.
 Алекса, аз се мажа с масло от чаено дърво и ги свива малко. Други варианти са на акне аут с бенизол пероксид, някой път се мажа с активен крем на юцерин. В различни моменти различно ми влияят.

# 178
Акне Аут пуснаха ли крем с БП?
Тъкмо тези дни се сетих, че някой беше споделил, че се очаква. Аз ползвам активния им крем, но тъй като кожата ми беше се успокоила, го ползвах рядко. Сега пак почнах, но не знам дали ефектът ще е същият.

# 179
Алекса, пробвала ли си да им слагаш ихтиол? Много пъти ми е помагал. Моят крем с бп е на ерудита, в повечето случаи действа и той. Чаено дърво само върху  пъпката също е добър вариант.
Не ми се иска да го пиша, но когато е минало много време и от нищо не са се повлияли прибягвам до игла...И като излезе всичко направо ми олеква.. Сега имам една подкожна, точно под окото...леко се е посвила от крема на ерудита, че на такова място на може с игла.
И аз да попитам за сапуна, и аз искам такъв.

Общи условия

Активация на акаунт