Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 533
  • 799
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Сапуна си го взех от Зоя и е на тяхната марка иначе имат и на чуждестранни. Онлайн има в iHerb и други подобни сайтове.

# 181
  • Бургас
Алекса, пробвала ли си да им слагаш ихтиол? Много пъти ми е помагал. Моят крем с бп е на ерудита, в повечето случаи действа и той. Чаено дърво само върху  пъпката също е добър вариант.
Не ми се иска да го пиша, но когато е минало много време и от нищо не са се повлияли прибягвам до игла...И като излезе всичко направо ми олеква.. Сега имам една подкожна, точно под окото...леко се е посвила от крема на ерудита, че на такова място на може с игла.
И аз да попитам за сапуна, и аз искам такъв.

Когато имам подкожна мажа с БП, за 2-3 дни завяхва или се пука, зависи в кой стадий е. Но аз слагам силен 10% по 2 пъти на ден в такива екстремни ситуации. Този на Ерудита го пробвах, не съм доволна. Слаб е и консистенцията му е много странна. Нещо не ми е както трябва. Аз ползвам Benzaknen и в по-редки случаи Cordes BPO, защото техния 10% е още по-силен.

# 182
Ами моите са ситни пъпки по челото и бузите имам 3 - 4 ама са много коварни. Доста се чудих дали са подкожни Joy Последните дни тези на челото ме болят. Малки са и мисля, че са подкожни.

# 183
Що е малки добре, моите са големи буци, когато се появят. Освен, че са грозни са и страшно болезнени.
Сетих, че тук в тази тема го прочетох- понякога използвам и дипрогента за такива случаи. Така както си описала твоите мисля, че ще има ефект. Не е скъп и може да пробваш.
Ирене, ама на мен този 2,5 ми идва силен. Понякога страшно ми се зачервява лицето от него. Изглежда така все едно съм изгоряла от слънцето Mr. Green Ама ми помага, мисля, че 4-5 пъти вече го взимам..
Освен да взема един по-силен като твоя и да мацвам само на пъпката. Но да не я изгори и да остане червено петно?

# 184
  • Sofia
Аз също съм пробвала с БП 10%, обаче на мен ми идва много агресивен на кожата, стават ми червени петна и седят по няколко дни, то си е до кожа. Пробвах да го смеся с крем за лице, пак не става, стават си петна, просто не е за моята кожа явно. Като имам подкожна, я мажа с лосион, който майка ми прави, рецептата е от аптеката (салиц. спирт и някакъв антибиотик), после я мажа с акне аут или масло от чаено дърво. Помага ми, не ми остават петна, просто кожата става суха на мястото и почва да се бели, но пък не е нещо, което хидратиращ крем не може да оправи. Simple Smile

# 185
Някой ползвал ли е аптечен крем анти акне на Hristina cosmetics?
Днес си го взех, досега не съм го срещала. Уж релугира омазняването, но ще видим. Оставя и бял филм след нанасяне, което не е проблем стига да действа.

# 186
Интересно ми е, какво използвате за акне по гърба и деколтето? Чудя се дали да не пробвам с БП 5-10%

# 187
Интересно ми е, какво използвате за акне по гърба и деколтето? Чудя се дали да не пробвам с БП 5-10%
Крем с третиноин

# 188
Аз ползвам спрей - aknicare chest and back. Доволна съм.

# 189
  • Sofia
Сапун с масло от чаено дърво, специализирани сапуни на мед. козметики, сапун с масло от черен кимион ми помогна, сапун с куркума...каквито и сапуни да съм пробвала, на които пише, че са за акнетични кожи, са ми помогнали...кофтито е, че много изсушават кожата и задължително лосион или крем за тяло после..
На мен акникеър за гърди/гръб не ми помогна за съжаление.. :/

# 190
  • София
За акне по тялото - прегледайте си състава на козметиката, която позлвате. В 90% от лосионите за тяло и душ геловете слагат високо комедогенни съставки (isopropyl myristate например). На мен това ми помoгна страшно много. Редовна ексфолиация с луфа и козметиката - същата като за лицето. Понякога си позволявам и една идея по-агресивен подход /масло от чаено дърво/, но по тялото не ме е толкова страх от пресушаване, кожата ми не е чувствителна и после бъро успявам да хидратирам отново, ако съм прекалила.

# 191
Чета ви от известно време, заради дъщеря ми, която има проблемна кожа, но се замислих за себе си и моите разширени пори. Дали има на пазара продукт, който сравнително успешно да бори този проблем. Не, че не знам отговора, но все се надявам на нещо, което успешно да ги заличава или тушира, поне.

# 192
Моята дерматоложка ми каза, че от използването на неправилна козметика ми са моите разширени пори.

# 193
Едва ли. По-скоро заради неподходяща козметика не си успявала да почистиш себума, който е предизвикал порите да се разширят във времето. Но причината е в свръхсекрецията на себум, а не в козметиката. Загубата на колаген с напредване на годините също е причина, има и наследствен фактор.

# 194
И моите пори се разшириха откакто родих. Не знам има ли връзка, но оттогава кожата ми се влоши. Понякога настъпва подобрение, но лятото положението е най-зле. А за порите не съм открила решение.

Общи условия

Активация на акаунт