Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 523
  • 799
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Разширените пори са си въпрос на генотип според мен. Някои ги имат, други ги нямат. Моята баба си беше с разширени пори, не е ползвала козметика. Аз съм го наследила от нея, какво да се прави.

# 196
https://remedium.bg/product/143445/do-i-posle-anti-akne-losion-z … UY1mQImIbxz-0iatw
 Този лосион и гел на същата марка ползвали ли сте? Били хубави продукти, не са и скъпи, но моята има назначено лечение сега

# 197
Разширените пори са си въпрос на генотип според мен. Някои ги имат, други ги нямат. Моята баба си беше с разширени пори, не е ползвала козметика. Аз съм го наследила от нея, какво да се прави.
Така е, но все пак ми се ще да намеря решение, поне някакво. Декоративната козметика не върши работа, даже задълбочава видимостта им.

# 198
Аз смятам да заложа на масло от гроздови семки, за което четох доста добри отзиви, че регулира омазняването и свива порите. Четох коментари, че ефектът наистина е много добър и смятам вечер да го нанасям в малко количество вместо крем.

# 199
Аз смятам да заложа на масло от гроздови семки, за което четох доста добри отзиви, че регулира омазняването и свива порите. Четох коментари, че ефектът наистина е много добър и смятам вечер да го нанасям в малко количество вместо крем.
Ползвала съм, разбира се не системно, понеже не съм много дисциплинирана почти в нищо, което захвана, но нямаше кой знае какъв ефект.

# 200
Ползвала съм, разбира се не системно, понеже не съм много дисциплинирана почти в нищо, което захвана, но нямаше кой знае какъв ефект.
Предполагам, че си трябва постоянство, затова мисля да му дам шанс. А и вече минах през каква ли не козметика. Ако не помогне, поне няма да навреди.

# 201
Здравейте, имам белези от акне ,както и червени пигменти петна,не са дълбоки ,но се виждат и стоят вече около 2,3години.Ходила съм на дерматолог,каза ми ,че трябва да се подложа на пилинг,но всички са против това и аз изчетох много неща ,че било на късмет и може да се обезобразиш за цял живот.А моето не е кой знае колко зле и ме е страх да рискувам. А може ли да ми препоръчате някакъв крем срещу избелване на петната? И ако някоя се е подлагала на такъв пилинг или други методи срещу белезите да сподели

# 202
Има кремове за избелване, ползвах такъв за линея негра, след като родих, но вече не помня името. Влязох в една аптека и просто питах.

Ако белезите ти не са само пигментни петна, а стои като белег, ще ти трябва нещо за заличаване като Контратубекс или подобни.

# 203
Има кремове за избелване, ползвах такъв за линея негра, след като родих, но вече не помня името. Влязох в една аптека и просто питах.

Ако белезите ти не са само пигментни петна, а стои като белег, ще ти трябва нещо за заличаване като Контратубекс или подобни.

Да ,като дупчици са,дори и с фон дьо тен личат,но този Контратубекс,не е ли за изгаряния и рани,става ли и за акне?

# 204
Най-добре се консултирай поне с фармацевт. С него мажа раните на детето от падания разни, за да не останат белези.

# 205
Аз го ползвах с постоянство. Не, не помага на порите. Даже ако го ползваш вместо крем, а не като терапия за по 2-3 часа и после измиване, влошава нещата. Пробвай, ще видиш при теб как е.

# 206
На моята мазна кожа маслата правят по-голямо запушване не порите и ми излизат пъпки.

Камелия, не съм чула някой от пилинг да се е обезобразил.Сега има доста процедури, тип пилинг(лазери, дълбоки химически или по-леки пилинги), които помагат.Но няма панацея, при всеки различно реагира кожата.

# 207
Здравейте, имам белези от акне ,както и червени пигменти петна,не са дълбоки ,но се виждат и стоят вече около 2,3години.Ходила съм на дерматолог,каза ми ,че трябва да се подложа на пилинг,но всички са против това и аз изчетох много неща ,че било на късмет и може да се обезобразиш за цял живот.А моето не е кой знае колко зле и ме е страх да рискувам. А може ли да ми препоръчате някакъв крем срещу избелване на петната? И ако някоя се е подлагала на такъв пилинг или други методи срещу белезите да сподели
Можеш да пробваш с микродермаобразио, казват че помага. Аз съм на 1 процедура до момента, козметичката каза, че 3 ще са достатъчни
Аз най-вече заради петната го правя. Можеш да вземеш и серум с витамин С. Корейската козметика има много добри формули. Можеш да надникнеш в темата във форума. А за белезите  - най-добре пилинг, но започни с билков и задължително при дерматолог.

# 208
  • САЩ
Аз се чудя какви процедури на лицето да си направя за смесена кожа с белези, разширени пори, черни точки и 1-2 активни пъпки. Наскоро се запознах с една козметичка и ми се иска да я пробвам, но не съм сигурна от къде да започна. В предаването на Гала съм гледала много интересни професионални процедури за лице, които не са много агресивни, но не си спомням как се казват.
Преди време бях писала че започнах да пия цинк (течен). Не мисля че имаше някакъв ефект при мен, може би съвсем малко по-бързо изчезват зачервяванията. Интересното е, че ми се отрази добре на косата, вече не ми се заплита още в корените толкова много след миене.
Правих си и едни тестове за непоносимост към храни и за известно време изключих тези храни (при мен излязоха, лимон, гъби, авокадо, все неща които си хапвах защото обичам и са полезни). По същото време започнах да пия мака (maca) таблетки, има тема тук във форума и четох че помага при хормонални проблеми. Няколко седмици не ми беше излизала пъпка на брадичката, чудо направо. Наруших диетата и ми излязоха 2-3 пъпки на брадичката онзи ден. Продължавам с експериментите...

# 209
  • София
Къде ги правихте тези тестове?Те са толкова много храни,че не знам към кои точно да се насоча...

Общи условия

Активация на акаунт