Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 467
  • 799
  •   1
Отговори
# 375
Аз пиех Нийм гард около 3 месеца, имаше доста добър ефект при мен, но спрях всичко, защото исках да забременявам.
А ефектът се появява някъде след 2я месец, т.е. трябва си постоянство Simple Smile

# 376
  • САЩ
Orange_girl,
Това все едно аз съм го писала. Добави и пробиотик, храни се по-здравословно, пий много вода и намали стреса ако е възможно. Грижата трябва да е комплексна, само с кремчета не става.

Случайно да сте пробвали клизма с кафе или някакъв друг метод за пречистване на тялото? Изчистването на черния дроб имало страхотен ефект върху кожата.
https://frida.bg/2017/11/27/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0 … 0%B5%D1%82%D0%B5/

# 377
Много благодаря за съветите, момичета!

При мен грижата определено не е само отвън, а напротив. Спортувам 4-5 пъти в седмицата, храня се здравословно през 85% от времето, като строго избягвам сладкишите и млечните - установила съм, че от тях много ми се появяват пъпки. Старая се да пия достатъчно вода, което ми е трудно, но през повечето време успявам да се следя и пия около 2л на ден.

Нийм комплекса и аз го ползвах преди години, когато борбата беше и с акне по лицето, но въпреки доста продължителна употреба не получих задоволителни резултати.

Просто при мен се усети наистина сериозна разлика след започването на тези продукти за грижа за кожата. Не знам дали е било просто добра комбинация от останалите грижи, които полагам, и подходящите продукти за мен - но така се случи, че след смяната на висок клас, кожата ми се промени осезаемо за няколко месеца. Преди това използвах Avene, Nuxe, La roche posay и пр.

Антоанета Поибренска,
Благодаря ти, ще пробвам определено маските. Първо правиш тази с хумата и след това другата, т.е. и двете една след друга? А колко пъти седмично ги нанасяш?
Аз косъмчета почти никакви нямам, дори мъхът по лицето ми е едва забележим, тъй че едва ли е от това. Никога не съм се обезкосмявала в тази зона, но при следващото посещение при козметичката ще я помоля да погледне и тя, защото според мен нямам нужда.

# 378
Да, една след друга. Първо слагам хумата, след като изсъхне напълно почиствам и мия с хладка вода и веднага нанасям меда с канелата. Правя я 2-3 пъти седмично, някой път и по-често

# 379

Случайно да сте пробвали клизма с кафе или някакъв друг метод за пречистване на тялото? Изчистването на черния дроб имало страхотен ефект върху кожата.
https://frida.bg/2017/11/27/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0 … 0%B5%D1%82%D0%B5/
Абсолютни глупости. Като чуя думата детокс и се интоксикирам вече.
Много ми е интересно как с клизма се чисти черния дроб?!?  #Crazy 

Клизма зорлем не бих си правила. Ако имате храносмиланелни проблеми, клизма с каквото и да било няма ги излекува. Като нищо да си докарате хроничен запек и невъзможност за изхождане без помощни средства.

# 380
Наблюденията ми спрямо моята кожа и нейните проблеми през последната година, ме наведоха на мисълта, че при мен само с козметика  не става. Вече нямам прекомерно омазняване. Кожата ми стана нормална. Остават черните точки, разширени пори, белези и най-гадното подкожни пъпки по челюстта. Те най-вече избиват около овулацията и началото на цикъла. Не съм ходила на лекар, но си мисля, че са на хормонална основа. Та реших да се съсредоточа не върху външната грижа за кожата, а вътрешната. След дълго търсене и четене направих следния списък от добавки :
        Др Нийм комплекс, сяра за пиене, бирена мая, хранителна мая, цинк, Омега - 3 и колаген. Не съм наясно дали всички могат да се комбинират заедно, но започвам да си ги набавям едно по едно и да пия. Знам, че вероятно ще отнеме по-дълъг период на прием от няколко месеца за да има вероятно някакви резултати. Ако някой е приемал някои от тях и има опит нека сподели.
Аз съм пила сяра за пиене и имай предвид, че ще миришеш на сяра, докато я пиеш...отделя се някаква миризма от кожата и при уриниране. Друг ефект от нея не видях. Пила съм и бирена мая, цинк, селен. Нищо. Не са ми навредили, но не помогнаха.

И да се допълня - пробвай с витамин С. Много витамин С. Просто, но много по-ефективно. Всеизвестно е, че той е мощен антиоксидант. В търсене съм и на хубав серум с витамин С.
Иначе мога да препоръчам и маски с мед и хума /зелена по възможност/. Чувствително подобрява състоянието на кожата.

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 21:41 от Tropic

# 381
  • САЩ

Много ми е интересно как с клизма се чисти черния дроб?!?  #Crazy  

Клизма зорлем не бих си правила. Ако имате храносмиланелни проблеми, клизма с каквото и да било няма ги излекува. Като нищо да си докарате хроничен запек и невъзможност за изхождане без помощни средства.
Източник? Не са глупости, моля да не се обиждаме. Клизмата с кафе е различна от обикновената клизма. Използва се повече течност (био кафе), получва се по-дълбоко изчистване. Нямам проблеми със стомаха и никога не съм пробвала. Чувала съм страхотни отзиви, но не бих си правила прекалено често.
https://draxe.com/coffee-enema/

# 382
Кожата ми не е мазна, но е леко суха, имам малко пъпки 3-4 и едната когато мине излиза друга, някой може ли да ми препоръча добър хидратиращ крем който същевременно премахва акне, и някакъв измислен гел също

# 383
Скрит текст:

Много ми е интересно как с клизма се чисти черния дроб?!?  #Crazy  

Източник? Не са глупости, моля да не се обиждаме. Клизмата с кафе е различна от обикновената клизма. Използва се повече течност (био кафе), получва се по-дълбоко изчистване. Нямам проблеми със стомаха и никога не съм пробвала. Чувала съм страхотни отзиви, но не бих си правила прекалено често.
https://draxe.com/coffee-enema/

Не обиждам теб, а източника на тези методи със съмнителна достоверност. Освен, ако ти не си автора, няма какво да се обиждаш. Ако не са глупости, моля обясни как се чисти черен дроб с клизма?! За био кафето и по-дълбокото изчистване, няма да го коментирам. Колкото до страхотните отзиви и разпространяваните в нета "лечебни" методи, детокси, алкални води и т.н, взимай ги с голяма доза съмнение, за да не си докараш проблеми, от голямо желание да се изчистиш и детоксикираш.
Съветът ми е съвсем приятелски и с добри намерения.

# 384
Наблюденията ми спрямо моята кожа и нейните проблеми през последната година, ме наведоха на мисълта, че при мен само с козметика  не става. Вече нямам прекомерно омазняване. Кожата ми стана нормална. Остават черните точки, разширени пори, белези и най-гадното подкожни пъпки по челюстта. Те най-вече избиват около овулацията и началото на цикъла. Не съм ходила на лекар, но си мисля, че са на хормонална основа. Та реших да се съсредоточа не върху външната грижа за кожата, а вътрешната. След дълго търсене и четене направих следния списък от добавки :
        Др Нийм комплекс, сяра за пиене, бирена мая, хранителна мая, цинк, Омега - 3 и колаген. Не съм наясно дали всички могат да се комбинират заедно, но започвам да си ги набавям едно по едно и да пия. Знам, че вероятно ще отнеме по-дълъг период на прием от няколко месеца за да има вероятно някакви резултати. Ако някой е приемал някои от тях и има опит нека сподели.
Аз съм пила сяра за пиене и имай предвид, че ще миришеш на сяра, докато я пиеш...отделя се някаква миризма от кожата и при уриниране. Друг ефект от нея не видях. Пила съм и бирена мая, цинк, селен. Нищо. Не са ми навредили, но не помогнаха.

И да се допълня - пробвай с витамин С. Много витамин С. Просто, но много по-ефективно. Всеизвестно е, че той е мощен антиоксидант. В търсене съм и на хубав серум с витамин С.
Иначе мога да препоръчам и маски с мед и хума /зелена по възможност/. Чувствително подобрява състоянието на кожата.

Може ли да споделиш за маските с хума?

Аз сега съм поръчала серум с витамин С, препоръчан от приятелка. Тя ползва корейска козметика и е много доволна и лицето и е като порцелан. Ето този:
https://www.google.com/search?q=serum+vitamin+c+klairs&tbm=i … rc=QoyBE1743RZBcM

# 385
Маската с мед, която правя е съвсем проста - мед и хума 1:1 и малко водичка, ако е много гъсто. Стоя поне половин час, понякога и повече. И чист мед мажа, само той също действа чудесно.

Серумът от ибей ли го поръча?

# 386
Да, от Ибей го поръчах. Даже го хванах на промоция Blush чакам да дойде съвсем скоро и почвам да го ползвам и ще кажа отзиви. Hug

# 387
Аз си взех Niacinamide на The Ordinary и шипково масло пак на същата марка. Не знам дали защото съм пред цикъл, обаче ми излязоха два дена, след като ги сложиш няколко подкожни пъпки. Ниацинамида обещава невероятни резултати (и има страхотни отзиви), както и шипковото масло. Някой ползвал ли ги е?

# 388
  • Sunshine state
Витамин С препоръчвам на The Ordinary - имат 23% и 30%. Аз съм много доволна от кремовете, ползвам и двата от около месец и имам голяма разлика в белезите от акне - заличиха се. Не са и скъпи, та за мен са направо чудесни и си заслужават. Поръчах и  Niacinamide, но още не съм го получила. На мен като цяло не ми излизат вече пъпки, тук там по една, но масла не ползвам никакви, защото кожата ми е доста мазна и от тях става още по-зле.

# 389
А какъв витамиц Ц ползваш, какъв процент? Иначе и аз не искам да ползвам масла, но това шипковото Rosehip Oil много го препоръчват за комедони - изчиствало порите, едва ли не било вълшебно. Затова си го взех. Сега ще мажа ниацинамида сами на участъците, където ми излизат комедони, че и изсушава кожата. Ще видим дали ще има резултат. А кои техни кремове ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт