Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 330
  • 799
  •   1
Отговори
# 690
Аз от години не консумирам прясно мляко, но при мен за съжаление няма ефект Sad

# 691
Аз в периода от бременността до към 6ти месец на дъщеря ми не съм пушила и кожата ми беше перфектна. Помня също (а то не беше отдавна, дъщеря ми е на 1 и половина), че ядох кисело мляко и си позволявах да ям и сладко. В днешни дни бях ограничила тези две неща до минимум, без особен резултат. Така, че при мен не е от лактозата, не е и от шоколада. Остава да се огранича цигарите, които са 4 (максимум) на ден.

# 692
  • Стара Загора
Кожата ми е смесена, имам доста черни точки и разширени пори, нямам ясно изразени пъпки, но кожата ми по бузите стои неравна и сякаш на пъпчици тук-таме. Иска ми се да пробвам ексфолиране с киселини в домашни условия, но не знам дали е за мен това - страх ме е от зачервяване, което няма да отмине бързо, от лющенето на кожата, тъй като няма как да си остана вкъщи в този период.

# 693
Кожата ми е смесена, имам доста черни точки и разширени пори, нямам ясно изразени пъпки, но кожата ми по бузите стои неравна и сякаш на пъпчици тук-таме. Иска ми се да пробвам ексфолиране с киселини в домашни условия, но не знам дали е за мен това - страх ме е от зачервяване, което няма да отмине бързо, от лющенето на кожата, тъй като няма как да си остана вкъщи в този период.
Пробвай с млечна киселина - тя е най-леката от всички. Моята кожа попринцип е много чувствителна, но не се зачервява от нея, не се и бели. Ползвам я през вечер, сред нея слагам хидратиращ/успокояващ крем. Мисля, че има добър ефект от нея - ползвам я около месец вече. Само да знаеш, че ексфолирайки кожата може да почнат да ти избиват пъпки, защото всички гадости излизат навън. След което ще всичко ще се нормализира до 2 месеца.  И ако ползваш киселини задължително трябва слънцезащита през деня. Даже да спреш да ползваш киселината трябва поне 2 седмици след спирането да продължиш със слънцезащитата.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 09:25 от Уейв

# 694
  • Стара Загора
Благодаря за отговора, , Уейв! А каква млечна киселина може да ми препоръчаш, че не съм наясно с тези неща?

# 695
Аз си взех тази от The ordinary, но сигурно има и на други марки. Хубавото на нея е, че и стимулира хидратацията на кожата, т.е. помага й сама да се хидратира добре, без нужда от кремове. Но все пак е хубаво да се хидратира и допълнително. Харесвам продуктите на Авен и Ла-рош за тази цел.

Едитвам се да споделя и моята дневна рутина. Сутрин си мия лицето само с вода, после минавам с памучен тампон с розова вода. Слагам ниацинамид, после слънцизащита. Ако искам да позакрия някоя пъпка си слагам коректор стик на Юцерин. Някой път за през деня слагам масло от чаено дърво локално върху пъпката.
Вечер пак - мия лицето с вода, после с памуче с розова вода. През вечер слагам млечна киселина, а всяка вечер ниацинамид + хидратиращ. Ако имам пъпка си слагам цинкова паста на Юриаж за през нощта. Общо взето това правя... И постоянство му е майката - и един ден не трябва да се изпуска!

Препоръчаха ми ябълков оцет на таблетки - много помагал на кожата, но не съм опитала още.

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 09:43 от Уейв

# 696
  • Sofia
Sisi_91,
Пиша ти моят режим, тъй като черните точки и разширените пори ми бяха (надявам се да си останат в минало време) дълго време приятелчета. Сега почти нямам черни точки, само дълбоки, които само с измиване не се махат особено и порите седят по-свити.

Сутрин - почистващ гел/пяна; тонер; ниацинамид; крем; слънцезащита /аз ползвам тониран флуид/

Вечер - двойно почистване /олио/балм, гел/пяна/; гликолова киселина; тонер /понякога 2 броя/; ниацинамид; ретинолова емулсия с ХК; крем.

Днес се събудих с плъмпнато лице, загладено, много ми хареса, с изключение на 2-те пъпки на лявата буза /едната голяма от шавливи пръсти Grinning /
Дай Боже всеки ден така, ще съм много щастлива.

Гликоловата, ниацинамида и ретиноловата емулсия са на Ординари. Имам и млечната киселина и ще я включа в един момент. Simple Smile)

Ниацинамид нали има успокояващо действие? Би трябвало да спомогне за изчезване на зачервяването. Поне при мен има такъв ефект. Simple Smile))

Съгласна съм с Уейв. Няма ли постоянство, няма ефект. Няма смисъл от купуване на козметика, ако не смяташ да си постоянен.

Мен много ме мързеше в началото, но се напъвах и като почнах да виждам резултати, това ми беше стимула да продължавам да кисна по 1 час в банята и да се плецкам до спукване. Grinning

Сега само покрай цикъл избивам, ама това няма как да се спре. Simple Smile)

За ябълковият оцет и аз съм чела само хубави неща. Имам домашен и от време на време като се сетя и надигам бутилката направо. Joy

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 09:50 от sunattraction

# 697
  • София / Перник
Здравейте дами,

бихте ли споделили какъв ниацинамид ползвате? Flowers Hibiscus

# 698
Момичета, какъв ФДТ ползвате? Ако може и препоръка за пудра.
Май никога не съм имала толкова лоша кожа, сега и с бременността не мога да използвам много продукти, които преди са ми помагали.

# 699
Ниацинамида на Ординъри ползваме. https://deciem.com/product/rdn-niacinamide-10pct-zinc-1pct-30ml

# 700
Аз си ползвам ФДТ на Ла Рош /мус/. За жалост не съм открила нещо по-евтинко и също толкова добро.
Много лесно се нанася, траен е и действително не запушва пори...обаче си държи цена 36-40 лв. Expressionless
Ползвала съм и на ЛоРеал - Тру Мач, също не ми се отрази зле на лицето, има доста повече разновидности като цветове и е по-бюджетен /около 27 лв./, но е една идея по-нетраен от ЛаРоша.
Ако някой е отрил друго, също добро за нашия тип кожи, моля да сподели. Flowers Hibiscus

# 701
Момичета, а върху ниацинамид може ли да се нанася млечна киселина?
Аз я ползвам в следната последователност:
Хиалуронова киселина, млечна киселина, масло от шипки.
Ниацинамидът го ползвам сутрин.

# 702
  • Sofia
От таблицата, в която гледам, не би трябвало да има проблем. Simple Smile

Ето я -
Скрит текст:

# 703
Първо киселините, после серумите, после масла и накрая кремовете. Т.е. първо киселина, после ниацинамид и накрая масло от шипка.

# 704
Здравейте, освен консултациите с професионалист бих искала да разбера и вашите мнения относно лазерния пилинг.

Като изключим премахването на съществуващите несъвършенства, предотвратява ли и появата на нови (при вас)? Ако да - колко дълго трае ефекта? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт