Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 334
  • 799
  •   1
Отговори
# 705
Може да се разровиш в темата, имаше писали за такъв пилинг. Даже Полина София (влогърката)  беше казвала, че няма ефект, а е дала много пари за тези процедури. Аз лично не съм пробвала, но четейки други мнения останах с впечатлението, че не помагат чак толкова и не си заслужава.

# 706

Като изключим премахването на съществуващите несъвършенства, предотвратява ли и появата на нови
Надали предотвратява такова нещо. Няма как просто.

# 707
  • Пловдив
Аз си ползвам ФДТ на Ла Рош /мус/. За жалост не съм открила нещо по-евтинко и също толкова добро.
Много лесно се нанася, траен е и действително не запушва пори...обаче си държи цена 36-40 лв. Expressionless
Ползвала съм и на ЛоРеал - Тру Мач, също не ми се отрази зле на лицето, има доста повече разновидности като цветове и е по-бюджетен /около 27 лв./, но е една идея по-нетраен от ЛаРоша.
Ако някой е отрил друго, също добро за нашия тип кожи, моля да сподели. Flowers Hibiscus
Дъщеря ми от година е с акне (на 20г. е, в пубертета нямаше нито пъпчица!). За тази година пробвахме какво ли не. Ходи на няколко козметика.Изписват, пробваме, изписват пробваме. Резултат, клонящ към нула. Някакъв пилинг правиха, отново без резултат. Сега последно е с това:
https://sanita.bg/komplekti/la-rosh-poze-efaklar-spot-skan-rutin … G0L3u7CziGNYJIbEY
И е доста доволна. Като прочетох вашия пост се поразрових и за ФДТ на Ла Рош /мус/. Но има доста видове. Бихте ли споделили какво точно взимате вие?

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 15:27 от ilik123

# 708
  • София
Може би този ФДТ има в предвид:
https://apteka.framar.bg/30047127/%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%8 … 3-30-%D0%BC%D0%BB
От както прочетох,че и фото-защитата е много важна използвам тониран 50-ти фактор.

# 709
Здравейте! От дълго време имам проблем с акне и мазна кожа. Пробвала съм много неща, но не виждам ефект. Случайно попаднах на продуктите на Snowborn skinbiotics и Dr Madlen, но не знам дали да вярвам на това, което пише в сайта им. Ако някой ги е пробвал, моля да сподели впечатленията си от тези продукти и дали изобщо си струва. Благодаря предварително! Simple Smile

# 710
Без да съм компетентна по темата за акнето мога да споделя моя опит. Имах упорито акне, 10 пъпки на лицето, но от гадните червени, подкожни, ненабиращи и незарастващи повече от седмица. Месец след като спрях сладкото, тестяното и газираното и отслабнах пъпките като че ли изчезнаха с вълшебна пръчка. От тогава насам използвам само козметиката на Христина - аптечния крем против акне, антибактериален крем и пилинг в случаите на няколко пъпки около цикъл. Проверете на какво се дължи вашето акне.

# 711
Здравейте! От дълго време имам проблем с акне и мазна кожа. Пробвала съм много неща, но не виждам ефект. Случайно попаднах на продуктите на Snowborn skinbiotics и Dr Madlen, но не знам дали да вярвам на това, което пише в сайта им. Ако някой ги е пробвал, моля да сподели впечатленията си от тези продукти и дали изобщо си струва. Благодаря предварително! Simple Smile
може ли линк за тези на Д-р Мадлен- ако е доктор Мадлен Кокева, съм ходила при нея на преглед в края на 2016 и съм ползвала тоник за акне и някаква нощна маска. Тогава бях много доволна. Сега наскоро пак си ги бях взела, но не ми подействаха добре и още се подмятат из нас.

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 15:21 от mis.hle

# 712
Давай с мед. козметика - Ла-рош, Авен, Юриаж... На Талодерма съм доволна от маската за лице за акнеична кожа. Иначе за омазняване сме писали доста пъти за Нианцинамид на ди ординери. Както и ексфолиране с киселина. Прочети темата, има много съвети и повечето се повтарят.
Аз също съм с мазна кожа склонна към акне. Написала съм си дневната рутина няколко коментара назад.

# 713
ilik123, и аз ползвам тази комбинация и съм доволна, но кожата свиква и гледам да редувам от време на време с различен продукт. Сега, например, почвам да използвам измивния гел на Норева да видим дали ще е добър /поръчван е от чужбина/.
Фон дьо тенът е точно този, показан от Магика, само дето опаковката сега е малко по-нова (с червено):
https://static.framar.bg/product/la-roche-posay-toleriane-correc … llergy-tested.jpg

# 714
  • София
Здравейте отново!
По назад в темата бях споделяла за моят случай. Към днешна дата мога да кажа, че горе долу съм овладяла акнето, считам че до голяма част при мен стресът оказва голямо влияние. Лятото бях доста по спокойна и не натоварена с обичайните ми ангажименти, имах доста по свободно време най вече за себе си и лицето ми се успокои.
Ползвам серията на Ла рош Ефаклар Дуо spf30, мицеларна вода на същата фирма, както и оцветеният им флуид. Веднъж, седмично правя маска със зелена глина и мед. Вечер не мажа с нищо, оставям кожата да почине, но сутрин отново се будя с мазно лице.
Та в този ред на мисли, смятам да си взема Омега 3 и някакъв хидратиращ крем. Дали може да ми препоръчате някой, който да не омазнява кожата допълнително?
ПП: Приятелка ми сподели за козметиката на Каннедерм, която е био с лечебен коноп и по специално за техния серум, който се нанася върху пъпката и имал невероятен ефект? Някой ползвал ли е конкретно този серум?

# 715
Аз взех преди време оцветения Ефаклар -  Лайт, но за съжаление прекалено ми оранжевее.. Sad Не знам как са нюансите на ФДТ на Ла Рош..

# 716
  • Sofia
Здравейте, да разкажа и аз моят опит с акнето. Синът ми още от 10 годишен имаше черни точици по лицето. От тогава се почна с миене сутрин и вечер, мицеларни води и т.н. Началото на тази година(на 13) нещата се влошиха, заведох го на дерматолог. След лечението стана по-зле, последва втори, трети дерматолог, антибиотици, диети, стана кожа и кости детето ... Не можеше да ходи на училище, защото му се повръщаше от антибиотика. Резултатът - влошаване. Все повече и повече пъпки. Накрая вече беше станало нещо страшно за гледане .Тогава една позната ми препоръча да го заведа на козметик. Лекарите при всеки преглед повтаряха, че не трябва да се ходи на козметик в никакъв случай, от това по лошо нямало. Първия път отидохме с такъв страх при козметичката, само за консултация. Няма да ви казвам, колко нощи не съм спала и съм мислила кое е правилното  и къде са го водя това дете са му помогнат. Само и единствено козметичката му помогна. Вярно не става с магическа пръчка, тъй като положението беше много сериозно, но след всяко ходене имаше видим резултат и подобрение. Сега ходи веднъж месечно, вече почти няма червени пъпки, от време на време му излиза по някоя единична. Разбира се, трябва да се внимава и с козметичката, нужно е да се потърси добър специалист.

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 07:00 от kyky

# 717
  • София
kyky, може ли координати на лични, моля! Дъщеря ми (14г) е с ужасно (според мен) акне. Ходихме на дерматолог, изписа антибиотичен крем и АБ за пиене. Естествено облекчаваха положението, донякъде само при приема. Хубавото е, че тя изобщо не се травмира от пъпките си. Шегува се, че били част от нея и ако ги махне щяла да се чувства самотна Wink
Аз на нейната възраст също имах тежко акне, което отмина от самосебе си с възстановяване на хормоналния баланс, но за съжаление от некадърни козметици кожата ми се сдоби с много разширени пори и спукани капиляри в областта на носа и бузите. Затова търся изпитани професионалисти.

# 718
  • Бургас
Не давайте на децата си антибиотици за акне. Едно, че после става по-лошо акнето, второ, че им разтройвате цялата система, включително и храносмилането.
Аз горчиво съжалявам, че като млада слушах лекарите и се натъпках с антибиотици. Още не мога да оправя храносмилателното си разтройство.

# 719
При мен същото беше се получило едно време. Кистозно акне, а ходене при всевъзможни светила дерматолози. Даже температура бях вдигнала веднъж от подкожни пъпки. Тогава тръгнах на козметик. Препоръчаха ми я, но е в провинцията. За 2,3 месеца нещата се подобриха и станах с хубава кожа, без пъпки. Ходих веднъж месечно. Като се преместих в София, отново започнаха да ми избиват подобни пъпки. Но тук ги боря с химически пилинги и от 2 години не съм била на почистване на лицето.

Общи условия

Активация на акаунт