Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 321
  • 799
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, да разкажа и аз моят опит с акнето. Синът ми още от 10 годишен имаше черни точици по лицето. От тогава се почна с миене сутрин и вечер, мицеларни води и т.н. Началото на тази година(на 13) нещата се влошиха, заведох го на дерматолог. След лечението стана по-зле, последва втори, трети дерматолог, антибиотици, диети, стана кожа и кости детето ... Не можеше да ходи на училище, защото му се повръщаше от антибиотика. Резултатът - влошаване. Все повече и повече пъпки. Накрая вече беше станало нещо страшно за гледане .Тогава една позната ми препоръча да го заведа на козметик. Лекарите при всеки преглед повтаряха, че не трябва да се ходи на козметик в никакъв случай, от това по лошо нямало. Първия път отидохме с такъв страх при козметичката, само за консултация. Няма да ви казвам, колко нощи не съм спала и съм мислила кое е правилното  и къде са го водя това дете са му помогнат. Само и единствено козметичката му помогна. Вярно не става с магическа пръчка, тъй като положението беше много сериозно, но след всяко ходене имаше видим резултат и подобрение. Сега ходи веднъж месечно, вече почти няма червени пъпки, от време на време му излиза по някоя единична. Разбира се, трябва да се внимава и с козметичката, нужно е да се потърси добър специалист.
Наистина се радвам да го чуя.

Може ли координати на козметичката?

# 721
  • САЩ
И аз не мисля че пиенето на антибиотици е добра идея. За колко време са предписани? Аз ги пих около година и половина и когато ги спрях получих най-страшното акне, наложи се да пия Роакутан (Accutane). Получих странични ефекти и от двете!
Навихте ме да си взема кремчето на The ordinary. А шипковото им масло дали е хубаво и помага при акне?
След няколко дни е сватбата ми, а имам няколко пъпки които ме болят и са тръгнали да избиват, но още не са. С какво да ги намажа за да избият сега ? Не ми се иска да се занимавам с тях в последния момент Sad

# 722
За такива подкожни, които тръгват да избиват дъщеря ми си намазва обилно само пъпката с един крем със салицил на Ейвън, по няколко пъти на ден. За 2- 3- 4 дни се прибират.

# 723
Аз не знам дали не е по-добре да избият, а не да се прибират. Защото като се приберат (може при мен да е така само) след време пак се появяват или стоят в някакво полуприбрано състояние и пак са си там. Само като избият се махат напълно.

# 724
Ами в случая няма много време да избиват, а и след това си има рана, като се намаже отгоре с грим не знам дали ще е по-добре. Просто дадох идея, тя ще си реши какво да направи Simple Smile

# 725
И аз не знам кое е по-добре в случая за предстоящата сватба. Ужасни са тези твари. Бих препоръчала да се пие Пурим на Хималая. И да не се третират с нищо.

# 726
Аз ползвам Zit Zapper лосион със Салицилова киселина като усетя,че тръгва нещо да избива. Доволна съм от него. Успокоява самото място и част от пъпките ми ги прибира преди още да са избили, а на тези които се очертават да са с връх помага да избият по-бързо и после като ги стисна заздравяват по-бързо.
Много се впечатлих и от казаното в това клипче: https://youtu.be/EjlQBJHnD2Y че дерматолозите практикуват биене на кортикостероиди в новообразуващи се пъпки и те се прибирали до 24ч. Аз не съм попадала на дерматолог който да ми го е предлагал. Ако някой си е правил подобно нещо би ли споделил как е било при него, както и координати на дерматолога на лично съобщение.

# 727

Навихте ме да си взема кремчето на The ordinary.

кое по - точно?

# 728
  • София / Перник

От този сайт ли поръчвате ниацинамид или от друг?

# 729

Може да се купи от Дъглас в мол Парадайс или да се поръча от сайта на Дъглас също.

# 730
  • София / Перник

Може да се купи от Дъглас в мол Парадайс или да се поръча от сайта на Дъглас също.

Много благодаря! Flowers Hibiscus

# 731
Минавам за отчет за моите пъпки. Доволна съм, кожата ми не е изсушена както предполагах и аз и вие и дано така да остане. Първите 5 дни мажех по 3 пъти на ден от сместа със салициловия спирт, сега само сутрин и вечер. Продължавам до пълното изчистване на челото ми.

# 732
От сайта на Децием, за Дъ Ординари, доставката е безплатна за поръчка над 25 евро. Това го научих скоро в темата на Дъ Ординари. Нещата идват за седмица до адрес със Спиди. Така че, ако искате, поръчвайте смело и на едро Simple Smile, то си ни трябва.

# 733
  • Бургас
Аз не знам дали не е по-добре да избият, а не да се прибират. Защото като се приберат (може при мен да е така само) след време пак се появяват или стоят в някакво полуприбрано състояние и пак са си там. Само като избият се махат напълно.

Така е. Не е само при теб. И аз съм го забелязала това. Някои мазила само подтискат пъпките, което не е добре. Те пак си избиват рано или късно, но белезите и петната са много по-зле после при такива пъпки. Говорим за подкожните.

# 734
Здравейте, дами,
Не знам дали въпросът ми е за тази тема, ако не е много се извинявам, но ми се стори най-подходяща.
Моля ви, препоръчайте ми добър дерматолог (за София става въпрос), при който мога да отида.
Кожата на лицето ми е ужасна. Много съм светла и лицето ми редовно е на червени петна и пъпчици. Гнойни излизат много рядко, но кожата е зле. Най-вече около и на скулите. Неравна, зачервена.
Пробвала съм да я успокоявам с различни кремове, но само влошавам положението, защото очевидно имам и алергия.
Не мога да нося грим, дневни кремове съм слагала на Avéne, LRP, Eucerin, Vichy и какво ли още не и резултатът всеки път е един и същ - след половин час с крема кожата започва да пари, усещам я подута, клепачите също, очите ми стават червени и започват да сълзят.
Продуктите за поддръжка в момента са сведени до почти минимум - сутрин почиствам добре и нанасям термална вода, а след като изсъхне слагам слънцезащитен крем, фактор 50 на Бочко (само той не дразни засега), а вечер отново почиствам добре и нанасям специален мехлем, който ми е предписан от дерматолог, при който ходих преди години в родния ми град. Два пъти в седмицата почиствам вечер преди мехлема и с маска със зелена глина на Apivita, а през други два дни почиствам с онези черни маски за черни точки.
Нямам белези, но кожата на лицето изглежда много зле.

Общи условия

Активация на акаунт