Против акне/пъпки по лицето 8

• 97 308
  • 799
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, дами,
Не знам дали въпросът ми е за тази тема, ако не е много се извинявам, но ми се стори най-подходяща.
Моля ви, препоръчайте ми добър дерматолог (за София става въпрос), при който мога да отида.
Кожата на лицето ми е ужасна. Много съм светла и лицето ми редовно е на червени петна и пъпчици. Гнойни излизат много рядко, но кожата е зле. Най-вече около и на скулите. Неравна, зачервена.
Пробвала съм да я успокоявам с различни кремове, но само влошавам положението, защото очевидно имам и алергия.
Не мога да нося грим, дневни кремове съм слагала на Avéne, LRP, Eucerin, Vichy и какво ли още не и резултатът всеки път е един и същ - след половин час с крема кожата започва да пари, усещам я подута, клепачите също, очите ми стават червени и започват да сълзят.
Продуктите за поддръжка в момента са сведени до почти минимум - сутрин почиствам добре и нанасям термална вода, а след като изсъхне слагам слънцезащитен крем, фактор 50 на Бочко (само той не дразни засега), а вечер отново почиствам добре и нанасям специален мехлем, който ми е предписан от дерматолог, при който ходих преди години в родния ми град. Два пъти в седмицата почиствам вечер преди мехлема и с маска със зелена глина на Apivita, а през други два дни почиствам с онези черни маски за черни точки.
Нямам белези, но кожата на лицето изглежда много зле.

Др.Хитова клиника Евродерма срещу Пирогов

# 736
Много благодаря! Hug

# 737
Момичета, намерих много полезен канал в ютюб! https://www.youtube.com/watch?v=YT2aNZvsV3w&list=PLgfncpyMBO … IdExPgFfLF9_lL5F9
 Ако скролнете отстрани в плейлиста е пълно с видеа, свързани с акнето.
Ако Аничк@ прецени, че е полезен канал, дали ще може да го сложи в първия пост?

# 738
Да докладвам за използването на сребърна вода като тоник. Не мога да видя конкретно подобрение, но като цялото не ми излизат нови пъпки почти. Отдавам го на комбинацията Ла Рош ефаклар + сребърна вода. Т.е. при всички случаи не ми е навредило. Проблем ми остава за сега белезите и зачервяванията, които стоят след разчоплена от мен пъпка. За жалост от най-малкото се зачервява даден участък, а после със седмици не могат да изчезнат /Ефаклара май в тази насока не ми върши работа/. Заради това и не мога да си позволя да изляза без лека доза ББ крем или ФДТ. В тази връзка - моля препоръчайте ми някакъв продукт, специално за белезите. Чувала съм за витамин Ц или охльовен екстрат, т.е. може би някакъв избелващ крем или серум с една от тези съставки? И ако не е 30-40 лв., ще е супер.
В хидратацията не полагам достатъчно грижи, но то е пак, защото не съм намерила подходящия продукт, а още 30 лв. за още един Ла Рош вече ми идват в повече. Мисля да заложа на по-бюджетен продукт в тази стъпка и съм се насочила към Биотен - кремчето с дюля. Пробвала съм и преди, но за кратък период от време. Със сигурност не запушва пори, проверих му състава ей сега - първите 5-6 съставки са с комедогенен индекс 1.

# 739
За да ти избледняват белезите ползвай слънцезащита дори и зимата. УВ лъчите потъмняват белезите. Иначе и аз не съм открила нещо, което да ги накара да изчезнат съвсем, имам едни, които стоят от поне месец и половина. И аз знам, че витамин Ц много помага за белези, но още не съм го пробвала.  Масло от шипка и масло от таману също помагали за белези, но и това не съм опитала все още. Ексфолирането също действа, тъй като помага за регенерирането на клетките (почистват се мъртвите клетки). За целта по-добре да не се ползва скраб с частици, а някаква алфа или бета хидрокси киселина. Аз ползвам и поизбледняха малко, но пак си ги има и ме дразнят... С Ла рош ефаклар спряха да ми излизат пъпки по челото, но и на мен не ми помогна за белезите, иначе като цяло е добър продукт. Иначе за хидратация този не е хич лош https://douglas.bg/the-ordinary-natural-moisturizing-factors-ha-050575 и като цяло препоръчвам да прочетеш повече за тази марка, тъй като лично на мен много ми помогна, както и много съфорумки се похвалиха от нея.

Нещо полезно, което разбрах също е, че е грешка хората с мазна кожа да избягваме масла - напротив - те са точно за мазна кожа, защото маслото хидратира, почиства порите в дълбочина (разните пийл оф маски, които уж издърпват черните точки не са ефективни, защото разрушават кожната бариера и реално издърпват само повърхността на черната точка, докато в дълбочина пората не е почистена и себумът отново излиза на повърхността, оксидира се и се превръща в черна точка. Казвам го, защото аз си мислих, че са ефективни и ги ползвах, обаче ни най-малко не са) и регулира себума, тъй като кожата получава "сигнал" че се е лубрикирала достатъчно и съответно не свръхпроизвежда самата тя.

# 740
Много благодаря за мнението и препоръката. Ще взема да го пробвам това Ординари, ама като гледам май ще го поръчвам онлайн /не съм от Сф/. Някъде по аптечната мрежда дали ще го има?
По темата за маслата - така е, да. Всъщност има много масла, които може да са ни полезни, но човек трябва добре да се информира добре. Много мацки почистват кожата си чрез т.н. маслено измиване. Аз също бях на тази вълна дълго време, но към момента пак съм на традиционната козметика. Който се интересува може да следи темата за маслата.Flowers Hibiscus

# 741
И аз имам мазна кожа, с излекувано акне, но белези по бузите.  Използвам българско шипково масло за белезите и петната - има ефект. Поръчала съм си и от здравец - със същата цел. Вече може би месец и половина го използвам, за петната със сигурност има. За по -малките белези също виждам ефект. За по-дълбоките не мога да кажа все още, за там ще трябва повече време, но на този етап не бих го заменила.
Също така включих натурална вода от хвойна - много много добра!

# 742
Минавам за отчет за моите пъпки. Доволна съм, кожата ми не е изсушена както предполагах и аз и вие и дано така да остане. Първите 5 дни мажех по 3 пъти на ден от сместа със салициловия спирт, сега само сутрин и вечер. Продължавам до пълното изчистване на челото ми.

С кой продукт постигнахте резултат? Може ли линк?

# 743
  • София
Здравейте, търся препоръка за тонирана лечебна пудра (т.е. да е с цинков оксид, титаниев оксид, салицилова киселина в състава) и некомедогенна. Набелязала съм си няколко продукта в iherb, ebay и чуждестранни сайтове, но ще се радвам ако имате конкретни отзиви за подобна пудра.

# 744
Това ми направиха в аптеката, струваше 9лв.

# 745
  • Sofia
Аз с това се мазах сумати години. Помага, но адски много изсушава кожата и се бели после.

# 746
И аз 2 години наред го използвах. Води до пресушаване и преждевременно стареене.

# 747
Не ползвайте изсушаващи продукти, влошават състоянието на кожата в дългосрочен план.

# 748
  • Бургас
Въобще всички продукти със спирт и парфюм не са добре за кожата.

# 749
Ползвам го едва от месец и не мисля да го ползвам постоянно. Но засега съм доволна, кожата ми също е добре.

Общи условия

Активация на акаунт