Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 47

• 43 112
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Кой е този лекар, който така напоително и успокояващо обяснява?
Преди раничките не се горяха на нераждали жени, сега май че всички искат да ги махат.

# 586
Преди раничките не се горяха на нераждали жени, сега май че всички искат да ги махат.
Аз и преди съм писала- др. Станков в Шейново. Бях за първи път преди 6-7 години там и ме заведе една приятелка медицинско лице. Не знам дали затова беше толкова пространен, но аз после го препоръчах на всички колежки и те бяха възхитени.

# 587
  • София
janiap, точно така! При мен от двете раждания шийката ми "зее" както се изразяват. Т.е. границата между двата епитела не е скрита, а е във влагалището, което предполага непрекъснато възпаление и атаки от обичайните във влагалището микроорганизми. С просто око ще се вижда точно това, което описваш. Мен винаги ме гледат с колпоскоп и правят теста с оцветяването. Иначе не бих била спокойна, въпреки опитността на лекарката ми. Като имам не една и две биопсии преди ЛЛЕТЗ процедурата.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 15:41 от Vache

# 588
  • София
Благодаря

# 589
  • Бургас
На мен преди 3 месеца при преглед с колпоскоп Димитров от Бургас ми каза че имам еритроплакия.Като попитах какво е това той каза че не е нищо притеснително.ПАП 2 . Някой е по запознат ако може да сподели

# 590
  • София
Разбира се, при диагностицирането е важно да се определи дали има атипизъм или не. Има си такива ектопии само възпалени. Но при взимане на биопсия не е задължително пак да се гледа под колпоскоп, това беше моето мнение. Иначе със сигурност е необходимо да се подходи според вида "раничка"

# 591
Аз и преди съм писала- др. Станков в Шейново. Бях за първи път преди 6-7 години там и ме заведе една приятелка медицинско лице. Не знам дали затова беше толкова пространен, но аз после го препоръчах на всички колежки и те бяха възхитени.

Била съм на няколко прегледа при д-р Станков и всеки път е изключително подробно и внимателен.
За съжаление е пенсионер май вече. Поне нещо такова спомена на последния преглед - декември 2018, макар още да преглежда в Шейново.

# 592
monitooo90, от първият пост на темата.

Особен тъканен процес, при който има нещо като изтъняване на епителната тъкан на шийката, и този участък вроговява.
Клинично: ярко червени петна на преглед, които лесно кървят при допир.
На колпоскопия - изтънени участъци, през които прозира силно-червена тъкан.
Диагноза: освен спекулум и колпоскопия, задължителна хистология.

# 593
  • Бургас
Попитах го за биопсия дали да вземе.Каза че нямало нужда и да не се притеснявам..... Незнам освен да търся и друго мнение

# 594
Не знам какво  да те посъветвам. Ако е някой добър лекар, може и да му се довериш. Ако се притесняваш - на второ мнение.

# 595
  • Бургас
По принцип съм доволна от него.Но незнам до колко мога да му се доверя.Правих типизация за високорискови -всичко е отрицателно.Февруари месец ще отида и ще настоявам тази път за биопсия освен...

# 596
Мони, къде и за колко пари прави типизация, ако не е проблем да споделиш?

# 597
  • Бургас
В лина ме прати Димитров. Аз много не бях съгласна за там ама щом е казал.... 87лв излезе ама не помня с таксата 2 лв или без нея ама горе долу около 90лв. А микробиология в трета поликлиника винаги

# 598
Благодаря за информацията!

# 599
  • Бургас
Странното там беше че само веднъж седмично ги изследват ЧПВ там незнам дали и на други места е така.Мисля че само в четвъртък а аз оставих пробата в петък и тази проба е стояла цяла седмица преди да я видят....... казаха че нямало проблем те ги съхранявали правилно....

Общи условия

Активация на акаунт