Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 47

• 43 051
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • София
The Catcher in the Rye е права за всичко!
Искам и аз  да кажа за типизациите. И аз правих такава за високорисковите. Излезе негативна. Обаче всички други неща сочат, че имам вируса. Да, може да не е високорисков, но доктора, който ми прави лийп процедурата каза да не се заблуждавам, просто имам силен имунитет и го държа в повечето случаи да не прави много бели. Всъщност излезе, че типизацията ми беше излишна или по-скоро тя е насочваща, за да се знае доколко радикални мерки да се предприемат.
Сега за Лийп процедурата. На мен ми я направиха в кабинет с местна упойка, за 20 мин. След още 40 минути си заминах. Да, истината е, че при мен беше отстранена по-малка част от шийката, но все пак си е интервенция. Страхът беше по-страшен от самата процедура Wink

# 631
За лийп в кабинет има ли различни видове обезболяване? На мен ми каза Док, че ще ползва лидокаин. И къде се боде?

# 632
  • София
в шийката

# 633
  • София
За лийп в кабинет има ли различни видове обезболяване? На мен ми каза Док, че ще ползва лидокаин. И къде се боде?
Да, в шийката, не се усеща изобщо. Нито по време, нито след процедурата нещо ме е боляло. Абсолютно нищо. Но трябва да се отпуснеш. Знам, че човек го е страх, обаче е много важно и за самият лекар да работи в спокойна среда. Дали заради това, че се овладях много спокойна или заради късмет, ама доктора после каза, че толкова бърза процедура не бил правил, направо от раз. Така че, спокойно, наистина не боли дори убождането с лидокаина.

# 634
Благодаря ви за разясненията. Моят лийп най-вероятно ще е другата седмица, малко ме е страх от неизвестното, но какво да се прави Simple Smile Неизбежно е.

# 635
  • вкъщи
Мира, да пишеш как е минало, че и мен това ме чака и отсега треперя. Снощи ми махнаха конците от операцията и много ме боля, бяха много врастнали в кожата.

# 636
  • София
При LEEP се отстранява много тънък участък - 1-2-3 ММ. Това не влияе на забременяване и износване на плода.

# 637
  • Бургас
Не бива да ви е страх от поставяне на упойка Simple Smile Нищо страшно няма. От всичкото бодене де що са ми слагали локална анестезия - боли най - много обезболяване на челюсти, след него нареждам гърда и шийката е на края на опашката. По същия начин е наредено и махането на конци. Тези от гърдата и секциото изобщо не ги усетих, ама грам.
Няма причина да ви е страх момичета! Да си призная се измъчих много повече от играта "да го оставим да мине и да следим", отколкото с решението да се лекувам сега и веднага.

# 638
Здравейте!
Да се включа и аз. Имал ли е някой подобен резултат от цитонамазка /PAP 2, което принципно е добре/ и какво ли ще означават термините:  КЛЕТЪЧНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ СКВАМОЗЕН И ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ /СУПЕРФИЦИАЛНИ. ИНТЕРМЕДИЕРНИ И ЦИЛИНДРИЧНИ КЛЕТКИ/. УМЕРЕНО КОЛИЧЕСТВО СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ. СРЕЩАТ СЕ И ЕДИНИЧНИ БИНУКЛЕАРИ. ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ! ПРЕПОРЪЧВА СЕ HPV-ТЕСТ. - неясна ми е терминологията и не знам кое по-точно изисква тест за ЧПВ. Какви са тези клетъчни елементи?
 По-надол в резултата има категории, по-конкретно: Клетъчни промени свързани с: "други". Какви могат да бъдат тези "други" причини? Говорих с гинеколожката, но единствено каза "Спокойно, ще дойдеш да направим теста". Тази нейна лаконичност съвсем не ме успокои.

# 639
Здравейте. Не съм чела стари теми, защото ми е толкова притеснено, и ако може някой да ми обясни. Днес си взех резултата от цитонамазката, казаха ми, че всичко е наред. Но не можах да се консултирам с гинеколога си, тей като от микробиологичното изследване се оказа, че имам гъбички, но го нямаше в клиниката. Та, успокоих се, че ще лекувам само гъбички. После погледнах резултатите - на интерпретация на резултата беше отбелязано NILM - негативна за интраепителна лезия и малингнитет. PAP гр. - втора. Прочетох в интернет, че означава наличие на инфекция и се побърках... От клиниката ми казаха, че всичко е наред. Утре ще ходя при гинеколога си, но ми е много притеснено...

# 640
  • Пловдив
Здравейте Момичета,
Днес си взех резултатите от цитонамазката, която е II гр. РАР.Горе има  Забележка:Изразена възпалителна реакция и репаративни промени
Какво означава това и трябва ли да се притеснявам?

# 641
Здравейте. Не съм чела стари теми, защото ми е толкова притеснено, и ако може някой да ми обясни. Днес си взех резултата от цитонамазката, казаха ми, че всичко е наред. Но не можах да се консултирам с гинеколога си, тей като от микробиологичното изследване се оказа, че имам гъбички, но го нямаше в клиниката. Та, успокоих се, че ще лекувам само гъбички. После погледнах резултатите - на интерпретация на резултата беше отбелязано NILM - негативна за интраепителна лезия и малингнитет. PAP гр. - втора. Прочетох в интернет, че означава наличие на инфекция и се побърках... От клиниката ми казаха, че всичко е наред. Утре ще ходя при гинеколога си, но ми е много притеснено...
Няма нищо притеснително. Групата е втора заради гъбичките - именно това е въпросната инфекция. Лекувайте гъбите и следвайте съветите на лекаря Ви.

# 642
  • Пловдив
Здравейте Момичета,
Днес си взех резултатите от цитонамазката, която е II гр. РАР.Горе има  Забележка:Изразена възпалителна реакция и репаративни промени
Какво означава това и трябва ли да се притеснявам?
Необходимо е да се уточни каква е причината за възпалението. Репаративните промени са доброкачествени клетъчни промени,  които цитологично се  идентифицират с трихомониаза, гъбичкови инфекции и бактериална вагиноза.

Благодаря сърдечно 🌹!

# 643
Здравейте!
Да се включа и аз. Имал ли е някой подобен резултат от цитонамазка /PAP 2, което принципно е добре/ и какво ли ще означават термините:  КЛЕТЪЧНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ СКВАМОЗЕН И ЕНДОЦЕРВИКАЛЕН ЕПИТЕЛ /СУПЕРФИЦИАЛНИ. ИНТЕРМЕДИЕРНИ И ЦИЛИНДРИЧНИ КЛЕТКИ/. УМЕРЕНО КОЛИЧЕСТВО СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ. СРЕЩАТ СЕ И ЕДИНИЧНИ БИНУКЛЕАРИ. ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ! ПРЕПОРЪЧВА СЕ HPV-ТЕСТ. - неясна ми е терминологията и не знам кое по-точно изисква тест за ЧПВ. Какви са тези клетъчни елементи?
 По-надол в резултата има категории, по-конкретно: Клетъчни промени свързани с: "други". Какви могат да бъдат тези "други" причини? Говорих с гинеколожката, но единствено каза "Спокойно, ще дойдеш да направим теста". Тази нейна лаконичност съвсем не ме успокои.

# 644
Възможно ли е резултатите от НРV до излязат за 1 ден? До колко е вероятно да е грешен резултата, тъй като ми го взе специализант? Не че не вярвам, те са си лекари, но все пак някак съм притеснена? Това значи, че нямам нито 1 тип HPV

Общи условия

Активация на акаунт