Страхът от раздялата и разочарованието

• 11 709
  • 187
  •   1
Отговори
# 75
Става й безинтересен, разбира се Simple Smile Но тя се прикрива добре Simple Smile

# 76
Тия дето ги приказвате, за ловеца и дърпащата се жена, са за любители на драмите.
Как пък няма да се правя на ощипана госпожица, че да му е интересен на някой живота. Да си го прави той интересен, аз си имам по-важни занимания. Ама-ха.
Не, наистина, това са страшни циркове за хора, които си нямат друга работа, да му се дърпала тя, хаха.
Ами, той си го прави....когато ти се превърнеш в "отстреляна сърна" и вече не си интересна, той почва да търси нови обекти за "отстрелване".
А защо на жената не й става безинтересен удобният мъж, който винаги за всичко я слуша?
Дали не е от практически подбуди, далеч от тръпката?
Защото жената е с друг тип мислене.Тя не е "ловец", тя трябва да "поддържа огнището", а за добре поддържано огнище й трябва именно удобен мъж, която я слуша и ТОЙ се съобразява с нея.

# 77
Циркаджийски изпъления - ловци, жертви, интересно да е... може да се хареса на някоя пикла, не на жена.

# 78
  • София
Моята идея не е изцяло да бъда отговорна за огнището. Впрочем, за мен тази грижа често се изражда в излишни правила и мании.
А защо тогава се възмущавате, че мъжете си търсели покорни жени? След като жената търси мъж, на чийто врат да стъпи, властните мъже какво да правят? Същото.

# 79
Аз неведнъж съм писала, че съм с 30-годишен брак и хората около нас също, няма разводи.И във всичките тези семейства, жената "командва парада/води отношенията/грижи се първо за своите нужди (и на децата), после на мъжа....
Като рецепта за продължителен брак - може би. Като рецепта за щастлив - едва ли. За мъжа имам предвид. Мерси аз, 30 години да правя все каквото жена ми каже, като че ли нямам глава, с която да мисля и решавам какво да правя. Отде пък ги намирате такива послушковци? Но щом им е добре с вас, живи и здрави.

Но това са общи разсъждения. Тук в конкретния случай, как жената да накара този мъж да я слуша и да мисли преди себе си за нея и за детето ѝ (дето не е от него) - къде е стимулът за него? Посъветвахте я - като не прави компромиси, хайде ресто и търси друг. Как се подхожда към друг човек, така че да го накараш да постави собствените си желания и нужди след тези на нова жена, която му идва с дете-тийнейджър, без жилище, без нищо? Това са някакви джедайски фокуси. Любопитно ми е просто, не че смятам да го правя - аз предпочитам сам да се оправям в живота.

# 80
  • София
Защо е наложително нечии нужди да са преди други? Ще ги съвместяват и взаимно ще си правят отстъпки.
chris78, ако с жена си имате сходни виждания, не е чак невъзможно да уеднаквите позициите.

# 81
Защо е наложително нечии нужди да са преди други? Ще ги съвместяват и взаимно ще си правят отстъпки.
chris78, ако с жена си имате сходни виждания, не е чак невъзможно да уеднаквите позициите.
Аз бих попитала, защо е необходимо да се събират въобще с човек с твърде различни виждания  по този въпрос.
Твърде опростенчески е да изведеш едно разбирателство в "той слуша" или "тя слуша". Това са крайности. Нелепици.
Защо в тоя форум почти на всички им харесват крайностите, като решат да защитават някаква теза?

# 82
Аз неведнъж съм писала, че съм с 30-годишен брак и хората около нас също, няма разводи.И във всичките тези семейства, жената "командва парада/води отношенията/грижи се първо за своите нужди (и на децата), после на мъжа....
Като рецепта за продължителен брак - може би. Като рецепта за щастлив - едва ли. За мъжа имам предвид. Мерси аз, 30 години да правя все каквото жена ми каже, като че ли нямам глава, с която да мисля и решавам какво да правя. Отде пък ги намирате такива послушковци? Но щом им е добре с вас, живи и здрави.

Скрит текст:
Но това са общи разсъждения. Тук в конкретния случай, как жената да накара този мъж да я слуша и да мисли преди себе си за нея и за детето ѝ (дето не е от него) - къде е стимулът за него? Посъветвахте я - като не прави компромиси, хайде ресто и търси друг. Как се подхожда към друг човек, така че да го накараш да постави собствените си желания и нужди след тези на нова жена, която му идва с дете-тийнейджър, без жилище, без нищо? Това са някакви джедайски фокуси. Любопитно ми е просто, не че смятам да го правя - аз предпочитам сам да се оправям в живота.
Не схващаш идеята...."номерът" не е да правиш каквото жената ти каже (щото и това доскучава/омръзва в даден момент), а тя да е човек, който държи на себе си, на своите интереси, на своето удобство, на своите капризи ако щеш, та ти цял живот да не си на 100% сигурен, че тя е "само твоя" и цял живот да я "гониш и да се бориш за нея и любовта й".
Която жена го умее този "номер", винаги е "преследвана" от мъжете.
Която не го умее, се вкарва в ролята на удобната и послушна съпруга, и неминуемо стига до "Аз правя ВСИЧКО за него, а той не ме забелязва/не ме желае/изневерява ми....Защо?!".

И тук, в конкретния случай, решението е същото.Тя трябва да престане да му е сигурна, да му е удобна, да му е "под ръка" винаги и за всичко, да спре да се грижи за неговите нужди....а да помисли и да постави на първо място себе си и своите желания.Пък току виж, той се замислил "Що така тая жена ме избягва?Не ме ли обича вече?" и да направи нещо по въпроса.

# 83
Леко отдалечена от емоциите на  спречкването станало повод за темата, а също и несъзнателно отдалечена от мъжа до мен (виждайки, че си пиша нещо, че нещо друго ме дърпа, незнаейки, че то е пак касае нас), забелязвам, че в някаква степен работи “отдръпни се за да привлечеш внимание”, но не вярвам, че може да е основа на дългосрочна връзка.
Да, грешка е, че се подлъгвам по първите години, когато човек се старае да покаже само добрата си страна, не са се натрупали упреци и разочарования.
Не очаквам  напълно безпроблемни отношения и точно заради това се колебая - достатъчно ли са неудовлетворяващи, че   да се сложи край или проблемите са в рамките на нормалното и може да живеем с тях (осъзнавайки, че в 95% от времето сме добри партньори, макар и не лудо влюбена романтична двойка)

П.п. Специално към chris78, по най-важния детайл в една двойка - не, не съм напълняла, не съм се занемарила, изглеждам чудесно (вкл. според неговите критериии).  Нито пък е натоварен с ангажименти покрай детето ми, което е дете-мечта и не създава никакви трудности (поне засега Simple Smile).

# 84

И тук, в конкретния случай, решението е същото.Тя трябва да престане да му е сигурна, да му е удобна, да му е "под ръка" винаги и за всичко, да спре да се грижи за неговите нужди....а да помисли и да постави на първо място себе си и своите желания.Пък току виж, той се замислил "Що така тая жена ме избягва?Не ме ли обича вече?" и да направи нещо по въпроса.

Да не стане това правене на нещо , да си хване оная работа и да си замине. Че като гледам из форума доста такива теми има. Дето има един лаф , кокошката бега толкова бързо колкото може да я хване петела.

# 85
  • София
Аз бих попитала, защо е необходимо да се събират въобще с човек с твърде различни виждания  по този ....Защо в тоя форум почти на всички им харесват крайностите, като решат да защитават някаква теза?
Защото времето невинаги стига за всичко, особено при наличие на деца. Ще се редуват, ще си отстъпват и т.н., което се учи с времето, стига да не се държиш като вироглава коза/козел

# 86
Така е. Става й безинтересен, но се прикрива умело. Припомням любимото ми клише, плод на женския практически опит -  “пеперудите са до време” Simple Smile
Не са до време, просто никога не ги е имало.

# 87

Да не стане това правене на нещо , да си хване оная работа и да си замине. Че като гледам из форума доста такива теми има. Дето има един лаф , кокошката бега толкова бързо колкото може да я хване петела.

Ами, ако си замине, значи не е бил за нея. А ако му е "удобната подлога" винаги, ще седи да я тъпче сигурно... Една жена Трябва да си знае цената, само тогава и другите ще я ценят.

# 88
  • Linz
Леко отдалечена от емоциите на  спречкването станало повод за темата, а също и несъзнателно отдалечена от мъжа до мен (виждайки, че си пиша нещо, че нещо друго ме дърпа, незнаейки, че то е пак касае нас), забелязвам, че в някаква степен работи “отдръпни се за да привлечеш внимание”, но не вярвам, че може да е основа на дългосрочна връзка.
Да, грешка е, че се подлъгвам по първите години, когато човек се старае да покаже само добрата си страна, не са се натрупали упреци и разочарования.
Не очаквам  напълно безпроблемни отношения и точно заради това се колебая - достатъчно ли са неудовлетворяващи, че   да се сложи край или проблемите са в рамките на нормалното и може да живеем с тях (осъзнавайки, че в 95% от времето сме добри партньори, макар и не лудо влюбена романтична двойка)

П.п. Специално към chris78, по най-важния детайл в една двойка - не, не съм напълняла, не съм се занемарила, изглеждам чудесно (вкл. според неговите критериии).  Нито пък е натоварен с ангажименти покрай детето ми, което е дете-мечта и не създава никакви трудности (поне засега Simple Smile).

Ако ползваш английски, ето едно видео какво имам предвид (не знам дали е най-подходящото, но има стотици подобни и десетки други канали, касаещи взаимоотношенията мъж-жена и проблемите, с които се сбъскват жените, в общуването си с мъжете). Има и много книги по темата на български, ако не се оправяш с английския, и друг път съм препоръчвала "Мъжете си падат по кучки"- като за начинаещи. За по-напреднали са книгите на духовна тематика (в смисъл на психологична литература, а не религиозна, където често се среща грешна интерпретация). Усъвършенстването на човешките взаимоотношения (в частност отношенията мъж-жена), е процес... не става въпрос за провокации (както опита да извърти думите ми luna)... започваш със себепознанието.
Помощ в теми тук не очаквай да намериш.

https://youtu.be/4OuxE2ZX0E0

Последна редакция: чт, 06 дек 2018, 05:13 от SaRaNia

# 89

SaRaNia, общуването е важно.
Та ние, една друга не си разбираме думите и смисла, който влагаме в тях, какво остава да даваме акъл как да общува/ и интерпретира/ друга жена с мъж... Не схващам какви твои думи съм опитала да извъртя, мисля, че не съм коментирала твои постинги в последните си мнения.

Общи условия

Активация на акаунт