Имало едно време в Чукурова | ВВ, Кьосем - исторически и костюмни драми №11

• 23 637
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Мери Hug
Йълмаз знае, че Хюнкяр му е навредила много...нали разбра, от кого получава заповеди управителят на затвора. Демир и Хюнкяр са отделни личности, но са Яман и имат обща цел - да убият Йълмаз и той това го знае. Надали си мисли, че Демир само цели това, разбира се й майката е в кюпа. Хюнкяр се намеси в онзи момент, защото не иска Йълмаз да умре от ръката на Демир по толкова показен начин...много хора знаеха за капана. Иска чрез трети лица или тихомълком, заради сигурността на Демир. Йълмаз знае това, чак толкова глупав не е. Така, че и Хюнкяр му е вид враг...
Може и да е разбрал от Фекели, че е добре...не е необходимо СЦ да дават такива подробности.
Дани Hug
Цитат
С други думи, не мисля, че са ни дадени недвусмислени доказателства, че Демир е чорбаджията-изедник, от когото Йълмаз трябва да пази собствените му работниците. Затова считам, че Йълмаз е по-добре да насочи усилията си в установяване на друг бизнес модел, който със самата си ефективност да засрами досегашния бизнес модел.
Йълмаз има фабрика, там той насочва интереса си и грижата си за работниците. За Демировите работници - мисля, че писах, че действията на Йълмаз по отношение на точно тези работници, според мен, е в две насоки: 1. самият той е бил един от тях и иска да им помогне по някакъв начин допълнително; 2. иска да ядоса Демир, разбираемо. Ядосвайки Демир, Йълмаз му влияе психически и емоционално...един вид - не го оставя на мира. Това е модел на дразнене на врага и цели да го дистабилизира. Демир е високомерен и иска да контролира всички и всичко - много точни думи на Саббахатин. С намесата си Йълмаз нарушава реда и нарушава контрола от страна на Демир. При хора, които имат мания за контрол, такъв тип намеса е психологически товар и те излизат от релси. Така, че единият и другият използват слабите си страни. Единият - Демир използва Зюлейха и търси Йълмаз за да го убие, да го затрие физически; а другият - Йълмаз "играе" по нервите на Демир, като се намесва в стопанската му работа...след като се отказа от убийството му.
.Несъмнено е, че работната ръка живее в лоши условия, но дали мащабът на земеделието е позволявал създаване на по-добри условия, дали е било икономическо възможно друго решение.
Цитат
Демир направи нови колиби на работниците, след като запали старите, помним, че Хюнкяр държеше да се имунизират хората, за да не се разболяват.
Не мисля, че мащабът на земеделието му е виновно на Демир - та това са 10 колиби за шепа хора. А купуваше скъпи дрехи, обувки, бижута и парфюми на Зюлейха, като си мислеше, че като повечето жени, тя ще го обикне заради това. Просто не му е пукало толкова, според мен и това е истината за мен. А Хюнкяр наистина се пое инициативата за ваксините и това й прави чест, но има и друго - ако пламне епидемия...те също ще се заразят. Така че тя предпазва и себе си и сина си, което е нормално.
Нека спомена и друго - ако Демир знае, че детето е на Йълмаз (в което аз също съм почти убедена) се получава следното - Йълмаз не иска да убива Демир, за това, че е баща и не иска детето да разте без баща; а Демир иска да убие Йълмаз точно и за това - че е баща.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 19:46 от dana78

# 136
Феки нали ме дразни и мен, та ми действа психологически, но все още не е успял да ме изкара от нерви Simple Smile , та да питам - той защо си лепна некролога във вестника? Според мен за да нарани Хюнкяр, ама защо той смята, че след толкова много години това ще й причини болка. Явно разчита на "неотразимия си чар", за да го помни тя 30 години Simple Smile

p.s. Пускайте линкове всякакви Wink

# 137
Дана, разбирам твоята гледна точка. Ето точно това дразнене аз не харесвам. Вятър работа е за мен. Може и да постига психологически превес над противника, но за мен разкрива лека инфантилност от страна на Йълмаз. Ще използва маши, за да дестабилизира Йълмаз.

От това дестабилизиране произтичат и психологически последствия за работниците. Подклажда се социалното недоволство, което Йълмаз не може да реши трайно, а само да го подклажда.

Защо поведението на Демир, което е по-жестоко, не поражда в мен същото раздразнение като поведението на Йълмаз? Предполагам, че мога да оправдая действия, които търсят ефективно решение на проблема (в случая физическата ликвидация на проблема) отколкото показни вятърничави действия, които не постигат преки резултати, а само създават илюзия за благородство, предприемчивост, икономически усет и други неща, които се целят с показните действия на Йълмаз. Предпочитам всеки да показва отвън това, което има вътре в сърцето му.

# 138
Хаштаг #AşkınKıymeti

АТВ онлайн

https://www.canlitv.video/atv

Онлайн превод / поне така пише / с логване във вконтакт

https://vk.com/feed?q=%23%D0%9E%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D1 … 8810_20067_r20112

# 139
Мери Hug..забравих да питам...тази табакера, която спаси живота на Йълмаз ли имаш предвид?...със снимка на Хюнкяр Shocked. На мен ми се стори, че това е снимка на Зюлейха и това си е Йълмазовата табакера. Thinking newsm78
За некролога - мисля, че искаше да "потъне" в неизвестност Фе, да действа като "сив кардинал" Mr. Green. Но като Хю беше ранена се поддаде на старите чувства и рискува прикритието си.
Дани Hug
Цитат
От това дестабилизиране произтичат и психологически последствия за работниците. Подклажда се социалното недоволство, което Йълмаз не може да реши трайно, а само да го подклажда.
Не мисля така Peace. Йълмаз им дава и друга алтернатива на работниците...някакъв зародиш на конкуренцията и вид разклащане на монопола. Така работниците ще могат да изискват повече, а не да се примиряват. Ще могат и да избират, къде да работят. Така че, не мисля, че действията на Йълмаз са токова вятърничави и инфантилни, но това си е мое виждане.
Цитат
Предполагам, че мога да оправдая действия, които търсят ефективно решение на проблема (в случая физическата ликвидация на проблема) отколкото показни вятърничави действия, които не постигат преки резултати, а само създават илюзия за благородство, предприемчивост, икономически усет и други неща, които се целят с показните действия на Йълмаз.
Аз лично никога не бих оправдала убийство...отнемане на човешки живот, още по-малко поради целта Демирова, макар че е ефективно решение на проблем. Peace И мисля, че е още рано да се заклеймяват действията на Йълмаз като описаните от теб.  Peace

# 140
Дана78,
Йълмаз каза на Фекели  - тази табакера, която ми подари, ми спаси живота.

Оф, Зюлейха пак я гони истерията !

С такова държание от нейна страна, никога няма да я уважават слугите!

Ха-ха, рускините са страхотни в коментарите си  - Где мой сын?Вспомнила мать года

Цяло село я разбра!!! Знае, че Демир обича детето и никога няма да му направи зло, но само истериите и са в главата

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 20:14 от mery_poppins1

# 141
Да не го е завел при онази жена - на Хюсеин, нали е кърмачка Rolling Eyes

# 142
 Вай бе , Санието бременна май.

# 143
Йълмазчо трактори купил, ама кой ще ги управлява?! Не видях да е изпратил някои от селяните на курсове или те си знаят по рождение Simple Smile

Поправям се - машини е купил

# 144
Момичета и аз влизам.
Мери Hug за табакерата съм го пропуснала, ще повтарям! Мерси! Хюнкяр на млади години ми заприлича на Зюлейха. Йълмаз не я ли позна..Хю?

# 145
Купил е станове, да тъкат платове от памука

# 146
Йълмаз на маса, работниците клечат до дуварите. Много равноправно Simple Smile

# 147
Момичета, не ми се отваря с озвучката Rolling Eyes Много работници , не могат всички на масата Mr. Green Wink

# 148
От рускините по повод раздаването на манджа от Йълмаз -

Честный и положительный герой Йылмаз. Противненько смотрет

Дана78, то не превеждат. Само коментират

# 149
Дана, не разбрах, кое не ти се отваря?
Гюлтен призна, че тя е провалила срещата, принудена от Демир.

Общи условия

Активация на акаунт