Второ дете

• 28 250
  • 971
  •   1
Отговори
# 750
A, да, ти беше другия столкър, който е убеден, че ме познава на живо. Само да не ме бъркаш с друга жена, че може да стане конфузно.

Лъжеш.
Друг въпрос е, ако си с параноя, тогава ти прощавам.

# 751
Не, в една друга тема се изрази по начин, все едно ме познаваш лично. Ако ме познаваш лично и имаш нещо да ми казваш, най-вероятно ще ме намериш в социалните медии. Ако не си ми от социалния кръг, то значи си никой за мен и не знам защо коментираш личността ми, а не аргументите ми.

Не че нещо, но в този форум битува мнението, че щом има някакъв кусур в личността, то почти нищо казано от човека не е валидно. Разбира се, всички останали са без кусури в мисълта.

Но да се върнем на второто дете. Наистина ли човек на 40 е толкова крехък, че ако не му е широко около врата, ако не си угаджа, ще се срине и животът му ще стане тотално сив, нищо хубаво няма да намери? Ще си мрази детето, ще е все кахърен...ами защо ли си мисля, че е преувеличение. ОК ще е, ще се справи някак. То пък ако всички ни хващаше депресия, като нямаме идеални условия и комфорт...

# 752
Още ли бистрите? Авторката май реши.
Аз се кефя на Сирената, на постоянството, с което чете и оспорва несъстоятелни аргументи и на самообладанието й. Абе, кефя се на смели хора с много деца също. Особено на мъжете, дето не ги мързи да бачкат и осигуряват, даже не толкова и на жените. Но и на тях, раждане и бременност много пъти не е шега работа.

# 753
На мен никога никой не ми се е предлагал, но го приемам като комплимент  Simple Smile

Според мен, няма значение в случая конкретната възраст на съпруга, а фактът, че е завил, че иска вече да гледа в друга посока и общо-взето да не се занимава тепърва отново с пеленачета.
Личните истории на знайни и незнайни съфорумки са ирелеванти в случая, както писах още в първия пост: може да са разведени, омъжени отново, със здравословни проблеми, в бракове по сметка, млади са още и не са решили окончателно; не всички са женени за беден провайдър, който е трябвало да натискат да стане истински провайдър, не всички са женени, може да са вдовици и пр.
Четейки темата, останах с впечатление, че авторката иска по-скоро практически съвети, как да "навие" мъжа си, като уточни, че не е на всяка цена.

(Сирен, не те познавам лично, слава Богу. Говорех за твои произведения на изкуството.)

Последна редакция: пн, 03 дек 2018, 10:05 от Iza_

# 754
Лъжеш, а това няма как да бъде подминато.
За клетвите ти казах - ако имаш параноя - не е срамно, болест като всяка друга, - тогава ти прощавам.
Можеш да си въобразяваш каквото искаш - как някой те преследва, как те дебне по улиците, как те гледа в магазина, - но да лъжеш и да кълнеш като циганка на женския пазар и да очакваш, че човекът отсреща ще си замълчи, е отсъствие на здрав разум.
Разголила си се в интернет, правиш скандали, тролиш - и се жалваш как реагирали останалите потребители.
Един психически здрав човек все ще успее да направи връзка между действие и последствие. Ти защо не успяваш, защо не можеш да си подбираш думите и битките - ето нещо, върху което да помислиш.

Авторката на темата нали вече взе решение да работи повече, за да му отправи по-добро предложение.  Ще ми е интересно да пише пак след 2-3 години какво са решили.

# 755
O, хайде стига, всеки знае какво е доксинг (doxxing) и как се използва. Когато аргументите стигнат до определено ниво, не на един път се е споменавало - а, аз те знам кой си в реала. И?

Спомням си много добре, че те репортнах за опит за доксинг, може да ти е изтрит постинга, в който назова приблизително адреса ми. Мисля, че това е недопустимо нет поведение и издава безсилие.

Опити за доксинг не толерирам, нито ме интересува кой какъв е в реала и къде живее. Но явно някои хора се интересуват и ровят. Ами да ровят, ако имат какво да ми казват, да го казват.

# 756
O, хайде стига, всеки знае какво е доксинг (doxxing) и как се използва. Когато аргументите стигнат до определено ниво, не на един път се е споменавало - а, аз те знам кой си в реала. И?

Спомням си много добре, че те репортнах за опит за доксинг, може да ти е изтрит постинга, в който назова приблизително адреса ми. Мисля, че това е недопустимо нет поведение и издава безсилие.

Опити за доксинг не толерирам, нито ме интересува кой какъв е в реала и къде живее. Но явно някои хора се интересуват и ровят. Ами да ровят, ако имат какво да ми казват, да го казват.

Joy Лъжеш.
Ох, ще си направя скрийншот, че ще изтрият тази чутовна глупост, а ти с твоето хленчене вече може да ме обвиниш и във физическо нападение.

# 757
Твой постинг от 14 ноември:

"Сирено, хайде обличай децата, да излезем, да те запозная с малко майки, баби и гледачки, да си поиграят децата в интелигентна среда. Аз започвам с преследването из къщата и обличането, ако в 10 не си пред входа, излизам без теб."

Не знам аз ли параноично чета, това някакъв майтап ли е, защото ако си представяш, че сме в един вход и ме познаваш в реала - можеше едно здрасти да ми кажеш.

Може само да се надявам, че не ме бъркаш с друга жена в друг град.

# 758
  • Варна
И къде точно е споменат адрес в картинката?

# 759
Темата е интересна. Така, че много моля - карайте се помежду си на лични или някъде другаде!!!

Авторката е жена и според мен може да опита да го мотивира с любов и разговори колко е важно това за нея, за семейство им, за връзката им - според мен би било по-силно като аргумент, отколкото с финансови изчисления. Ако той държи на нея, душевния й мир, хармонията в дома, би било нормално поне да обмисли сериозно нещата. Не казвам да му се моли, нито да го натиска остро, а по женски да го обработи.

# 760
Цитирам, за да не се затрие Grinning

Твой постинг от 14 ноември:

"Сирено, хайде обличай децата, да излезем, да те запозная с малко майки, баби и гледачки, да си поиграят децата в интелигентна среда. Аз започвам с преследването из къщата и обличането, ако в 10 не си пред входа, излизам без теб."

Не знам аз ли параноично чета, това някакъв майтап ли е, защото ако си представяш, че сме в един вход и ме познаваш в реала - можеше едно здрасти да ми кажеш.

Може само да се надявам, че не ме бъркаш с друга жена в друг град.

Къде съм написала в кой вход съм аз и в кой - ти?
Докладвала си, три седмици по-късно постът още е там - не се ли замисли защо не е изтрит?

Имам известно желание да ти обясня за общуването по форумите, но знам, че няма смисъл.

# 761
Сирен, нямам проблем с аргументите. За съжаление, обръщаш избирателно внимание на моите.
Моят коментар за рисунките  бяха по повод, че и в тази тема не пропусна да спомеш отново за хобито си и аз посочих, че познавайки част от работите ти, наистина съм съгласна, че става дума за хоби. Харесваше ми, как пишеш преди и си спомням за изложбата ти в Пловдив, която ти беше обявила. А от изобразително изкуство, въпреки скромността ми, мога да твърдя, че разбирам повече от прилично.
Аз споделям мнение, че е важно да се уважава хобито на всеки един в двойката с нужното внимание. Нашите кръстници, например, са много сериозни фенове на един отбор и това тях ги сближава много. Въпросът обаче е доста деликатен. В случая с авторката е по-важно не толкова хобито, а че тя знае, че той иска да му обръща повече внимание. Може работата му през седмицата да е тежка и натоварена и да има нужда от това. Самата тя, казва, няма проблем, но като цяло, тя говори доста в бъдеще време.

Емма, не забравяй, че някои неща са нормални, ако приятелките ти са та тези, с които общуваш в Туитър и си редовна във форума Simple Smile Реалността става все повече тази тук.
Писала съм, че мен тръпки ме побиват понякога, като чета форумката.

# 762
Оф бе, защо трябва всяка тема да се превръща в лични нападки срещу един човек. Много ви бърка в здравето, много. Що не си гледате себе си? Само питам. Нямате си работа ли, какво?
Мен пък ми писна във всяка тема да се говори за Сирената. Как не ви омръзна? Да обърна внимание - темата е на друг човек, за друга тема. Някъде в заглавието да пише - рисунки? Четете, моля!

# 763
Скрит текст:
Значи би трябвало да разбираш и какво значи една двойка да има едно такова време само за себе си, без от другата стая малкото дете да писне 'МАМООООООООО, КАКА МЕ СКУБЕЕЕЕЕЕ' и да почне да реве неудържимо за два-де-сет минути. Аз го слушам това нещо всеки Божи ден, ама всеки, с комшиите. Майката търси работа, защото майчинството й с второто е изтекло. Ужасно е нервна, вика постоянно, чувам я повече от децата (голямото се оказа тъкмо на 5, впрочем). Мъжът работи на две места и просто физически няма сили да викне и той. Няма на кого да оставят децата, няма секс, няма мекс.
Затова и предположението ми, че нежеланието на мъжа за второ се дължи на смяна на ролята на авторката - от половинка и майка на предимно майка. А мъжът като личност е отлюспен в ъгъла, вижда се само като донор на сперма, макар и не съвсем съзнателно.
Това е много апокалиптично. Нераждала жена може да се уплаши брутално и да си изтрие всички помисли за деца напълно. Авторката, ако не се вразуми от горното описание, значи сериозно иска второто. Simple Smile

# 764
Оф бе, защо трябва всяка тема да се превръща в лични нападки срещу един човек. Много ви бърка в здравето, много. Що не си гледате себе си? Само питам. Нямате си работа ли, какво?

Точно защото гледам себе си, не позволявам лъжи за мен.
За клетвите към детето вече казах - прощавам, ако става въпрос за болест на отсрещния.

Общи условия

Активация на акаунт