През теза, подлог и катет СЕДМОКЛАСНИКЪТ върви напред

• 49 186
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Али, не съм споменавала Бултест в това отношение.Там ми е много странно ,задачите не са трудни , а почти никога няма високи резултати.За мен лично Регалия и Милениум максимално се доближават до реалната сложност.

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 11:22 от пенсионирана русалка

# 646
  • София
Благодаря Русалке!
Явно аз нещо съм се объркала за Бултест.
Някой друг го е споменал явно,но съм сигурна,защото си помислих,че са ми непознати като школа.

# 647
  • София
Благодаря Русалке!
Явно аз нещо съм се объркала за Бултест.
Някой друг го е споменал явно,но съм сигурна,защото си помислих,че са ми непознати като школа.
Бях написала Булвест вместо Бултест. Simple Smile
Школата, поне до преди година-две, имаше офис на Раковски, срещу френската, не знам дали са още там. Пробни провеждаха по едно време в НФСГ, по друго - в 35-то, сега не зная къде. Разглеждала съм им списъците с резултати през годините, винаги общо взето са ниски,с някое единично изключение за цвят, без част от задачите  им да са  доста трудни за масовия седмокласник, какъвто е случаят в СМГ/ Междучасие  например.

# 648
  • Sofia
Имам мейл от ВЕДИ, че пускат извънредни ПИ на 2 февруари по БЕЛ и на 5 февруари по Мат. Само за деца от школата са и ще се плащат по 20лв. Всички деца ще получат самите тестове, а ако някое си го напише само и иска да бъде проверено, плаща 10лв. (това накратко).

И сега чуденка - да си ходи ли в Междучасие, за да сравня има ли напредък след първия ПИ или да ходи във Веди (БЕЛ съвпада като дати). Дали само по Мат да ходи и на двете места, защото пък тия трудни задачи в Междучасие може леко да го демотивират.

# 649
По 5 пробни изпита по всеки предмет ще имат във Веди и така както се бях замислила да я запиша на пробни и в друга школа, сега дръпнах леко назад. ....

# 650
  • Sofia
По 5 пробни изпита по всеки предмет ще имат във Веди и така както се бях замислила да я запиша на пробни и в друга школа, сега дръпнах леко назад. ....

Ахаааа, виж това не съм го дочела в писмото Pensive От телефона го гледах набързо и даже се чудех дали по-нататък ще пуснат още пробни. Явно са се осъзнали, че децата от школата ходят на ПИ по другите школи.

# 651
  • София
Имам мейл от ВЕДИ, че пускат извънредни ПИ на 2 февруари по БЕЛ и на 5 февруари по Мат. Само за деца от школата са и ще се плащат по 20лв. Всички деца ще получат самите тестове, а ако някое си го напише само и иска да бъде проверено, плаща 10лв. (това накратко).

И сега чуденка - да си ходи ли в Междучасие, за да сравня има ли напредък след първия ПИ или да ходи във Веди (БЕЛ съвпада като дати). Дали само по Мат да ходи и на двете места, защото пък тия трудни задачи в Междучасие може леко да го демотивират.
AniK, Междучасие имат за всеки пробен поне по 3 дати - събота, неделя и един ден през седмицата. БЕЛ - 26, 27 и 31.01., а МАТ - 2, 3 и 7.02.
Та ако решиш да ги разминеш, ще можеш според мен да ги нагласиш. Друг е въпросът, че ако отиде по 2та предмета в двете школи, ще се получат 4 ПИ в рамките на 7-9 дена някъде. Но това вече си е според детето.

# 652
Момичета, вкъщи стана на въпрос с какъв цвят химикал трябва да пишат на НВО. В училище са споменали на децата за черен химикал, а в интернет пространството чета за син цвят. Зная, че е рано да се обсъждат такива детайли, но ако от МОН имат такова изискване наистина, е добре децата да пишат и на ПИ с нужния цвят химикал.

# 653
  • Sofia
Jiema, знам за Междучасие - има възможност за напасване на дати и часове Hands Plus1 Единствената ми идея да ходи там беше, за да сравним дали има напредък от първия ПИ, който му беше пак там (, защото Веди нямаха). Обаче не бях дочела мейла на Веди, че вече ще има и следващи ПИ, както другите школи. При това положение ще имам възможност да му следя развитието, ако си ходи на ПИ само във Веди. Аз не искам да ходи на много. Grin

# 654
Момичета, вкъщи стана на въпрос с какъв цвят химикал трябва да пишат на НВО. В училище са споменали на децата за черен химикал, а в интернет пространството чета за син цвят. Зная, че е рано да се обсъждат такива детайли, но ако от МОН имат такова изискване наистина, е добре децата да пишат и на ПИ с нужния цвят химикал.
Черен.
Скрит текст:
Отдавна следя с интерес кога някой ще обърне внимание на тази уж дребна подробност. Поздравления за вашето училище.
Имаш ли представа в каква връзка е споменато? Чакаме една заповед с инструктажите, която трябваше да бъде подписана декември, а все още не се появява по сайтовете на РУО.

Чл. 70. (1) В зависимост от учебния предмет, по който полага изпит, ученикът носи линия, пергел, триъгълник, черен химикал, молив и гума и непрограмируем калкулатор, ако е разрешено в инструктажа за съответния изпит, а учениците с нарушено зрение - и брайлова машина, преносим компютър с брайлов дисплей, брайлови прибори за чертане, техническо средство за уголемяване на шрифта при работа с компютър и оптични средства.

# 655
Дидева, много благодаря!:bouquetf: Това за калкулатора също го срещам за първи път. Дали наистина им се разрешава да го ползват? Моята непрекъснато използва калкулатор, а аз й се карам, че на изпита няма да е разрешен.

# 656
То си пише - ако е разрешено в инструктажа за съответния изпит. А ние инструктажи още не сме видели, за да разберем дали, кога, на кого и при какви условия се позволява използването на непрограмируем калкулатор.

# 657
Инструктажите ще станат ясни сигурно месец преди НВО, за съжаление. Дотогава не знам да й разрешавам ли да използва калкулатор или не!

# 658
Извинявам се, сега виждам, че си писала, че инструктажите се очакват скоро. Дано скоро да има яснота!

# 659
  • Варна
Днес на школата по БЕЛ госпожата им е казала за писането с черен химикал на НВО. Обяснила е, че работите ще бъдат сканирани, а ако е писано със синьо, то има повече нюанси и някои от тях не се виждат добре при сканиране. Затова ще пишат с черен химикал. В училище още не е стигнала до това госпожата, но им е казала, че ще се сканират работите, и в тази връзка не трябва да пишат в страничните полета, дори и да поправят нещо, да е написано върху текста, а не в полето, защото нямало да бъде сканирано.

За пробните във Вектор - разпитах за начина на провеждане и ми обясниха, че ще бъдат общо 150 мин., като по МАТ дават още в началото всички задачи. По БЕЛ - дават им теста, и след 60 мин. започват с четенето на текста за преразказ, като теста остава при децата до края на изпита.

Общи условия

Активация на акаунт