Искам да кажа ... (153) през аурата на декември 2018

• 209 336
  • 5 636
  •   1
Отговори
# 5 175
Я майсторските на банковата да кажат в какво съотношение захар/вода правят сиропа.
Аз майстор не съм, ама по рецептата беше така:
1 л вода
4 ч.ч. захар
1 с.л. лимонов сок (прясно изцеден)
2 пак. ванилова захар

На сладост е добре, не накъртва на сладко, но като количество, според мен, е много за моята рецепта. Ма не знам как да го намаля, просто не трябваше да го слагам целия Grinning

Ако продължите с тия баклавички ще ви се разсърдя, а Алечка може да започне да се притеснява. Ей сега ще запаля колата и за час съм при нея и всичко ще изям 😆

Аййдиииии!

# 5 176
  • Варна
И трите Милениума ги взех за няма и седмица. За съжаление беше точно както мислех след първия - не ме грабнаха, не разбирам защо толкова ги хвалят. Мудна работа. Твърде много описания, обичам описанията, но тук малко прекалено ми дойдоха, твърде мудно развитие, образите не ми харесаха освен може би на тази Лисбет. Доста предвидими финали. На другите две, които са на друг автор, даже няма да им дам шанс. За пореден път гледам/чета/слушам нещо, което е много хвалено и описвано със суперлативи, а се оказва въздух под налягане. Сега започнах Кметът на Къстърбридж, за която книга писа Лиляна скоро. Да видим там как ще е.

# 5 177
  • София, Младост
Ще ме извините, ама при мен на дневен ред е баклавата😊.Алечка, един номер, койтонаучих за да не си удавиш баклавата със сироп: заливаш с половината сироп, престоява няколко часа да си го попие хубаво и след това дозаливаш с още колкото искаш да е сочна.

# 5 178
Вили, така ще направя другия път Simple Smile

С книгите е както с всичко друго - въпрос на вкус и предпочитания Simple Smile С едната ми дружка четем тотално различни книги и все ме ругае като и препоръчам нещо Grinning С другата си пасваме и само подхвърляме насам-натам. С мама 50:50

Тъкмо си подредих книгите. Препоръчайте нещо за четене, че съм зациклила...

# 5 179
Никаква баклава няма да правя. Нито ми се яде,  нито някой иска.

С приятели ще сме на НГ. Салата, основно и десерт подходящ за деца ще занеса, питка с късмети също. Салатата ще е италианската с макарони, която съм споделяла тук. Основното - вратни пържоли в гърнето с чесън, шалот, бейби моркови, дафинов лист и винен сос. Десерт - пандишпаново руло с прясна сметана и свежи боровинки.
Другите семейства ще са немци и испанци,  менюто ще е интернационално. Предвиждам да е много весело.

Днес мъжете ще водят дечурлигата на въздух в градината,  ще правят вурстове и греяно вино на барбекю, топъл детски пунш също. Луди хора,  температурата е твърдо под нулата.

# 5 180
Вили, аз правя сиропа 1:1, и аз слагам част от сиропа, като престои, може да добавя още, че не я обичам удавена в сироп.
Гришам и аз мноооого харесвам! И Стивън Кинг, и Кунц... И Ремарк- ученическата ми любов, ама още ме държи!

# 5 181
  • София
Ние днес на обяд ще празнуваме РД на брат ми семейно, та нищо няма да попипна, само сложих едни ролки на главата Bowtie
Утре Бърдев е на работа, та ние с Мая ще си напазаруваме и ще приготвим вечерята, макар че още не сме я измислили. Днес почивка Simple Smile

# 5 182
  • София
Морген!
Много ми е добричко бебенцето! Чак в 9:30 станахме, жестоко!
Подпухнала съм като пуяк във физиономията. Онази, Жаклината, ме прокле, задето не щях да лунувам Rage

Чета ви как четете и се чудя аз що така се повредих. Последната ми читателска криза продължава вече твърде дълго. Не ми се чете и това е. Не знам защо. Като си помисля за нещо старо и качествено, ми се дочита, ама да хвана ново - цъ. Странна работа.

Баклава днес ще си купя отнякъде, пуууу, ужасни ужасници сте, значи!

# 5 183
  • Бургас
Белинда, и моето още спи, но за последните осем часа не знам колко пъти става, ляга, обикаля, пак задреме, отврат.
А най_ужасното е че от известно време насам ме гушва и се започва чоплене по една пъпчица на едната буза и бенка на другата. Подивявам направо.

Ние днес ще дояждаме след снощните гости, а за утре вечер имам ангажимент за баница, десерт и предястие. Все лесни неща съм си избрала. Само десерта ще правя днес, че да стегне.

Честит рд на свекървите на Зварте и Мари! Да са ви здрави!

# 5 184
  • Варна
Напоследък и аз се улавям, че предпочитам да препрочета стара и хубава книга пред това да експериментирам с нова. Отдавна не съм попадала на нещо читаво.

# 5 185
Белинда, нямаш време, затова не ти се чете. Поне по себе си съдя. Затова сега ме е яд на тоз Ларсон. Да бях прочела някоя хубава книга, ми то ...
Кой знае кога пак ще съм по-свободна и ще захвана нещо.

# 5 186
  • Бургас
Пих си кафето в приятна компания. С момичетата си играем на майки на кафе Simple Smile. На една малка розова масичка сме се наредили трите грации и си говорим като големи. Оставили сме децата на бащите им ( тук в ролята е баща им, който пък си пие кафето с 6 броя кученца от Пес патрул) Joy

# 5 187
  • Варна
Ааа, време винаги намирам аз. Може да е вечер за час помежду разни дейности или на прибежки ама намирам.

# 5 188
  • София
Лина, много е забавно у вас. Искам и аз! Hug

# 5 189
Ей Цветенце, вчера се сетих за теб! Радвам се, че се разписа!
Лина, идилията ви е пълна!
А къде е Алина?

Общи условия

Активация на акаунт