За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 72

• 28 441
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, не съм искала да предизвиквам такива полемики с моите проблеми. Да, изписани са ми лекарства, които все още не съм започнала защото всячески се опитвам да се преборя. А относно мъжа ми надали има по-разбиращ човек от него. Не съм останала сама за момента. Въпроса е че и да има хора около мен пак е същото. Нито има как мъжът ми да напусне работа, нито има кой да дойде за повече от 1 седмица. Дали ще помогнат лекарствата или не няма как да знам докато не ги започна.

На психолог също ходихме, те ме насочиха към психиатър.

За хора които не са минали през тоа сигурно изглежда другояче, но уверявам страшен кошмар е. Извинявайте ако съм ви натоварила. Имах нужда да споделя просто.

# 511
Ама много ще й е полезно да чете дали изборът й е правилен или не. Преценила е да не ги пие и да кърми. Потърсила е мнение на специалисти, едва ли майки във форума могат да й влязат в обувките...трябва й кураж. Другото сама ще прецени. И физическата умора и аромотерапията могат да помогнат за заспиване. Пробвайте. И поговорете с някой или пък пишете в дневник..сигурна съм, че всичко ще се нареди, бъдете уверена в инстинктите си. Кураж и прегръдки 🤗

# 512
Занакс се изписва при инсомния и депресия и помага, преди години имах ужасен шеф и преживях много стрес до такава степен, че не можех да спя по цяла нощ( нямах дете тогава). Изписаха ми го и имаше добър ефект, разбира се при мен беше само неспане от стрес без допълнителни лоши мисли, но помага. Психолог също помага в такива случаи, жената има чист случай на следродилна депресия и само разходки, ядене и прочие няма да помогнат...

# 513
Ами хайде започни ги тогава, не виждаш ли, че стават опасни нещата за тебе и за бебето. Стига с това кърмене ... Сега толкова пък да си депресирана, че едно хапче не може да лапнеш ...

Какво има да отлагаш, след като не може да се концентрираш за елементарна дейност, като да смениш памперса на бебето и падаш, защото не можеш да спиш? Какво още да се случи?

Няма как да ти помогнал лекари, след като не следваш и един съвет. Поддържай кърмата с цедене, след време пак може да си кърмиш, но вземи мерки за здравето си, не става само с истерии, паники и продължаване по старо му.

И само да ти спомена, че през годините доста жени съм видяла, с доста тежки следродилни депресии, които буквално бяха станали опасни и за другите си деца - агресия, автоагресия, ужасни неща ... ами като си следват леченията, някои за по-малко от месец влязоха в релси.

# 514
Момичета, не съм искала да предизвиквам такива полемики с моите проблеми. Да, изписани са ми лекарства, които все още не съм започнала защото всячески се опитвам да се преборя. А относно мъжа ми надали има по-разбиращ човек от него. Не съм останала сама за момента. Въпроса е че и да има хора около мен пак е същото. Нито има как мъжът ми да напусне работа, нито има кой да дойде за повече от 1 седмица. Дали ще помогнат лекарствата или не няма как да знам докато не ги започна.

На психолог също ходихме, те ме насочиха към психиатър.

За хора които не са минали през тоа сигурно изглежда другояче, но уверявам страшен кошмар е. Извинявайте ако съм ви натоварила. Имах нужда да споделя просто.

Ох, мила, не мисли, че натоварваш, който и да било, мисли за себе си! Важното е ти да си добре, ако ти олеква от споделянето, не се притеснявай за последиците върху другите, най-важно е ти да се чувстваш по-добре!
Мисли позитивни неща и не се натоварвай сама себе си, бебето ще е добре, ако и ти си добре. Прегръщам те!

# 515
Следродилна депресия казаха но много тежка форма. Не се знае кое точно е отключило, може би многото събрани събития за кратък период от време - загубих брат ми на 27 години,  трудна и дълго чакана бременност, сумати ти изследвания, документи за фонда и пр. От 5 месец само лежах, не трябваше да ставам. Накрая и раждането секцио което дойде изневиделица. Нямам идея какво е отключило всичко това, нямам. Искам да се преборя, старая се. Правя пити всеки ден по малко. Примерно да пусна пералня, имам проблем с концентрацията обаче, не знам какво трябва да направя. Същото е и като вляза в магазин, знам че трябва да пазарувам но не знам какво. И в този момент ми става изключително зле от многото хора и трябва да се прибера.

# 516
  • София
Мила един от симптомите на тези тежки депресии е да не искаш да предприемеш лечение за жалост. Не мисля, че мислиш обективно над ситуацията. Помисли над това. Мъжа ти щом като е подкрепящ и разбиращ какво мисли по въпроса? И все пак, отново да кажа, успоредно с лекарствата трябва да говориш с психолог..

# 517
Виж си и витамините. Бях чела, че недистиг по време на бременност може да спомогне отключването на следродилна депресия. Не би ти навредило Wink

# 518
  • Варна
Така като чета не се учудвам за твоето състояние. Много неща си преживяла! Моя близка след години опити за бебе (ин витро включително), спонтанни аборти, загуби мъжа си след няколко месечна борба, така и не разбраха какво му има. Това, което изпитваш, ми го е разказвала и тя, че така се чувства. Но нямаше дете. Просто мозъкът реагира странно за нас в тежки ситуации. Даже се наложи да влезе в психиатрия, защото нещата много ескалираха. Никой не вярваше, но за 2 месеца с лекарства си стъпи на краката.
Аз също съм за кърменето, но в случая има много по-важно нещо, както са писали: да си здрав и пълноценен човек и майка. Не губи вяра, всичко ще се нареди, цеди се, ако те успокоява да имаш някакъв запас кърма, опитай да починеш, както са те посъветвали и ако не става, не се мъчи, започни хапчетата. Да, правят човека поспалив, но съм виждала и как помагат. Ако трябва потърсете други лекари, които да почувстваш, че ще ти помогнат. И също потърсете второ мнение за детето.
Всеки има трудни моменти, желая ти от сърце да преминеш през твоите и скоро да чувстваш спокойствие и щастие!

# 519
Аз страдах от следродилна депресия с първата си дъщеря, справих се някак сама, излязох(но доста по лека форма от вашата), ако ми бяха назначени лекасрства бих ги изпила, излишно е да се тормозите още повече.

# 520
Не отричам лечението, просто се питам дали мога да успея по друг начин, затова всякакви съвети са ми от полза. Осъзнавам проблема си, иначе нямаше да отида нито на психолог нито на психиатър. Може ли да кажете за приемането на витамини и магнезии? Цяла бременност пих по 6 магнерота сега искам да започна пак но не знам по колко да приемам. Доколкото четох б комплекс не се препоръчва при кърмене, с какво друго мога да заменя?
Драпам и търпя всичко това защото моментите в които го кърмя ме карат да се чувствам спокойна, изпълват ме със сила и ми вдъхват надежда. Приятно ми е. А не че няма да започна другото. Всеки път когато погледна бебето докато го кърмя имам чувството че ще мога да намеря изход. Не знам как точно да ви го обясня. Може би звучи тъпо но така го чувствам отвътре.

Бихте ли ми обяснили за магнезия и витамините? Какво и по колко може да се приема?

# 521
Джей, можеш да си помогнеш и сама. Чувствата, които изпитваш са съвсем нормални, след промяната, която е нястъпила около теб, в теб и появата на новия човек.
Ако няма кой да ти помага, безсънието засилва симптомите, които описваш.
Ако се наспиш ще преценяш нещата по-трезво и реалистично, дори със самоирония и чувстно за хумор.
Сънят е едно от няй-добрите лекарства за следродилна депресия.
Смея да говоря, защото при мен се очакваше такава - инвитро бременност, след две прекъснати по медицински показания напреднали бременности и години ходене по-мъките, лекарите очакваха срив след раждането.
Имам нет приятелка от бг мама, която работи в Америка за превенция на хпеждевременната раждане, ако не се лъжа, и тя предвидливо ми даде мнаго научни и медицински статии ппеди раждането.
 От тях разбрах, че липсата на сън кара събитията около човек да изглеждат направо като халюцинация. Емоционалната и психическа преумора се характеризира с това, че сякаш започваш да виждаш и да мислиш на забавен кадър, това е един ат първите симптоми, след който спешна трябвя да поспиш.

# 522
Здравейте, мъжът ми е извел днес в парка бебето за 1 час на 5 градуса навън!!! Беше облечена във вълнена жилетка, космонафт, шаока и одеало. Може ли да настине след такава дълга разходка. Нямам думи направо...

# 523
Много хубаво е направил.Няма да настине.

# 524
И аз ще помоля за съвет, за помощ!
От няколко нощи бебето на 8; м.се буди през три часа нощем и иска да яде, притеснявам се, че нещо бъркам с дневния режим.
Започна да ака и пика нощем и да яде. На 8 м. тепърва да почваме нощното хранене..!?

Общи условия

Активация на акаунт