Любители на котки ТЕМА 126

• 25 748
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Страната на чудесата
Ние сме и с две деца и мини йоркширка, Рая. Ще  видим как ще се сработят с Демончето🤔

# 616
HumbleDrumble Да,няма да ме убие,но може да ме осакати сериозно - напада ме по лицето.Преди две седмици ме издра жестоко по врата от едната страна и ме хапа от другата.Днес ме нападна и ми нахапа лицето - раната е точно на сантиметър от окото.Няма да ме убие,но нямам желание да ходя сляпа.
Благодаря за отговорите,значи има надежда.Котарака ми е мелез със сиамка,аз за тях и преди бях чувала,че са по-агресивни.Но съм имала женска сиамка като дете и не помня такова чудо.В интернет чета,че кастрация помага при агресия,но това е на теория.На практика не знам дали действа.Аз също го разпознавам като предприема атаки - тези двете бяха в момент когато не го гледах

# 617
HumbleDrumble Да,няма да ме убие,но може да ме осакати сериозно - напада ме по лицето.Преди две седмици ме издра жестоко по врата от едната страна и ме хапа от другата.Днес ме нападна и ми нахапа лицето - раната е точно на сантиметър от окото.Няма да ме убие,но нямам желание да ходя сляпа.
Благодаря за отговорите,значи има надежда.Котарака ми е мелез със сиамка,аз за тях и преди бях чувала,че са по-агресивни.Но съм имала женска сиамка като дете и не помня такова чудо.В интернет чета,че кастрация помага при агресия,но това е на теория.На практика не знам дали действа.Аз също го разпознавам като предприема атаки - тези двете бяха в момент когато не го гледах
може да те приема като сексуален обект. Кастрирай го.
Или ревнува мъжът ти и иска да те отстрани, знаеш ли ги кво им е на ума.
Чувството за ревност не се променя след кастрация, съдя по моите. Марта ме ревнува от всички, и на всеки, на който обърна внимание, отива и го бие. А почти година, откакто е кастрирана.

Последна редакция: сб, 15 дек 2018, 10:12 от HumbleDrumble

# 618
  • София
И аз си мисля, че те приема като сексуален обект. Хари въпреки, че е кастриран март миналата седмица ме захапа леко за ръката все едно женска за врата и ми се уви около ръката. Явно на моменти отключва инстнинкт.
Женската ни котка беше много агресивна и един път така нахапа и надра мъжа ми, че като го видях го питах дали не е паднал на стъкла. Котката така се е озлобила, че той я оприличи на разярен тигър. След кастрацията повече не е нападала. Така, че ще помогне, но имай предвид, че докато се изчистят хормоните ще мине малко време.

# 619

Ей това приятелче се появи на терасата ни преди малко докато пушех.
Имах паучове за големи котки на Феликс,изяде 2.

# 620
  • Варна
Гостенчето напълнило тумбака Simple Smile
Късметка снощи така се беше въобразила на дивана:

Аз по същия начин, до нея Simple Smile

# 621
Още е тук

# 622

Ей това приятелче се появи на терасата ни преди малко докато пушех.
Имах паучове за големи котки на Феликс,изяде 2.
гадже на Елизабет😛

# 623
Хихи Blush
Май ще поостане,сложих му\й кашон пред вратата.

# 624
  • In the land of Never Never
Хихи Blush
Май ще поостане,сложих му\й кашон пред вратата.
Може да сложите някакво парче стериопор отдолу на кашона, това изолира най-много, и не се мокри, ако се прибере мокър, което през този сезон се случва. А може и от страни, но това изисква повече конструкторски умения и материал.
Брат ми така устрои един красавец преди няколко години, който се появи от никъде на Коледа в двора му, в един голям сняг и студ. Направи му къщичка от стериопор на двора на завет под стълбата. Е, след време, като почина котката на брат ми, за съжаление тя си отиде рано, на 11 години, този котьо вече се настани и в къщата и сега царства там. Понеже дойде на Коледа, възприехме го като божествен подарък. Прилича доста на първия ни котак Шишо, който почина през 2008, и го кръстихме пак така. Не му отстъпва по апетит, яде по 5 пауча на ден и не му мига окото. Ама понеже ходи много навън, все пак очевидно има нужда. Беше си кастриран, като дойде, което показва че е домашен.  

# 625
  • In the land of Never Never
И аз си мисля, че те приема като сексуален обект. Хари въпреки, че е кастриран март миналата седмица ме захапа леко за ръката все едно женска за врата и ми се уви около ръката. Явно на моменти отключва инстнинкт.
Женската ни котка беше много агресивна и един път така нахапа и надра мъжа ми, че като го видях го питах дали не е паднал на стъкла. Котката така се е озлобила, че той я оприличи на разярен тигър. След кастрацията повече не е нападала. Така, че ще помогне, но имай предвид, че докато се изчистят хормоните ще мине малко време.
Имаше един сериал, мисля че беше по National Geografic, My cat from hell - Моята котка от ада. Там един специалист по животни с поведенчески проблеми, ходеше по къщите с такива котки и им даваше решения как да преодоляват. Може да има някакви подходящи идеи какво да се прави при такива котки. Сигурно някъде може да се гледат тези серии.
Но за мен кастрирането е начин да се търси решение. Много възможно е да помогне, агресията да спадне и да изчезне, но наистина хормоните се чистят дълго - както писах по горе, в моя случай беше три месеца.
Няма как да затвориш едно некастрирано животно в къщи, да не може да живее според нагона си, и да очакваш това да не се прояви по някакъв начин. Все някъде ще го избие.

# 626
  • Варна
Или ревнува мъжът ти и иска да те отстрани, знаеш ли ги кво им е на ума.
Ох, ако е това работата е сложна. Моят котарак така ме ревнуваше от мъжа ми (тогава прясно гадже) и го нападаше зверски. Развиха страхотна взаимна неприязън, която така и не утихна.
Иначе първият ни котарак беше започнал да ме напада така, както си ме обичаше, но обикновено все беше провокирано от нещо - по-висок говор от моя страна, ръкомахане, скачане, не насочено към него, но го провокираше. И ми налиташе, бях започнала да ходя из къщи с точилката или с ракета за федербал, за да мога да се отбранявам Crazy Единия път ми раздра клепача и ме изпохапа жестоко по ръката, аз в опита си да избягам минах през холската врата (остъклена), той избесня още повече, фучи и ми се мята по краката, аз крещя, сестра ми в другата стая надула музиката и нищо не чува Crazy Накрая се усети и влетя да ме спасява с точилката. Тези пристъпи внезапно спряха в момента, в който аз реших, че вече няма да се страхувам от него. Абе котешка му работа, и те си имат характери, страхове, мании както нас хората.

# 627
Сексуален обект със сигурност не съм като гледам с какво настървение и злоба ме напада.Не си го представяйте като по-груба игра,това е целенасочено и то само към лицето.Повече прилича на случая на Месечинка виторога, с тази разлика,че аз по принцип не се страхуваме от него,но вече развивам страхова невроза след двете нападения.Интересно,аз също мислех,че реагира на по-висок тон от моя страна защото първата атака съвпадна с подобни обстоятелства-говорих малко по-високо от обичайното.Но днес беше абсолютно безпричинно.Напада когато не го гледам и съответно не се пазя.Напълно безпомощна съм защото моя мъж го научи да му се качва на врата от земята и съответно първата атака беше такава - от земята ми се вкопчи във врата.
Glikoza благодаря за идеята, задължително ще ги намеря тези серии. Дано кастрацията да помогне,но вече не знам какво да очаквам

# 628
  • Варна
И аз съм обект на котешка агресия - внезапна, настървена и болезнена. Не знам защо го прави. Хвърля се по ръцете ми и хапе.
Беше го правила и с Красен, а неговата кожа никак не е ок и такъв удар отнесе, че години наред не го ухапа. Единични изцепки прави с него и тогава е толкова сконфузена, че той я успокоява. Аз обаче не мога да я ударя така, само я отблъсквам като се закачи да ме хапе...

# 629
Не знам дали боя е решение защото ще развие страх към човека,който го бие,а няма да знае защо.Защото животното не е като човека - ето го след 3 часа дойде да ми се натиска все едно нищо не е било.Т.е.вече е забравил за случката. Мира вашата кастрирана ли е? Не знам дали да продължа да се пазя или не.Ще се пазя 2-3 месеца след кастрацията докато хормоните утихнат,а после?

Общи условия

Активация на акаунт