Фермата 4 - Съединение - тема 13 (03.12. - 09.12.)

• 37 190
  • 1 025
  •   1
Отговори
# 735
Въпреки, че ако беше добра дипломатка и искаше да избегне конфликт, можеше да извърти нещата че не че не я намира за достойна, но има и по-достойни и затова от немай къде избрала нея Simple Smile))
Точно! Можеше, но не го направи. Избра да бъде откровена и това е личен избор. Тя добре осъзнава негативите, които ще си навлече, но въпреки това и каза всичко, което мисли. Понеже аз самата не обичам захаросани полуистини, я разбирам донякъде. Понякога е по-добре за всички да се сложат картите на масата, колкото и да е трудна за поглъщане истината. Не твърдя, че случая е такъв, но уважавам правото на избор на Ваня да каже онова, което е решила за правилно към момента.
Колкото до предимството и протекциите, имам чувството, че Ваня има достатъчно лош опит с парашутисти от спорта. Може би затова е чувствителна на тази тема. Имам досег до тези среди, често нещата не опират единствено до лични качества и постижения.

# 736
Добре де според мен амулета на Сашка изгоря.
След неделя ще останат три жени.
Едната отива директно на финал по избор на фермерите.Да речем / малко вероятно/ Роси.
Остават две , едната от които е Сашка.Как ще използва амулета.Ако и разрешат да го използва то тя отива на финал, а другата отпада ей така без да и се даде възможност да се класира честно след дуел.
Ако е като миналата година то амулета важеше до полуфиналните дуели.Това значи че Сашка може да го носи като гердан без да и върши работа.

# 737
Георги се помисли за революционер,който е длъжен да спаси фермерите от общия враг-Нури. Но иначе Георги не мрази и е много толерантен,който не е с него е срещу него. И колко е сигурен в победата си срещу Нури,само дуел чака. Но иначе продукцията му прости как псува това,в което вярва Нури.
То това си беше чиста провокация,ритуалът е меко казано неуместен за национален ефир и няма нищо българско в него. Много наблягат на съединението. А и женския глас прави едни уж  невинни коментари,които още повече доказват колко недолюбван е Нури и от продукцията и как това се пренася и вътре.
И Дидо ме разочарова,добре вървеше до сега,но вече и той показва желание за парите.

# 738
И аз да кажа какво мисля за обичая.Беше много нелепо.Аз не разбрах целта.Другите обичаи бяха за дъжд, за гонене на лош късмет, за гонене на змии... и т.н.Но този не разбрах.Представяте ли си колко нелепо: да избереш човек от селото ,"който се очаква да умре скоро" ,да го сложиш да легне на един бял чаршаф,да му ръгнеш китка в ръцете и да го оплачеш ,като той се прави на умрял.Тъпо че дрънка😂

# 739
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Преди време някой в темата коментира колко калпаво тъче Росица. А се оказа, че тя е  направила кукла за дъщеря си - затова нещото, което тъчеше, се е събирало по средата. Simple Smile
И аз за това се сетих, като показа куклата.  Grinning
За останалото всичко сте казали вече. Нури наистина отново се скри зад религията си, но този път с малко закъснение и в случая останалите бяха прави, но нямаше нужда Георги чак толкова да се пали и да кряка. Можеше да си каже какво го дразни и по-кротко, като Дидо и Роман.
Аз може и да съм наивна, но не смятам, че всяка реакция на хората вътре е пречупена през призмата на парите. Вярвам, че в процеса на играта на преден план излизат много други неща - да докажеш правотата си в дадена ситуация, гледната си точка, да защитиш избора си, играта си и всичко останало, което е свързано с това гладно куче егото.

# 740
Аз също съм на мнение, че лицемерието на Нури е по-лошо от нрава на Георги. Българите дълго време сме били учени, че кроткостта и премълчаването са добродетели. За съжаление още си го има това мислене. Георги е точно обратното, въпреки че е малко в крайност и е добре да се види отстрани и да успокои топката. Нещо не ти харесва - казваш го и заставаш зад думите си, а не чакаш да видиш на къде ще задуха вятъра и да реагираш според ситуацията. С това дразни Нури хората вътре. Никога почти не изказва мнение, щото така е удобно и говори глупости, разбира се че иска наградата. Точно колкото я иска и Георги, но се прави на заспала лисица и действа манипулативно. Аз лично бях за Георги в началото. Доста ме разочарова и сега за колебая. Но по тази тема е напълно прав. И искам Нури да си ходи.

# 741
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Добре де според мен амулета на Сашка изгоря.
След неделя ще останат три жени.
Едната отива директно на финал по избор на фермерите.Да речем / малко вероятно/ Роси.
Остават две , едната от които е Сашка.Как ще използва амулета.Ако и разрешат да го използва то тя отива на финал, а другата отпада ей така без да и се даде възможност да се класира честно след дуел.
А според мен вече си свърши работата индиректно. Mr. Green Убедена съм, че Милена не я избра точно и само заради амулета, въпреки че успя да увие оправданието си в целофан и да се изкара хем благородна, хем смела, хем добра приятелка.  Laughing

# 742
  • София
Според мен, Нури просто изчака да види какви са настроенията.

Иначе все още помаците се възприемат от другите по-трудно, виждала съм го. И до някаква степен си мисля, че е защитна реакция това, което прави - винаги да се оправдава пред другите. За да не става разправия просто казва, че религията не го позволява. Друг е въпросът, че за много вярващи, религията наистина не позволява определени неща.

# 743
Просто можеше това да му го каже съвсем спокойно, без да изпада в излишни истерии.
Щеше да ми е интересно да се разиграе следната ситуация. Примерно, уважават избора на Нури да не участва, след като ритуалът е в разрез със религиозността му. Гласуват за друг за опяване. След което поредният избраник тържествено декларира, че няма да участва, тъй като неговата религия също не му го позволява. И така един след друг всеки да си измие ръцете. Интересна ще е и реакцията на Нури в такава една ситуация.
Какъвто и да е той, наистина не ми изглежда злоблив човек.
Дори и вчера при тия нападки от страна на Жоро, макар и да се зачерви и да вдигна кръвно сигурно и той самият, не си позволи да повиши тон като него. Много добре се владее, за което евала.
До някаква степен мога да се съглася с него и затова, че не иска да проявява пристрастие към конкретни хора - именно защото знаем, че нещата не са черно-бели. Но има въпроси, по които можеше да е по-откровен и да покаже позиция. Като толкова се съжалява над Роси, защо когато най-много я хулеше Роман, не се изправи и не му каза: 'Абе, келеш, с келеша, спри да обиждаш жената!" А той кротко там пак си чоплеше нещо.

# 744
От такова вечно казване сме на този "хал", и е вечна неразбория и борба у нас.
Премълчаването/замълчаването не е равно на липса на мнение. А е равно на възпитание да не обидиш и да не нападаш. Мнението Нури си го има, не желае да го споделя, защото не желае да се впуска в такива облещени драматизми тип Жоро. Може да е по-простоват като изказ и да не е съобразил всичко веднага.
Аз уважавам много хора, които не бързат веднага да си казват. Брой до десет, премисли, па тогава казвай. Ако пък познаваш опонента и очакваш порой от хули и нападки, казването е тотално безсмислено.

Интересно предложение, ако всеки бе отказал. Нури щеше да е доволен, че няма да се състои и няма да се чувства като отказал се. Според мен. Аз искам да знам И и А какво щяха да правят, а не Нури, ако всички бяха отказали тази тъпотия. Трябваше.

# 745
Тая година най-симпатизирам на Роса. Поне ще си помогне с парите и ако иска ще си бие камшика от мъжа си и няма да е зависима. Как не повярва горката жена, че му е липсвала и я оценял.
Другите не ми допадат особено.

# 746
Тая година най-симпатизирам на Роса. Поне ще си помогне с парите и ако иска ще си бие камшика от мъжа си и няма да е зависима. Как не повярва горката жена, че му е липсвала и я оценял.
И аз така. Като го няма Симо Stuck Out Tongue Winking Eye

# 747
И аз така. Като го няма Симо Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз с вас.Ама при мен все още има искрица минимална и към Дидо

# 748
  • Варна
Аз още се чудя каква точно е драмата около този ритуал... Предстои му на даден човечец да си умре, оплакват, опяват го... и толкоЗ... да го върнете от безвъдното ли мечтаете???

# 749
За Роси съм и аз, искам тя да бъде победител на сезона. Може да не я харесвам напълно, имам симпатии към нея все пак, просто няма вече кого другиго да харесвам в тая ферма, няма.
Спирит, аз драма не виждам в тоз ритуал, тъп е в моите очи, но явно го има по разни места. Обяснението - неколкократно - беше, че така умиращият ще си отиде спокоен, че има кой да го оплаче. Иначе - аз си казах вече мнението за истинската (според мен) причина да изберат Точно този идиотски ритуал.

Общи условия

Активация на акаунт