Семейни проблеми

• 17 947
  • 314
  •   1
Отговори
# 105
П.П. Сигурна ли си, че ходи на работа? Възможно ли е да е уволнен и да излиза, имитирайки че ходи там?
100%,защото ходя там, или нещо забравя и да го занеса или за нещо друго.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 15:24 от Не се сърди, човече

# 106
За седем години нито веднъж ли не сте коментирали къде отива заплатата му?

# 107
Незнам от къде да я подхвана.
Скрит текст:
Женени сме със съпругът ми от 9години. Той беше най-отговорния мъж на света. И тогава вечно се мислеше за прав във всичко, но поне беше отговорен, не чакаше на никой, разчиташе на собствените си способности. Стана така,че след раждането на детенцето ни се наложи да продадем апартамента-неговия, купен преди брака изцяло от него и да се преместим при моите родители. Те са.....страхотни, никога за нищо ни забележка ни упрек, гледат винаги съпругът ми да се чувства добре. Докато бях в майчинство беше що годе добре- мъжът ми пазареше и той да вкъщи, поемаше половината от режийните.
Баща ми и майка ми имат семеен бизнес,от който вадеха добри пари и мъжът ми виждаше това и започна все по- рядко  да дава също някакви пари за вкъщи-било то за сметки,продукти и т.н. Вече може би 6 7години не е купил дори един хляб , за сметки и други разходи изобщо да не говорим. Нашите никога нищичко не казаха,нито го направиха на въпрос, оправдаваха го- може да няма момчето.
Мъжът ми е управител на една средно голяма фирма,но до ден днешен аз незнам колко лева му е заплатата. Питам,увърта.
Аз работя също във фирмата на нашите, която обаче започна да запада и едва капе,колкото да кърпим положението. Аз отделям от моята заплата и от страничните си доходи(занимавам се и с друга дейност извън фирмата),но не стигат. Вчера например за сетен път се ядосах,че му казах да купи едни лекарства за детето и той нагло ми отвърна откъде да ги взема тия пари, тогава аз за пореден път си изкарах последните 30лв и му ги дадох,за да вземе нещо,което е спешно.
Нашите имахе кредити за изплащане,затънали бяха по едно време,баща ми се трепе като вол и въпреки недостига гледаха винаги всичко да има и нищо да не ни липсва на нас. Баща ми на детето постоянно му дава вякакви 5  10лв просто да си има в портмонето, а собствения и баща не и дал 50стонинки даже.
Дразни ме също,въпреки всичко,че мъжът ми се държи студено,грубо на моменти, нагло и безочливо с моите родители, които реално го издържат. Неговите пари къде отиват,никой не знае. Плюс всичко останало винаги се мисли за прав,никога НИКОЙ не прав освен него. И гледам майка и татко не смеят нищичко да му кажат,само за да не се стигне до конфликт между нас двамата.
Майка ми тая сутрин и дойде в повече и се разстрои жената. Вика колкото и гледам да ви е ок на вас, този твой мъж е неблагодарен, как не го е срам 1лв не е дал на детенцето си, имам чувството че ни използва, че ни се присмива, той с добротата ни ни взе за бъзик май. За първи път я чух така да избухне от 7години. Но просто който и да е няма да търпи това. За нея той е един тарикат и и е паднал в очите.
После съжали,че така е избухнала, помоли ме да не се карам с него, неискала да се караме. Ама как тогава този мой мъж ще разбере какво прави и как се чувстват всички.
Това е че той няма и да ме разбере, той е винаги правия, така извърта тънко нещата,че винаги ти да се чувстваш виновен.
Любовницата я изключвам на пълно, той не мърда от вкъщи, такова къщно гърне е. Ной няма търпение да свърши работа и да се прибере.
Как да постъпя хора, ще се побъркам.
Събираш си багажа, детето и мъжа под ръка и се изнасяте семейно.
Каква е тая "мода" да се натрисате на родителското тяло, пък после "Аууу , мъжа ми е говедо, какво да правя?".

# 108
Аз не искам да меря заплатата на моя приятел с тази на друг човек, а само да знам колко взима и къде отиват тези пари. Ако бях на авторката, нямаше даже да се омъжа за такъв - за криене съм готова и да си тръгна, камоли ако му видя лошото отношение спрямо хора, които го издържат. Съмнявам се да се отнася с родителите си добре, даже обратното ще е . За 7 години един път да не е споделил колко взима е трагично и срамно. Тя не е чужд човек, а негова жена и майка детето му. Да си толкова стиснат едни лекарства за детето си да не купиш - лош родител е този. И моето семейство е имало затруднения, но за здраве даже кредит ще се изтегли, за да има човека лекарства и да е добре. Такъв бих го изритала след първото "аз нямам пари за детето ми, ама няма и да намеря". По описанието много прилича на Мъж Козирог или Рак.

# 109
За седем години нито веднъж ли не сте коментирали къде отива заплатата му?
Направо е смешно,нали. Коментира ли сме много пъти, по скоро сме се карали, защото като му поискам за нещо пари, защото в момента нямам( това се случва на 3месеца веднъж) и като ми погледне страшно и като каже НЯМАМ аз просто питам добре де как така нямаш къде са ти парите, аз от тях нищо не виждам.. абе аз имам разходи бе, имам бензин, плащам ток и вода ( на онази къща) и до там разкрещи се и аз не смея нищо повече да питам.
На родителите си им помага с дребни неща, нещо да поправи,да изчисти печка, кумин,да им вземе лекарствата ( с техните пари)

# 110
Цитат
абе аз имам разходи бе, имам бензин, плащам ток и вода ( на онази къща) и до там разкрещи се и аз не смея нищо повече да питам.
Smile Smiley
Там да няма скрито второ семейство или любовна квартирка.

# 111
Цитат
абе аз имам разходи бе, имам бензин, плащам ток и вода ( на онази къща) и до там разкрещи се и аз не смея нищо повече да питам.
Smile Smiley
Там да няма скрито второ семейство или любовна квартирка.
Е няма как да е така, защото аз мога да ходя,когато ми скимне, в смисъл тя си е близо не е далече.

# 112
Този има любовница и дава парите за нея. Ако къташе пари в буркан банк за 7 години щеше да ги е вложил в нещо или да ги даде за децата.

# 113
То, че не е стока мъжа е ясно, но и тия дето 9 години търпят подобен, че и не разбрали къде е изтекъл цял апартамент и всички заплати ... и те не ще да са много наред.

# 114
Сега се сетих за един, който така държеше семейството и децата си без пари и накрая се оказа, че ги давал за жрици на любовта, а имаше стабилна заплата, с която можеха да издържат 4 деца минимум.

# 115
Не знам, щом е стигнал дотам да казва на жена си в очите, че няма пари за тях с детето и за дома им, лошо е свикнал и едва ли ще се оправи тепърва. Най-вероятно се ожалва сам, че едвам за неговите бензин и джобни му стигат.

# 116
Тук много холивудски филми се гледат, првел се, че ходи на работа:joy:JoyJoy, второ семейство, в същия град:stuck_out_tongue_winking_eye:, просто човекът си е търтей и използвач, събира си парички, живот си живее.Ако има нужда друг ще даде, я тъста, я жена му.Леко се замислих, кои са бабата и дядото, дето дават, ами то били тъста и тъщата, в някои краища на България зетя така им казва, смях и мила родна картинка.

# 117
и като ми погледне страшно и като каже НЯМАМ аз просто питам добре де как така нямаш къде са ти парите, аз от тях нищо не виждам.. абе аз имам разходи бе, имам бензин, плащам ток и вода ( на онази къща) и до там разкрещи се и аз не смея нищо повече да питам.
Какво значи "аз не смея нищо повече да питам"? Ти на 3 години ли си? Не смееш, защото знаеш, че мама и тате ще отворят портмонетата и ще ти дадат парите, които мъжът ти отказва да даде. Мисля, че е крайно време да спреш да си играеш на малкото момиченце, приютило се при мама и тате. На твое място бих провела един разговор (не скандал, а разговор) с мъжа, в който бих поставила конкретни въпроси за това къде, как и с колко ще живеем. Този разговор би дал достатъчна информация как да се изнесеш от дома на родителите ти- с мъжа или без. Но със сигурност е крайно време да се пуснеш от полата на мама и панталона на тате.

# 118
И аз това се чудех. Какво значи "Не смея"? Ще ти вика ли, ще те набие ли?
Как така докато сте живели само двамата, всичко е било ок, изведнъж спира. Има някакво събитие, което е провокирало тази промяна, но не мога да си обясня какво.

# 119
Разбира се, като са почнали да ги отглеждат родителите, човекът е видял, че може да не дава нищо и му е харесало.

Общи условия

Активация на акаунт