Семейни проблеми

• 17 902
  • 314
  •   1
Отговори
# 90
Добре, да приемем, че всичко това е вярно (въпреки че явно никой, освен теб не видя такова нещо).
Стига обаче до:
Аз съм го карала многократно да се преместим в тази къща. Казва,че сега не е времето, тоест няма да се справи със задълженията си на съпруг.
Какво следва да направи? Ако е със смачкан мъж - ясно - казва му "Стягай багажа, местим се." Но тук не е така, чува се неговата дума. да се изнесе без него?

Ако живееха при неговите родители и на нея ѝ искаха заплатата, тук какъв вой щеше да настане, не ми се мисли!
Напротив, както и напред писах, би трябвало всеки да участва и финансово, и физически. Няма никакво значение дали са при свекърите, тъстовете или в техен дом, и се отнася за двамата.

Къщата е готова от години- вложил е в нея парите от апартамента, което отговаря на въпроса кога и защо родителите предлагат "включване в развитието на бизнеса им".
Това да, било е в добрите стари времена, ако се беше включил, щеше да умножи парите и да имат жилище, което да отговаря на нуждите им, не къща, която не става за живеене, но е купена, защото е без пари.

# 91
  • София
Абсурт, авторката написа, че е искала да се отделят в къщата, но той все отклонявал мераците й с довода, че сега не е удобен момент и нямало да се справи финансово. ТОЙ е отказвал, не тя. Прочети назад в постовете й.

Прочетох го, но не го вярвам- всички останали факти го опровергават.

Виж хронологията- оправил е къщата, давал е половината режийни, грижил се е докато авторката е била в майчинство.
После тя тръгва на работа във фирмата на родителите си и нещата постепенно се разпадат.

Малко въпроси мога да ѝ задам, ама то логиката е ясна- върви им бизнеса- на тях тримата, дават за всичко, детето е сега на 7, ама по 5- 10 лв. от дядо има в портмонето.......а, "притурката" е на заплата и няма право да се чувства стъпкан, а трябва да целува ръка с възхита в погледа.

ПП. Написах го и ще го повторя- ако авторката и родителите ѝ са се чувствали две отделни семейства, отдавна да са се разделили всеки в къщата си.

# 92
Е, как да му тропне да се изнасят от тях, авторката...като тя не е сигурна изобщо в него. Поне аз така бих се чувствала. Толкова години на хранилка, без един лев да е извадил, без изобщо да му се знае заплатата...Трябва да съм луда да тръгна нанякъде с него. Не мога да разчитам на такъв за нищо. Каквото е бил, е бил. Сега положението е съвсем друго с този мъж. Нещо не е наред. Само авторката ако има силите и нервите да се занимава, може да разбере какъв му е точно проблема на този.

# 93
  • Варна
Аз не разбирам защо мъжът СЕГА пак се скатава. При положение, че въпросният  бизнес не върви, ето сега е моментът да блесне какъв пич е, да се почувства мъж, да дава пари и да иска на него да му целуват ръце. Ама явно е стиснат повече отколкото е здравословно.

Абсурт, това, че ти не го вярваш не го прави по-малко истина.

# 94
Абе, хайде сега! Толкова години да не даваш и лев във вкъщи - има си нещо настрани. Или събира като катерица докато балъка го храни! Какъв е този мъж, който не е мъж, ама от всякъде не е мъж! При това поведение няма нормална жена, която да тръгне където и да било с него. Това не е семейство, а отношения паразит-гостоприемник.

# 95
Добре, да приемем, че всичко това е вярно (въпреки че явно никой, освен теб не видя такова нещо).
Стига обаче до:
Аз съм го карала многократно да се преместим в тази къща. Казва,че сега не е времето, тоест няма да се справи със задълженията си на съпруг.
Какво следва да направи? Ако е със смачкан мъж - ясно - казва му "Стягай багажа, местим се." Но тук не е така, чува се неговата дума. да се изнесе без него?
Страхотна идея!

# 96
  • София
Аз не разбирам защо мъжът СЕГА пак се скатава. При положение, че въпросният  бизнес не върви, ето сега е моментът да блесне какъв пич е, да се почувства мъж, да дава пари и да иска на него да му целуват ръце. Ама явно е стиснат повече отколкото е здравословно.

А, аз разбирам- връща им го за времето, в което са парадирали с имането дотам, че да се чувства той никой.
Опростенческо мислене, но напълно резонно.

# 97
Връща го на кого? На жена си и детето, за които не заделя нищо?

# 98
Опитвам се да отговоря на всички. Моите родители не са искали да им бъде съдружник, искаха те да се оттеглят вече и ние да поемем щафетата, дори ако мислим, че с този бизнес е свършено,да започнем с нещо друго. Освобождават помещенията и ние да правим каквото сметнем за добре. Понеже мъжът ми многократно е казвал как на еди кой си негов приятел дядо му му купил кола, на друг негов приятел дядо му и баба му им оставили бизнес и все ги е повтарял тези неща пред майка ми и баща ми сякаш и те да се почувстват длъжни,е нищо уж не са му дали. И те тогава са казвали оставяме ви всичко правете каквото прецените. Но нее ММ иска ако може освен да му оставят и да го спонсорират да започне наново или да доразвие стария.
Незнам, смятам тази вечер да си поговоря с него много сериозно, но просто знам какъв ще е изхода

# 99
А, аз разбирам- връща им го за времето, в което са парадирали с имането дотам, че да се чувства той никой.
Само че това му поведение не е от сега. Години наред не дава пари за нищо. Живот си живее, нищо на никого не връща Simple Smile

Незнам, смятам тази вечер да си поговоря с него много сериозно, но просто знам какъв ще е изхода
Очевидно с говорене не става. Така и така те обвиниха, че го командваш, направо събирай багажа на тримата и определи дата, в която да се преместите.

П.П. Сигурна ли си, че ходи на работа? Възможно ли е да е уволнен и да излиза, имитирайки че ходи там?

# 100
Е мъжът ти го признавам, че е супер нахален, ама ако готови помещения не му стигат да започне каквото и да е, мисли ти сама какво ще действаш.

# 101
Ясно, да му се даде, да му се остави, паразит!

# 102

Никога,ама НИКОГА не са парадирали с каквото и да било и никога не са го карали да се чувства никой. Винаги са били тактични и мега търпеливи

# 103
[quote author=absurT link=topic=1079074.msg37818650#msg37818650 date=1543928431

П.П. Сигурна ли си, че ходи на работа? Възможно ли е да е уволнен и да излиза, имитирайки че ходи там?

Това да напиша и аз. Бившия такива номера ми въртеше.
Нахалник до безобразие. Неспасяема работа според мен.

# 104
И аз смятам, че има нещо скрито. Хазарт, любовница, да не ходи на работа, да ходи на друго място на работа ... един господ знае какво може да е, но нещо не е както трябва. Не излиза уравнението просто.
По-скоро съм на мнение, че това, което не е наред, е свързано с пари, а не с жени, но все пак не си залагам главата.

Общи условия

Активация на акаунт