Семейни проблеми

• 17 898
  • 314
  •   1
Отговори
# 75
  • София
А чия е къщата, в която е вложил парите от продажбата на апартамента? Обща ли е или негова, от преди брака?
Струва ми се леко идиотско да си броите стотинките и да поддържате имот, който никой не използва. Поне си купете апартамент в града, за да се отделите от родителите.
Иначе и моят баща беше нещо подобно на мъжа ти, до ден днешен е такъв - и като характер, и като отношение към общите разходи. Това са съвършени егоисти, които гледат единствено личния си интерес и преследват личните си цели. Изобщо няма да се учудя, ако си спестява от заплатата, без ти да знаеш. Такива хора не се променят.

# 76
  • София

absurT , баща, който отказва да купи поне лекарствата за детето си, е всичко друго, но не и баща, и всичките ти напъни да го изкараш притиснат, подтиснат, и не знам си какво, и как тъстовете са му виновни (а пропо, същите, дето го хранят и са го  подслонили в дома си, а той ги обижда и навиква)...без коментар просто!
Ето какво пише авторката:

Виждам как хвърчи щом някой се разболее или нещо се наложи. Оправен е, ходи търси лекар ще доведе. Не дава косъм да падне от главата на дъщеричката ни.....
..............
С парите довърши една къща в покрайнините, в която ходим от дъжд ва вятър.
...................
По горе писах,защо го продаде и къде отидоха парите.
Беше отговорен, докато живеехме сами, зваеше, че всичко зависи от него, докато аз съм с новородено бебе. И си поемаше съвсем сам отговорностите.
И след преместването даваше за семейството,но постепенно казваше примерно тока излязал, ми сега нямам,не съм взел заплата. Минава време,вижда,че наще не му искат и се успокоява явно
..................

Е, хайде да погледнем малко по- далече- назад в причините, и ако искаме да помогнем да не се развали семейството, да спрем с първосигналните реакции.
За съжаление, само две - три от нас тук, се опитваме да го направим.

# 77
Добре, а какво кара младо семейство да заживее години наред с роднини на единия? Не само на авторката семейството, а по принцип. Не им ли е досадно, не искат ли да са си сами?

# 78

Е, хайде да погледнем малко по- далече- назад в причините, и ако искаме да помогнем да не се развали семейството, да спрем с първосигналните реакции.

То начинът да се спаси семейството е само един – мама и тати изритват младите (то вече май не са чак толкова млади) да се оправят сами.
Тогава или ще изплуват и ще започнат да се издържат сами, като по този начин заздравят и семейството, или ще се удавят, т.е. ще се разделят. Тя ще се върне при мама и тати да продължат да си я отглеждат с детето, а той да се оправя сам.

# 79
  • Варна
Така е, темата много бързо зави с посоката "изхвърляй го тоя, не става". Аз по-назад писах - строги финансови рамки и никакви компромиси. Да, наложително е и да се изнесат. Лошото е, че той веднъж видял лесния вариант, все ще се опитва да завие пак нататък. Особено, когато един ден авторката наследи въпросния семеен бизнес, ако той междувременно не умре. Ще трябва тя да го следи постоянно да не клинчи, да стане буквално пъдарин. Трудно се променя такъв човек от по-лошо към по-добро. Почти е мисия невъзможна. И дори накрая на се окаже успешна мисията, аз лично съм сигурна, че на нея грам чувства няма да са й останали към тоя човек, така че не знам дали си струва времето и нервите, които ще похаби.

# 80

absurT , баща, който отказва да купи поне лекарствата за детето си, е всичко друго, но не и баща, и всичките ти напъни да го изкараш притиснат, подтиснат, и не знам си какво, и как тъстовете са му виновни (а пропо, същите, дето го хранят и са го  подслонили в дома си, а той ги обижда и навиква)...без коментар просто!
Ето какво пише авторката:

Виждам как хвърчи щом някой се разболее или нещо се наложи. Оправен е, ходи търси лекар ще доведе. Не дава косъм да падне от главата на дъщеричката ни.....
..............
С парите довърши една къща в покрайнините, в която ходим от дъжд ва вятър.
...................
По горе писах,защо го продаде и къде отидоха парите.
Беше отговорен, докато живеехме сами, зваеше, че всичко зависи от него, докато аз съм с новородено бебе. И си поемаше съвсем сам отговорностите.
И след преместването даваше за семейството,но постепенно казваше примерно тока излязал, ми сега нямам,не съм взел заплата. Минава време,вижда,че наще не му искат и се успокоява явно
..................

Вече може би 6 7години не е купил дори един хляб , за сметки и други разходи изобщо да не говорим. Нашите никога нищичко не казаха, нито го направиха на въпрос, оправдаваха го- може да няма момчето.
Мъжът ми е управител на една средно голяма фирма, но до ден днешен аз незнам колко лева му е заплатата. Питам, увърта.
... Аз отделям от моята заплата и от страничните си доходи(занимавам се и с друга дейност извън фирмата),но не стигат. Вчера например за сетен път се ядосах,че му казах да купи едни лекарства за детето и той нагло ми отвърна откъде да ги взема тия пари, тогава аз за пореден път си изкарах последните 30лв и му ги дадох,за да вземе нещо,което е спешно.
И това също авторката е писала, нали... Мъж и баща, който дори крие колко лева е заплатата му.

# 81
Аз сигурно отдавна да съм подпалила. Как така няма да знам заплатата на мъжа си, ако е на заплата???

# 82
Чукча писател.

# 83
Но пък, щом идеята е И на нея да се помогне да го изгони чисто физически, лесно ще го постигнете.
Моят съвет беше да се изнесат на квартира, не да го гони. Но за да са семейство трябва и двамата да го искат, само с желание от нейна страна няма да стане.

Ти какво конкретно предлагаш, станалото-станало, няма връщане назад. Какъв съвет ѝ даваш сега?

# 84
  • София
Авторке, точно за хора като теб и и родителите ти, и за мъжа ти от друга страна, е поговорката "Намерил село без кучета и тръгнал без тояга". Т. е. приели са ви за малко, докато ремонтирате къщата си, пък на зетя му харесало и решил да поостане повечко...тъй де, години наред. Първо предлагал да плати тока, ама все нямал пари, после дори не предлагал. Чакал да го хранят, в буквалния смисъл на думата, и да му плащат сметките. Че и тон повишавал, ако му намекнат, че тока и водата, и храната струват пари.
Мъжът ти няма да се промени, по-нагъл ще става. По-горе са ти писали да помислиш къде отива заплатата му - хазарт? любовница? (нищо, че вечер е в къщи, и в работно време става, и по-често, отколкото си мислиш), или просто пести парите си и ги внася в банка?
Незабавно му казваш, че слагаш край на тази практика и определяш мес. сума, която да оставя  за разходи. Ако дори само опита да държи тон, определяш срок - 1 седмица или две максимум, да се изнася. Готова бъди да извикаш полиция, ако се развихри, според мен може да се очаква и това - кой ще иска да напусне този безплатен пансион, а? Честно казано, толкова ме отврати този наглец, че се чудя за какво ти е...
Малко смесвате постовете на две различни потребителки.

# 85
  • Варна
Вчера например за сетен път се ядосах,че му казах да купи едни лекарства за детето и той нагло ми отвърна откъде да ги взема тия пари, тогава аз за пореден път си изкарах последните 30лв и му ги дадох,за да вземе нещо,което е спешно.
Нищо не смесва, авторката си го е написала сама.

# 86
  • София
Най- елементарното и очеизвадно е, че авторката и родителите ѝ се изживяват като едно семейство, към което "притурката" не иска да се присъедини, давайки си заплатата към техните....
Ако живееха при неговите родители и на нея ѝ искаха заплатата, тук какъв вой щеше да настане, не ми се мисли!

Къщата е готова от години- вложил е в нея парите от апартамента, което отговаря на въпроса кога и защо родителите предлагат "включване в развитието на бизнеса им".
По- важното е, че авторката не иска да се отдели от тях- всяка друга, ако приемаше мъжа си за семейство, да се е изнесла и без да е довършена къщата.
Ако се е чувствала семейство с мъжа си, щеше дори да застави родителите си да искат половината режийни, а също така и да си отделят поне рафтовете в хладилника, за да се самоиздържат.

13 години съм живяла от няма къде при майка ми, но от ден първи всичко ми е било отделно и ако купя и сготвя, ще ядем.
Ако изпера и изгладя, ще сме чисти.

Единственото спасение е да се махнат, ако тя реши да бъде семейство с него.

ПП. Няма да се очудя, ако той си внася пари за черни дни- явно е наясно, че в един момент ще трябва да си тръгне, тъй като е пето колело в семейството им.
От друга страна- авторката каза, че родителите му са болни, а болните пенсионери получават около 150- 200 лв. от ТЕЛК, та сигурно им помага.

# 87
Залагам 5 лева, че този мъж не помага на родителите си и не им дава абсолютно никакви пари.

# 88
  • Варна
Абсурт, авторката написа, че е искала да се отделят в къщата, но той все отклонявал мераците й с довода, че сега не е удобен момент и нямало да се справи финансово. ТОЙ е отказвал, не тя. Прочети назад в постовете й.

# 89
Някои хора са тук, не за да четат. А за да анатемосат снахата.

Общи условия

Активация на акаунт